Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

Da li mogu da se dobiju gliste od psa?

Ići dole 
+2
unaltraina
AvgustCezar
6 posters
AutorPoruka
AvgustCezar

AvgustCezar

Broj poruka : 214
Godina : 40
Datum upisa : 10.01.2011

Da li mogu da se dobiju gliste od psa? Empty
PočaljiNaslov: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptySre Feb 23, 2011 11:01 pm

Treba nam mala pomoc, da li je moguce da se dobiju gliste od kucica? Nas Cezar je poceo da izlazi napolje, a od kako je kod nas, devojka ga cesto ljubi u njusku, pa tako i sada. Da li je neko imao problema sa glistama i kakve su posledice?
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 59
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptySre Feb 23, 2011 11:08 pm

Moze, pas se redovno cisti od glista i tada nema skoro nikakvog rizika. Ja pse imam preko 20 godina, ljubim ih, spavam sa njima, mazim pa cesto i ne operem ruke i nikada ih nisam dobila.... ali, redovno cistim i pse i mace od parazita.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptySre Feb 23, 2011 11:09 pm

Mogu da se dobiju gliste od psa ako se pas ne čisti redovno. Kad su mali uglavnom se čiste na svakih mesec mesec i po dana jer mora i zbog vakcina, a kasnije ih treba čistiti na svaka 3-4 meseca. Odrasli psi imaju jači imunitet i teže dobijaju gliste dok štenci to daleko lakše zarade. Znači do nekog 9og meseca štene se čisti često, pretpostavljam da ste ga čistili pred svaku vakcinu tako da ne bi trebalo da ima problema. Većina nas ima pse godinama unazad i spavaju sa nama u krevetima grlimo ih, ljubimo i uz dobro održavanje higijene nema nikakvih problema. Wink
Nazad na vrh Ići dole
AvgustCezar

AvgustCezar

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptySre Feb 23, 2011 11:20 pm

Hvala na informacijama.Mi smo Cezara ocisti li pred prve dve vakcine, i sledece nedelje treba da ide na trecu vakcinu, tako da samo mu dali trecu dozu pre dva dana i imao je gilste, pa smo zato u sumnji da ne dobijemo gliste od njega. Hvala jos jednom thanks
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptySre Feb 23, 2011 11:26 pm

Pa kad ima gliste onda ponovite čišćenje 2 dana posle. Jel dozirate dobro tablete?
Nazad na vrh Ići dole
AvgustCezar

AvgustCezar

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptySre Feb 23, 2011 11:33 pm

Prvo sam mu dao, dva puta po trecinu tablete, a sad ima sigurno preko 10kg, pa sam mu dao pola tablete.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptySre Feb 23, 2011 11:37 pm

Ne znam koje tablete koristite ali drontal i dehinel koje ja koristim se doziraju 1 tableta na 10kg isto tako se dozira i cestal. Pretpostavljam da vam doza nije bila dobra čim je imao gliste mada desi se da ih nahvataju kad su mali bez obzira na čišćenje.
Nazad na vrh Ići dole
AvgustCezar

AvgustCezar

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptySre Feb 23, 2011 11:49 pm

dehinel smo mu dali, prve dve doze sam ih dao po nalogu veterinara i ostatak sada, to jest polovinu tablete. upravo je obavio nuzdu i video sam da ima jos gliste, ujutru cu mu dati celu tabletu dehinela.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptySre Feb 23, 2011 11:56 pm

Ne vredi ti ujutru da mu daš nego sačekaj 2 dana i izmeri ga koliko tačno ima kg. Ako ima 10kg onda jedna cela ako ima više od 10 onda na osnovu toga izdeli drugu tabletu lako je preračunati. Glistama u proseku treba od 24h do 48h da odrade komletan ciklus zato kažem posle 2 dana ponoviti.
Nazad na vrh Ići dole
AvgustCezar

AvgustCezar

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyČet Feb 24, 2011 12:06 am

ok, hvala vam puno na informacijama.
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

Muški Broj poruka : 70
Godina : 42
Datum upisa : 14.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyNed Mar 27, 2011 3:21 pm

Zdravo drugari, doa sam juce psu tablete da se ocisti ( kao za gliste ali ih nije imao ) i danas kad je imao stolicu izbacio je gliste, da li je to ok ili intervencija veterinara...
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyNed Mar 27, 2011 3:27 pm

o.k. je da ih izbaci ako ih ima. Ako ga nisi cistio sa Drontal Plus tabletama ponovi cisecenje za 2-3 dana, ako je ostalo jajasaca i larvi razmnozice se opet. Drontal Plus jedini unistava i jajasca i posle njega nije potrebno ponoviti ciscenje. Ne moras veterinaru zbog glista Smile
Nazad na vrh Ići dole
Sonja Kukic

Sonja Kukic

Ženski Broj poruka : 215
Godina : 32
Datum upisa : 07.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyNed Mar 27, 2011 8:20 pm

Sa tableticama bi trebalo da ih izbaci kroz dan-dva... Bitno je doziranje samo,ne previse da se ne optereti zeludac, a ako se da malo to nije dovoljna zastita...
Inace, kako bre "Da li moze da se dobiju gliste od psa?" ?!?!?! Da li MOGU ili Da li je MOGUCE... cccc pig bee cherry
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyNed Mar 27, 2011 8:29 pm

Naravno da je moguce...odrasli malo teze ali da, a deca vrlo lako.
Nazad na vrh Ići dole
Sonja Kukic

Sonja Kukic

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyNed Mar 27, 2011 8:31 pm

Smile ma znam da jeste,i uzasava me sama pomisao na to Sad nego naslov mi je hit ...
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyNed Mar 27, 2011 8:34 pm

scared
Nazad na vrh Ići dole
AvgustCezar

AvgustCezar

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyNed Mar 27, 2011 9:45 pm

Ja se izvinjavam sto nisam dovoljno informisan o tome, pa sam tako i napisao..
Nazad na vrh Ići dole
AvgustCezar

AvgustCezar

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyNed Mar 27, 2011 9:57 pm

Mi smo fini i necemo se prepucavati zbog gluposti... Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Sonja Kukic

Sonja Kukic

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyNed Mar 27, 2011 10:22 pm

ja sam se salila...da ne bude zabune Smile loveshower
Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
Urednica Shar-Pei Magazina
neron

Broj poruka : 5740
Godina : 46
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? EmptyPon Mar 28, 2011 11:21 am

Kakvo crno prepucavanje - ovde su samo pozitivni ljudi i ljubav cveta Smile Smile Smile
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Da li mogu da se dobiju gliste od psa?   Da li mogu da se dobiju gliste od psa? Empty

Nazad na vrh Ići dole

Da li mogu da se dobiju gliste od psa?
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» GLISTE I OSTALI CREVNI PARAZITI

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Shar-pei :: Shar-pei :: Bolesti pasa-
Skoči na: