Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

Marfi i groznica (FSF/SHS/A)

Ići dole 
+12
sloti
Hana
slavkan73
kud
Kesten_Pire
Bora
Andrea_Lily
EMA
Skarfi
ivana&bane
sharpi
Murphypei
16 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6
AutorPoruka
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 Empty
PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptySub Mar 13, 2010 11:25 am

Zaboravio sam da dodam i neke od suplemenata koje mu dodajem uz hranu pored vitamina B, preporučljivo je dodavati MSM kojeg kod nas u prodaji nema, ali sam zahvaljujući Ivani našao preparat koji ga sadrži Artroflex, kurkumin (stari indijski začin) preporučuje ga jedan od najpoznatijih veterinara na svetu za ovu rasu Dr Linda Tintle kaže da je odličan za sve inflamatorne procese kao i đumbir u prahu i naravno neprevaziđeno i čudotvorno kokosovo ulje gde svaki dan oliže jednu kašičicu.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 59
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptySub Mar 13, 2010 2:38 pm

Ne postoji nista sto bi neko mogao reci a da ti olaksa to kroz cega prolazite sa vasim decakom,
Znam da ima trenutaka kada pitas sebe sta uciniti Crying or Very sad
Nije vazno da li prvo ili ko zna koje iskustvo sa negom bolesne zivotinje....
uvek je tako Crying or Very sad
Granica postoji i videces je sam kada za to dodje vreme. Nazalost, to iskustvo sam do sada prosla cetiri puta, dva karcinoma kod pasa, jedan kod macke i dugogodisnji dijabetes kod psa. Sve zivotinje jesu bile starije od 10 godina, ali iskustvo je isto....... jedino sto je kod vas teze je saznanje da je zivotinja mlada i da postoji krivac Crying or Very sad

Nisam se previse udubljivala u nacin ishrane obolelih pasa sem za dijabetes, moje znanje o dijeti za obolele od bubrega je dosta povrsno tako da me je zanimao konkretan primer ishrane. U principu razlika izmedju onoga sto sam ja u letu memorisala je samo ustvari razlika vezana za kolicinu proteina, ocekivala sam da je unos mnogo nizi.

Za kurkumu(kurkumin je izolovan sastojak) znam da je odlican, koristila ga kod mojih obolelih od karcinoma. Odlican i za zdrave pse kao preventivno lekovito sredstvo. Za ljude takodje, jedan je od najzdravijih zacina na svetu.Nije stetan za pse ali naravno da ni u cemu ne treba preterivati.
Za one koji ne znaju evo i malo o toj biljci.Osnovni je sastojak curry zacina, jako je lekovita i odlicno sredstvo za lecenje i prevenciju mnogih oboljenja, snazan antioksidans i antikancerogen, uopste nesto sto bi svi nasi psi trebali i preventivno konzumirati, a i mi.
Postoji kao kurkuma zacin prah(moji ga povremeno dobijaju u tom obliku jer ga i inace koristim u kuhinji) i u vidu kapsula. Kao jedan od sastojaka pojavljuje se i u Viakutan perlama za pse.

Glavni aktivni sastojak u kurkumi je žuti alkaloid kurkumin. Laboratorijska istraživanja korena kurkume u 95% slučajeva usmerena su na istraživanje delovanja kurkumina. Međutim, kurkumin čini samo 4% od ukupne mase korena. Najveći deo mase čine složeni ugljeni hidrati (70%) a zatim slede proteini (7%), minerali (4%), esencijalna ulja (4%) i oko 1% smola. Ostatak otpada na vitamine i druge biološki aktivne supstance.
Ono što je važno, detaljna istraživanja su otkrila da koren kurkume sadrži nekoliko stotina biološki aktivnih molekula (prema jednoj bazi podataka 326) od kojih su 20 antibiotici, 14 su antikancerogeni, 12 su antitumorni, 12 protivupalni i 10 su antioksidanti. Iz ovoga se najbolje vidi zašto se insistira na upotrebi čitave biljke (ili njenog organa – ovde rizoma) a ne samo izolovane aktivne supstance, kao što to čini zapadna nauka. Samo koren kurkume sadrži aktivnih supstanci kao jedna mala apoteka! Ali za razliku od apoteke, Priroda je ovde tako rasporedila koncentraciju ovih molekula da oni deluju bez ikakvih štetnih efekata, već svaki od njih pojačava i podstiče dobrobiti ostalih.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyPon Mar 15, 2010 12:59 pm

