Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
Ponasanje sa drugim psima EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
Ponasanje sa drugim psima EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
Ponasanje sa drugim psima EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
Ponasanje sa drugim psima EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
Ponasanje sa drugim psima EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
Ponasanje sa drugim psima EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
Ponasanje sa drugim psima EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
Ponasanje sa drugim psima EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
Ponasanje sa drugim psima EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
Ponasanje sa drugim psima EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

Ponasanje sa drugim psima

Ići dole 
4 posters
AutorPoruka
Soni

Soni

Muški Broj poruka : 6
Godina : 31
Datum upisa : 19.06.2015

Ponasanje sa drugim psima Empty
PočaljiNaslov: Ponasanje sa drugim psima   Ponasanje sa drugim psima EmptySre Avg 26, 2015 6:04 pm

Pozdrav svima, 

Soni ima skoro 4 meseca i tek je krenuo da izlazi napolje i mislim da i ja i on uzivamo u tome, ali iako je mozda samo neki moj strah moram da proverim dal je jos neko imao slican problem i kako ste ga se resili. Soni ima cetiri nacina kako reaguje na pse koje upozna. 
Prvi je tako sto se malo njusi igra i slicno. Sto mi je potpuno normalno i ok.
Drugi je kada krene da laje na pse, ne vezano koje su velicine, i mlati repom i ne pomera se samo nastavlja da laje dok ga ne pomerim ili mu skrenem paznju. Sto me zbunjuje jer ne zelim da eskalira u nesto gore.
Treci je da pocne da rezi i da laje na pse i to ne mora da bude na pse koji su veci od njega, i to radi sa spustenim repom tako da predpostavljam da se plasi ili tako nesto ali ne znam. Ovo me najvise plasi jer ne znam zasto radi i to podjednako radi i manjim i vecim psima.
I cetvrti jeste da se samo uplasi i spusti rep i cvili i bezi iako mu drugi pas pridje da bi ga pomirisao ili se igrao sa njim. Sto je sigurno neki strah, al ne vidim razlog za to.

Ako iko ima neki savet kako mogu da sva njegova ponasanja promenim da uvek zeli da se igra, ili bar da se ne plasi i ne rezi na druge pse, bio bih vam puno zahvalan
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Ponasanje sa drugim psima   Ponasanje sa drugim psima EmptySre Avg 26, 2015 10:32 pm

Interesantno je da je šar-pej pas koji (nemam pojma kako bolje da se izrazim Very Happy ) ima svoju ličnost. Još je jako mali da bi se znalo kako će tačno reagovati, mada oni i kao mali umeju da se ponašaju gotovo odraslo. Kada dođe period puberteta videće se koliko će moći sa kojim psom da se igra, tada najčešće nastaju problemi u ponašanju i najviše ih treba korigovati. Ono što je jako bitno je da i psi kao i mi ljudi ne vole sve i svakoga (mada ima takvih primeraka jer imam jednu tako "retardiranu" kod kuće). Ne verujem da će moći da voli sve pse i da hoće da se igra sa svima jer nisam sreo takvog mužijaka, moj prvi mužijak je ignorisao i pse i ljude, ali je imao momente kada nije želeo da ga psi smaraju, a imao je i drugara rota sa kojim nije mogao da se igra kada je drugar ušao u pubertet jer su samo čekali priliku da se pokače. Šetali su zajedno, ali nikada više nisu bili pušteni zajedno.
Režanje kod tako malih pasa je uglavnom iz straha. Kada štene shvati da se neće desiti ništa strašno takvo ponašanje prestaje. Najlakši način za učenje je upoznavanje drugih stabilnih pasa koji neće povrediti štene šar-peja, jer se dešava da štence šar-peja napadnu i psi koji nikada nisu imali problem sa drugim štencima. Moja Kalla odlično "sređuje" štence koji se "bahate" jer ume da zareži i zapreti, a neće da povredi.
Ovo sa skretanjem pažnje ti je dobro, to se radi u dosta slučajeva i nekada je najbolja opcija, posebno kasnije kada pas odraste. Mislim da je to i najbolji način da se izbegne loša situacija, ne mora da se javi psu uopšte, a ako to spreči režanje i lajanje nastavi to da radiš. E sad, ne znam da li imaš neko društvo sa kojim šetate ili mesto gde se igraju, uopšte ne mora da se igra sa svima još je i bolje, po meni, da ima određeni krug pasa koji se znaju i koje vi vlasnici poznajete pa je lakše kontrolisati i prepoznati potencijalno problematične situacije. Moje ne puštam sa svima da se igraju, niti da se jave svim psima, ali u šetnji mora da postoji tolerancija i nema lajanja ni vucaranja, ja izlazim sa 3 psa napolje odlepio bih kada bi samo jedan počeo da me vuče ili da reži i laje. Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Soni

Soni

Muški Broj poruka : 6
Godina : 31
Datum upisa : 19.06.2015

PočaljiNaslov: Re: Ponasanje sa drugim psima   Ponasanje sa drugim psima EmptyČet Avg 27, 2015 12:43 pm

Hvala na savetu.
Ma on je sjajan u setnji niti vuce niti laje, ponekad zalaje kad deca nece da ga pomaze jer ne zna zasto nece da ga maze, ali sve ostalo je ok. Pa i dalje formiramo krug sa kojim ce se igrati i druziti, a potrazio sam savet zato sto je bas pas od mog drugara taj na kog je zarezao i skim sam nadao da ce moci da se igra. A taj pas je mnogo umiljat i miran, Soni rezi na njega ovaj ili pokusa da mu pridje polako ili ne obraca paznju.
I svaka cast za setnju sa 3 psa.
Nazad na vrh Ići dole
Deka96

Deka96

Muški Broj poruka : 2
Godina : 28
Datum upisa : 18.07.2015

PočaljiNaslov: Re: Ponasanje sa drugim psima   Ponasanje sa drugim psima EmptyPet Sep 18, 2015 2:04 pm

Pozdrav svima
Imam 2 sar peja,zenku i muzjaka.Muzjak je bele boje i ima 9 meseci.Zeleo bi da ga vodim na izlozbu ali ne znam sta sve treba da zna,pa ako moze neki savet Very Happy Dobar je,zna da sedne ali u setnji kad vidi drugog psa poludi i krene da vuce.Nije agresivan hoce samo da se igra ali ne znam kako taj problem da resim.Ako moze neko da me posavetuje bio bih mu zahvalan
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Ponasanje sa drugim psima   Ponasanje sa drugim psima EmptySub Sep 19, 2015 9:20 am

Ta bela boja je ustvari krem, kod šar-peja je bela boja zabranjena standardom. Wink

Treba da zna da hoda sa leve strane i da stane, to uglavnom svi znaju i nije problematično i brzo se nauči uz svakodnevno vežbanje. Ono što je jako bitno je da dozvoli da se pogledaju zubi, sudija mora da pogleda zagriz i takođe kod mužijaka da opipa testise. To se isto vežba svakodnevno dok se pas ne navikne. Kada vuče na drugog psa treba mu skrenuti pažnju, najbolje kretanjem u drugom pravcu, kad vidi drugog psa i počne da vuče ka njemu, okreneš se i kreneš suptono, kada to uradi nagradi se kada prekine da vuče.

Ovako izgleda vežba za ring sa sve drugim psima koji ometaju Very Happy Fali jedino pokazivanje zubala, ova moja to radi skroz opušteno u svim uslovima, ali smo vežbali od malena.

Nazad na vrh Ići dole
Deka96

Deka96

Muški Broj poruka : 2
Godina : 28
Datum upisa : 18.07.2015

PočaljiNaslov: Re: Ponasanje sa drugim psima   Ponasanje sa drugim psima EmptyNed Sep 20, 2015 12:36 pm

Hvala puno Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
saleyr

Muški Broj poruka : 3
Godina : 51
Datum upisa : 06.02.2016

PočaljiNaslov: Re: Ponasanje sa drugim psima   Ponasanje sa drugim psima EmptySre Feb 10, 2016 11:49 pm

Pozdrav svima.

Evo da i ja iznesem svoje misljenje.Kao sto sam vec napomenuo Malenu smo kupili bez papira jer smo zeleli da kupimo psa za sebe a ne za izlozbe,iz postova uvidjam da smo verovatno pogresili ali sta je tu je.
   Sto se tice dresure a to bi za pocetak bilo vrsenje nudzde,ophodjenje prema ukucanima,mestu za spavanje i sl. nismo imali bas nikakvih problema,sama je vrlo brzo naucila njen polozaj u porodici kao i sve ostalo.U setnjama u osnovi nemamo problema ne reaguje na druge pse osim u slucaju kada drugi pas krene na nju(zauzima polozaj za odbranu),osim sto izuzetno burno reaguje samo kad vidi pudlicu ili maltezera,samo reaguje na ove rase pored drugih mirno prolazi.
  Na goste koji dolaze u kucu reaguje lavezom ali kad joj se obratimo sa Malena dosta sve prestaje.Jedino sto svakog naseg gosta mora detaljno omirise i onda je sve u redu.Da zaboravih da napomem da svakog gosta kad odlazi mora da isprati do kapije i tu staje.Mozda smo imali puke srece pa da naletimo na takvog psa,recimo cerka kada ide na spavanje lezi pored njenog kreveta dok ne zaspi i onda dolazi nazad na svoju kocku.Sa malenom imamo mnogo lepih dogodovstina ali njenih ispada nije bilo.Recimo na rec kupanje reaguje u stilu "spasavaj se ko moze",da nepricam da je nas cetvoro kupa i to vrlo kratko jer pocne da place i zapeva kao malo dete.Jedini njen ispad je bio kad je dosla jedna prijateljica,toliko je lajala i rezala da smo je morali odvesti u drugu sobu.S obzirom da puno ljudi prolazi kroz nasu kucu od prijatelje dece pa i nasih prijatelja ni na koga nije tako reagovala pripisali smo to da je pritaljica mozda imala neki miris koji njoj nije odgovarao u tom momentu.
Sto se tice bolesti imali smo dosta muka to jeste ali smo ustanovili da su 90% uzrok krpelji. ali sa  kapima smo sve resili. 

Toliko od mene ,pozdrav Sasa.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Ponasanje sa drugim psima   Ponasanje sa drugim psima Empty

Nazad na vrh Ići dole

Ponasanje sa drugim psima
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Lose ponasanje.