Zadnje teme | » Doli - Bubrezi visok kreatinin & ureaSre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981 » Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.Čet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151 » Sar Pei stene Ned Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic » SHAR PEI & ZIMASub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr » Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama Čet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr » Parenje, graviditet i ostale teme...Uto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El » Problem sa okicama.Sre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera » Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)Pon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki » Stene ima zapusen nos!ProblemČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera » Mali BebciNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera |
|
| Agresivnost? | |
| | Autor | Poruka |
---|
Astraa
Broj poruka : 13 Godina : 30 Lokacija : Zrenjanin Datum upisa : 03.02.2013
| Naslov: Agresivnost? Ned Feb 03, 2013 10:08 pm | |
| Moja Astra ima 2 ipo meseca, i zivahno je kuce do god je u stanu, kada izadjemo napolje boji se svega i svacega, automobila i kamiona pogotovu, ko god da joj pridje plasi se, barem je pre bilo tako, dok nismo otisli kod veterinaara kada je trebala da primi vakcinu, kada je dobila vakcinu veterinarka je zelela da joj pogleda zube gde je ona prvi put agresivno reagovala i pocela da rezi, laje i da se trza jer je bila u mojim rukama, nakon toga ko god od nepoznatih ljudi da joj pridje da je pomazi kako krene rukom tako ona pocinje da rezi i pokazuje zube, sta da radimo? | |
| | | Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: Agresivnost? Ned Feb 03, 2013 10:24 pm | |
| Strah je jedan od najčešćih razloga agresivnosti. Psi kada se nađu u nerešivoj situaciji imaju samo 2 mogućnosti da beže ili da se bore. Otud režanje i "agresivno" ponašanje. S obzirom na to da je još mala ovo možete da rešite. Za početak nemojte da je svako spopada, šar-pej nije rasa koja voli sve ljude, ja ne dozvoljavam da svi na ulici maze moje i kada žele to, uglavnom vidim kako će pas da reaguje ako ne želi da se mazi šta da se radi objasnim ljudima da neće i to je to. Glavna karakteristika šar-peja je da je nepoverljiv prema strancima! Za strahove probajte da je nagrađujete kad prebrodi stresnu situaciju. Dobro je da se malo plaši automobila i kamiona, ali nikako panično da pokušava da beži. Nikako nagrađivati dok je u strahu nego tek kad prođe. Npr. napolju prvo prolazite pored automobila na parkingu kad prođete tad je pohvalite i nagradite, pa kad savladate to onda krenete u neku ulicu gde je trotoar malo dalje od puta i tada pokušavate da joj skrenete pažnju na sebe da ne gleda u automobile. Ovo je proces koji traje, štene je malo i vremenom će da se izbori sa nekim strahovima, bitno je samo da je ne gurnete još više u njih. | |
| | | Murphypei Admin
| Naslov: Re: Agresivnost? Ned Feb 03, 2013 10:28 pm | |
| A da, ovo oko veterinara, na tome morate da radite. Oni mogu da imaju silnih problema i veterinar mora da obavi pregled, ukoliko pas želi da pojede veterinara to je daleko teže. Sami joj pregledajte uši i zube i svuda je pipkajte stalno, nekad će veterinaru biti dovoljno da vi psu otvorite vilicu ili da pokažete unutrašnjost uha itd. Bitno je da vlasnik može da pregleda svog psa, poseban akcenat stavljam na uši jer je njima potrebno čišćenje ušiju češće nego ostalim pasminama. | |
| | | Astraa
| Naslov: Re: Agresivnost? Ned Feb 03, 2013 10:36 pm | |
| Nije problem u kolima kada stoje vec kada cuje malo vecu buku kola, kada po koji auto prodje nije problem, ali kada se seta na ulici pored magistrale vuce me sto dalje odatle. Mene je to za veterinara najvise zacudilo jer smo od veterinarke kod koje idemo ustvari i uzeli nju. | |
| | | Astraa
| Naslov: Re: Agresivnost? Ned Feb 03, 2013 10:37 pm | |
| A ni nama takodje ne dozvoljava da joj pregledamo zube, to nam je problem jer zelimo da je vodimo na takmicenje. | |
| | | Murphypei Admin
| Naslov: Re: Agresivnost? Ned Feb 03, 2013 10:52 pm | |
| To se vežba. Ne sme da reži i da se kezi na vas, morate naći rešenje da je naviknete na pregled svega. Još je mala pa ima vremena, ali se mora raditi svakodnevno. Probajte sa pohvalama i nagradama. Prvo joj mazite njušku i pipkajte i dajte joj nagradu. Pa onda vremenom samo podignete usne pa joj date nagradu, pa onda pogledate zube pa nagrada. To je proces koji traje ne može sve isti dan. Ovo za kola je otprilike i normalno i moja mala se sklanja kad je prometna ulica vremenom će naučiti da toleriše buku nemojte je preterano stresirati. | |
| | | Astraa
| Naslov: Re: Agresivnost? Ned Feb 03, 2013 10:55 pm | |
| Prema nama nije agresivna i ne rezi, ali kada zelimo da pridjemo njusci ona misli da zelimo da se igramo i krece da nas gricka, cak i kada joj samo pipnem njusku. Hvala vam u svakom sluvaju. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Agresivnost? | |
| |
| | | | Agresivnost? | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |