| Pas mokri krv | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Lea<3
Broj poruka : 167 Godina : 35 Lokacija : Beograd Datum upisa : 27.12.2010
| Naslov: Pas mokri krv Uto Feb 01, 2011 2:52 pm | |
| Sad sam trebala da izvedem Leu u setnju i ona je prvo stala u dvoriste da piski,i u pocetku je mokraca bila normalne boje,ali na kraju sam videla 2 kapi krvi. I posle toga kao da je samo pokusavala da piski,kao da se napinje ali nista ne izlazi sem po jedna kap koja je takodje malo crvenkasta ali vise podseca na mokracu. Sta bi to moglo da bude? Jel neko ima ideju ? Ja se sad spremam da je odim kod veterinara jer sam se bas uplasila,nikad mi se ovo nije desilo. | |
|
| |
unaltraina Urednik
Broj poruka : 8643 Godina : 59 Lokacija : Pancevo Datum upisa : 24.02.2010
| Naslov: Re: Pas mokri krv Uto Feb 01, 2011 5:49 pm | |
| Ona ima infekciju besike, pravac veterinar. Obavezno uradite analizu urinokulture sa antibiogramom da bi ste znali koja bakterija je u pitanju. Neke od njih, kao sto je recimo eserihija koli mogu napraviti ozbiljnih problema i mora se znati kad je besika u pitanju koja je bakterija uzrok infekcije odn. upale. | |
|
| |
Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: Pas mokri krv Uto Feb 01, 2011 6:28 pm | |
| Definitivno infekcija urinarnog trakta. Nadam se da ste već kod veterinara. Slažem se sa ovim što je Ljilja napisala, tačna bakterija i ciljani antibiotik kao terapija. Javi kako je obavezno. | |
|
| |
Skarfi Urednik
Broj poruka : 4415 Godina : 42 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 04.02.2009
| Naslov: Re: Pas mokri krv Uto Feb 01, 2011 10:09 pm | |
| Kako je Lea sad ? Jel ima temperaturu ili jos neke simptome ? Kad ce rezultati urina ? | |
|
| |
Lea<3
| Naslov: Re: Pas mokri krv Sre Feb 02, 2011 3:57 pm | |
| Evo ovako...Juce sam se cula sa njim i rekao mi je da sacekam taj dan i da je pratim kad god ide napolje da piski,i da je ne izvodim napolje u setnju jer se verovatno prehladila,pa ima zato upalu,i ako joj ne bude bolje da je dovedem sutra... Medjutim njoj to nije prestajalo,pa sam odlucila da sama kupim onu sterilnu casicu za urin u apoteci,pa sam je jutros uhvatila dok piski i sad smo mu odneli taj uzorak... Pitao me je da li normalno jede,da li je zivahna i tako to... I jeste,sasvim normalno jede,igra se sa nama,jurca po kuci,i kolicina mokrace je standardna,s tim sto se eto uvek na kraju malo napinje i izbaci tako kap,dve krvi...Temperaturu takodje nema... I eto,sad cekamo rezultate ,da saznamo sta je u pitanju i cime da je lecimo... Hvala svima na odgovoru... | |
|
| |
neron Urednica Shar-Pei Magazina
Broj poruka : 5740 Godina : 46 Datum upisa : 24.10.2010
| Naslov: Re: Pas mokri krv Sre Feb 02, 2011 5:14 pm | |
| Drzimo palceve da sve bude o k i da damica Lea preboli tu upalicu | |
|
| |
Lea<3
| |
| |
| Naslov: Re: Pas mokri krv Sre Feb 02, 2011 5:28 pm | |
| | |
|
| |
Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: Pas mokri krv Sre Feb 02, 2011 9:43 pm | |
| - Lea<3 ::
- Evo ovako...Juce sam se cula sa njim i rekao mi je da sacekam taj dan i da je pratim kad god ide napolje da piski,i da je ne izvodim napolje u setnju jer se verovatno prehladila,pa ima zato upalu,i ako joj ne bude bolje da je dovedem sutra...
Medjutim njoj to nije prestajalo,pa sam odlucila da sama kupim onu sterilnu casicu za urin u apoteci,pa sam je jutros uhvatila dok piski i sad smo mu odneli taj uzorak... Pitao me je da li normalno jede,da li je zivahna i tako to... I jeste,sasvim normalno jede,igra se sa nama,jurca po kuci,i kolicina mokrace je standardna,s tim sto se eto uvek na kraju malo napinje i izbaci tako kap,dve krvi...Temperaturu takodje nema... I eto,sad cekamo rezultate ,da saznamo sta je u pitanju i cime da je lecimo...
Hvala svima na odgovoru... Svaka čast na uzimanju uzorka odmah. Većina nas to tako radi, veruj mi mene veterinari mrze da vide. Kod ženki su infekcije urinarnog trakta nešto češće nego kod mužijaka, mada je meni Marfi nekoliko puta imao infekciju i uvek je bio na antibioticima zbog toga. Javi kad stignu rezultati mislim da će prvo uraditi klasičnu analizu pa kad dobiju da ima bakterija moraće da pošalju na urinokulturu. | |
|
| |
Skarfi Urednik
| Naslov: Re: Pas mokri krv Sre Feb 02, 2011 9:45 pm | |
| Drzimo fige da bude dobro | |
|
| |
Lea<3
| Naslov: Re: Pas mokri krv Sre Feb 02, 2011 9:54 pm | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Pas mokri krv Čet Feb 03, 2011 1:29 pm | |
| Kako nam je damica danas?
| |
|
| |
Lea<3
| Naslov: Re: Pas mokri krv Čet Feb 03, 2011 1:43 pm | |
| Jos uvek cekamo rezultate od veterinara,ali danas koliko sam je pratila piski sasvim normalno,nema kapi krvi posle toga... Videcemo i dalje u toku dana,ali sad se spremamo da idemo kod veterinara zbog problema sa kozom,pa cu ga pitati za rezultate... | |
|
| |
| Naslov: Re: Pas mokri krv Čet Feb 03, 2011 3:44 pm | |
| Bravo, ljubimo slatku njuskicu | |
|
| |
Skarfi Urednik
| Naslov: Re: Pas mokri krv Čet Feb 03, 2011 8:37 pm | |
| Super...cekamo sad svi rezultate | |