Kako je Murphy? Crying or Very sad
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyPon Mar 15, 2010 6:40 pm

Hm ne znam kako da odgovorim... Nisam siguran... Danas opet ne jede, neće apsolutno ništa da uzme, ima bolove pošto se trese kada hoda, ali i dalje se propisno javi kad dođemo kući i vrti repom. Napolju je čudan, zadnje noge mu se tresu, ali se trudi da hoda normalno. Stvarno nisam pametan. Prešao sam ponovo sve rezultate analiza i nije to toliko loše, možda je takav i zbog panklava i to mi je palo na pamet ili pokušavam da nađem neki izgovor za sve. Mene je teško saterati u ćošak i ne prekidam da se borim, ali ovaj put mi je sve nejasno.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyPon Mar 15, 2010 8:04 pm

Jadnicak.Stvarno je moguce da mu Panklav pravi dodatne tegobe. Vec sam napomenula da je moje iskustvo sa tim lekom jako lose. Videces kada prodje par dana od prestanka terapije. Mozda pored svega ima i bolove u stomaku Sad
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

Ženski Broj poruka : 4415
Godina : 42
Datum upisa : 04.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyUto Mar 16, 2010 3:04 pm

Kako je Marf danas, jel jeo ? Drhtavica ?
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptySre Mar 17, 2010 12:02 pm

Juče nisam hteo ništa da pišem jer je bio jako čudan, nije jeo ništa kao i dan pre, tako da je povezao skoro 3 dana (2 puna) kako ništa nije jeo. Danas je konačno uzeo da jede, ali naravno panklav sam mu ukinuo još preključe tačno mu je trebalo dan za detoksikaciju. Dva dana sam vodio rat sa njim, oko hrane nije hteo ama baš ništa da uzme. Od jutros je sve super pa sam mu vratio samo kolhicin. U ponedeljak ćemo ići da mu vade krv ponovo da proverimo ureu i kreatinin, mislim da će sve biti ok.
Hvala svima na brizi. Wink
Nazad na vrh Ići dole
Nesha
Urednik
Urednik
Nesha

Muški Broj poruka : 4417
Godina : 31
Datum upisa : 23.07.2009

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptySre Mar 17, 2010 12:31 pm

Jako nam je drago da mu je bolje!!! Wink Wink
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptySre Mar 17, 2010 1:42 pm

bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce
Nazad na vrh Ići dole
sloti

sloti

Muški Broj poruka : 257
Godina : 46
Datum upisa : 06.04.2009

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptySre Mar 17, 2010 3:30 pm

juhu
Nazad na vrh Ići dole
http://www.sharpei.iz.rs
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptySre Mar 17, 2010 4:20 pm

SmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmile jupiiiiiii
Nazad na vrh Ići dole
kud

kud

Broj poruka : 1143
Godina : 56
Datum upisa : 11.08.2009

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptySre Mar 17, 2010 6:34 pm

Dobro je što je pregurao krizu.Valjda će sada krenuti na bolje.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyPon Maj 17, 2010 8:53 pm

Marfi danas napad. Potpuno očekivano pa smo brzo odreagovali 250mg aspirina čim sam primetio da se trese i da je podigao zadnju nogu. Temperatura blaža nego inače, bila 39.6 C. Spustio sam ga maločas napolje čisto da obavi sve i vratio brzo gore pa ću mu opet izmeriti temperaturu kad se malo smiri, mada mislim da je sve prošlo. Ovo čisto da ubeležim pošto ovde vodim dnevnik njegovih napada.
Nazad na vrh Ići dole
kud

kud

Broj poruka : 1143
Godina : 56
Datum upisa : 11.08.2009

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyUto Maj 18, 2010 3:09 pm

On reaguje na ove promene vremena kao i svi hronični bolesnici.Nije ni čudo.Valjda si na vreme reagovao pa će biti blaže i kraće.
Nazad na vrh Ići dole
Big Mazi

Big Mazi

Muški Broj poruka : 1713
Godina : 51
Datum upisa : 17.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyUto Maj 18, 2010 3:50 pm

Dobro je cheers
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyUto Maj 18, 2010 10:55 pm

Marfi ko Marfi, malo brljavio hranu danas valjda mu se ne jede od napada, ali večeras kad smo se vratili jeo je normalno. Brzo sam reagovao juče, više mi je postalo rutinski, po načinu na koji me pogleda već mogu da provalim kad sa njim nešto nije u redu.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyČet Okt 07, 2010 9:17 am

Izvanredne vesti!!!!

Citat :
DNA Testing for FSF/A
Some Chinese Shar-Pei dogs have a genetic disorder called Familial Shar-Pei Fever (FSF) which is characterized by episodes of unprovoked fever and/or inflammation and sometimes kidney failure and amyloidosis. The disease occurs frequently in the breed and there is a strong need for a genetic test to improve breeding strategies.

We have identified a candidate mutation that significantly correlates with the disease and have developed a test, which we would like to validate on a larger sample number before releasing it for common use. For that purpose we need samples from as many Shar-Pei dogs as possible, to connect the status of the mutation with their medical history. Please help us fight this disease by sending a blood sample to our research group to help validate the test. Thanks!

Click here to download of Health Questionnaire and Release to accompany blood samples to the Broad Institute of Harvard-MIT for research into the genetic assessment of mutation/s associated with risk for for the autoinflammatory conditions Shar-Pei Fever & Amyloidosis. See details in the Questionnaire about collection and shipment. There is no cost to owner for testing of these preliminary samples beyond any collection and shipping fees. Results will be released after sufficient samples are received and data analyzed.

Please complete downloaded PDF forms and send along with 5 ml of EDTA whole blood and serum from 5 ml of centrifuged whole blood on ice, overnight express, to:

Dog Genome Project - Shar-Pei
Broad Institute of MIT and Harvard
7 Cambridge Center
Cambridge MA 02142

For further info, contact Linda Tintle DVM at wvc@warwick.net.

Samples can be drawn at the CSPCA 2010 National Specialty the CLONETN booth Monday through Friday from 8am - 5 pm. Owners will need to stop by the booth to pick up paperwork and make an appointment. Approximately 10 mls (2 Vials) will need to be drawn on each Shar Pei. (Thank you Terry Faulkner!)

izvor: http://www.wvc.vetsuite.com/Templates/ContentPages/More_Info/ClinicContentPage.aspx?guid=96c77dba-9a72-4402-8d7e-fe2150621058

Da pojasnim šta ovde piše: Razvijen je test za utvrđivanje genetske mutacije koja je odgovorna za autoinflamaciju u organizmu shar-peia. Nepoznati napadi temperature, otkazivanje bubrega i amiloidoza kod shar-peia, za sve je odgovorna mutacija i ova gadna NASLEDNA bolest. U svetu je ova bolest postala veoma česta, a bogami i kod nas jer postoji izuzetno mnogo slučajeva pasa koji su uginuli izuzetno mladi pod nepoznatim okolnostima većinom pod pretpostavkom da nešto nije u redu sa bubrezima. Kao što lepo piše u tekstu test je napravljen da bi se pomoglo rasi i da bi se pomoglo odgajivačima da prave strategije parenja. Za početak se rade preliminarna testiranja na većem uzorku pasa i ukoliko se test pokaže kao validan biće pušten na korišćenje.
Od ovog testa će najviše koristi imati sami psi kao i savesni odgajivači koji brinu o onome što izlazi iz njihove odgajivačnice, kao i budući vlasnici koji će moći da izbegnu patnje i gledanje psa kako se savija i na kraju umire u neopisivim bolovima.
Izuzetno mi je drago što je ovako nešto konačno postalo moguće i nadam se da će sve biti u najboljem redu i da će test ugledati svtlost dana.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyČet Okt 07, 2010 10:30 am

Konacno dobra vest cheers bounce bounce bounce bounce
Neopisivo mi je drago i takodje se nadam da ce test zaziveti u praksi !!
Nazad na vrh Ići dole
Big Mazi

Big Mazi

Muški Broj poruka : 1713
Godina : 51
Datum upisa : 17.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyČet Okt 07, 2010 10:35 am

Odlicna vest cheers cheers cheers
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 EmptyČet Okt 07, 2010 11:12 am

I love you
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 6 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Marfi i groznica (FSF/SHS/A)
Nazad na vrh 
Strana 6 od 6Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Similar topics
-
» Groznica

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Shar-pei :: Shar-pei :: Zdravlje-
Skoči na: