| Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
rugievithus technical support
Broj poruka : 1561 Godina : 41 Lokacija : 13. galaksija 2. međuplanetarnog sistema Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Uto Mar 27, 2012 10:48 pm | |
| Sve je to individualno. Nika se vozila i 500 km u danu bez ikakvih problema. Ispočetka na sjedalu a sad u gepeku. Mali je auto pa nije odvojen gepek. Skinemo dasku a njoj namjestim tamo... ćebe, posteljina. jastuče... Ona uglavnom sjedi i zvjernja kroz prozor. | |
|
| |
ma ja
Broj poruka : 60 Godina : 39 Lokacija : Posušje Datum upisa : 27.03.2012
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Uto Mar 27, 2012 10:56 pm | |
| ah mozda i ja tako jednog dana budem vozila mrgu... ovako svaki put moram cistit rigotinu | |
|
| |
Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 10:27 am | |
| | |
|
| |
ma ja
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 10:56 am | |
| Hvala.... budem probala taj cuveni sirup jer nista srugo ne pomaze | |
|
| |
ma ja
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 10:57 am | |
| e da jutros sam joj dala i omegu i pola vitamina c naravno uz komadic salame onda ne zvvace nego samo guta i u trenu su nestale | |
|
| |
ma ja
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 10:57 am | |
| e da jutros sam joj dala i omegu i pola vitamina c naravno uz komadic salame onda ne zvvace nego samo guta i u trenu su nestale | |
|
| |
neron Urednica Shar-Pei Magazina
Broj poruka : 5740 Godina : 46 Datum upisa : 24.10.2010
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 1:17 pm | |
| Super Slobodno joj daj na pola obroka,npr vitamin C, a kada zavrsi omegu Sta ti ona jede? | |
|
| |
ma ja
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 1:24 pm | |
| sve! i psecu hranu i ovu nasu .. kombiniram joj jer je ona stalno pustena pa jede sve. | |
|
| |
Nesha Urednik
Broj poruka : 4417 Godina : 31 Lokacija : Zrenjanin Datum upisa : 23.07.2009
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 1:34 pm | |
| Uuu ne nikako! Tako se shar pei ne hrani. Izbegavaj nekvalitetne granule pune žitarica... znači ako ste se odlučili za granule onda samo one bez žitarica. Naša hrana njima ni trunka! Ako će meso da jede onda posebno za njih spremljeno ili sirovo meso ako hoće da jede. Dobro isčitaj teme u delu Zdrava ishrana Shar pei je rasa koja se ne hrani kao ostale rase. Kod njih je ishrana osnova za zdvavlje. Nepravilna ishrana i imaćete 1000 problema....
Poslednji izmenio Nesha dana Sre Mar 28, 2012 1:44 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
ma ja
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 1:37 pm | |
| pa onda ga moram vezat a to ne dolazi u obzir... em sto ona ne prestaje cvilit em zato sto je ne volim kad je pas zatvoren. | |
|
| |
Nesha Urednik
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 1:39 pm | |
| Hmm pa što bi je vezala? | |
|
| |
ma ja
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 1:42 pm | |
| zato sto imam kucu koja nema ogradjeno oko sebe tj nemam je gdje zatvorit nego u boks a ona to ne voli i cvili cijelo vrijeme. zatvaram je po noci na to sam je navikla al teskom mukom sad kad je se tjerala... i cijelo naselje nije spavalo 2 tjedna tako da....
ne mogu kontrolirat sve sto jede... trudim se koliko mogu, kupujem joj hranu, evo sad i dodatke (jer mi nitko nije rekao da to moram do sada) al svaki zalogaj ne mogu uprati....
nadam se da nece bit velikih posljedica | |
|
| |
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 2:09 pm | |
| Cekaj sad, kakve veze ima sto je pas slobodan u kuci i ishrana,pa ne stoji ti hrana po podu pa da ona jede... Moj pas seta po kuci,ali jede onda kada mu se da u njegovu ciniju. Porazgovaraj sa ukucanima, reci im da joj ne daju ono sa stola.. Dakle, za pocetak,kupi granule bez zitarica,ako imas vremena, kuvaj joj ili daji sirovo, kao sto je Nesha napisao. Sedi i procitaj sve teme koje imamo ovde i nece se desavati greske. | |
|
| |
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 2:11 pm | |
| | |
|
| |
ma ja
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 2:23 pm | |
| ne shvacate me ja stalno govorim da je pas puten vanka tj ne drzim ga u kuci zato ne mogu kontrolirati sto jede.... | |
|
| |
ma ja
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 3:58 pm | |
| ja sam se zaljubila u psa i kupila ga... uopce nisam nista znala o njihovoj ishrani i potrebama i bolestima... da sam znala mozda bih dva puta promislila jer nikad nije bilo moguce da ga drzim u kuci i pod staklenim zvoncem... i izgleda da niosta ne radim dobro i da ce mi mrga krepat prije rodjendana.... | |
|
| |
Nesha Urednik
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 4:07 pm | |
| Nije sve baš tako crno Po slikama ona sasvim lepo i zdravo izgleda Samo te savetujemo kako je najbolje. Sa zdravom i pravilnom ishranom ćeš smanjiti rizik od mnogobrojnih problema i bolesti. Jbg mnogi smo na taj način kupili psa pa tako i ja mog Don-a. Isto kao i ti nisam baš ništa znao ali na ovom forumu sam dosta toga naučio a verujem da ćeš i ti. | |
|
| |
ma ja
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 4:12 pm | |
| ma znam da ocu al odmah sad vidim da na dosta stvari necu moc utjecat... a nista Bogo ce cuvat moju Mrgu uz moju pomoc hvala na utjesi. sad jos moram ic gledat kakave sam joj granule dosad davala uff - dobro je prizivila i dosad hahahah... mozda joj je pomogao nas hercegovački zrak nista odsad cu se vise informirat i nadam se je nece bolit jer ni nemamo veterinara za nju,.. ah jesam kupila specijalnog cuku! | |
|
| |
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 4:21 pm | |
| Specijalan cuko Nisu oni nista mnogo drugaciji od ostalih,sem tih par stvari koje treba redukovati. Svakako da si se trebala informisati pre kupovine, jer pejevi, (po meni) nisu psi za dvoriste,jer su svakako nezniji od onih koji vani lepo zive . Ok sad sam shvatila da je ona sve vreme vani,(maa si me zbunila kada si napisala da ti dvoriste nije ogradjeno,pa sam logicirala da je u kuci, a da samo prespava u boxu) ali opet ni po dvoristu ona ne moze jesti npr hranu od rucka,ako joj to neko ne da. Dakle samo malo vise obratis paznju na sve sto ovde pise po forumu, uklopis se kako mozes i Mrga ce biti zrava i vesela, bez racunanja na Boziju pomoc | |
|
| |
ma ja
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 4:26 pm | |
| sad moraam zabranit cijelom naselju da joj ista da jest i bit ce sve 5 | |
|
| |
Vladica
Broj poruka : 1651 Godina : 27 Lokacija : Lazarevac Datum upisa : 05.03.2011
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Sre Mar 28, 2012 9:26 pm | |
| Jesam ja nesto pogresno razumela ili je tebi pas pusten po ceo dan iako ti dvoriste nije ogradjeno?? | |
|
| |
ma ja
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Čet Mar 29, 2012 8:13 am | |
| upravo tako.. nismo se bili razumjeli.... obozavam zivotinje, al psa nikad ne bi drzala u kuci... macke su u kuci al on ne. | |
|
| |
Nesha Urednik
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Čet Mar 29, 2012 9:45 am | |
| Veruj mi da su čistiji od mačaka... pogotovo horsići kao što je ona Al dobro to je tvoja odluka | |
|
| |
ma ja
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Čet Mar 29, 2012 9:51 am | |
| ma vjerujem da jesu pogotovo ako ih stalno drzis u kuci al ona je od malena navikla vanka i sretna je.. cijeli dan se sunca, i igra s djecom, trči preslatka je horsići su? ovi sta imaju kraću dlaku? | |
|
| |
Nesha Urednik
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... Čet Mar 29, 2012 9:55 am | |
| Ja pišem horsići a tačan naziv je Horse coat Da oni su sa kraćom dlakom | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... | |
| |
|
| |
| Normalna pojava ili je ipak neka bolest? Pomoć... | |
|