Zadnje teme | » Doli - Bubrezi visok kreatinin & ureaSre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981 » Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.Čet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151 » Sar Pei stene Ned Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic » SHAR PEI & ZIMASub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr » Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama Čet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr » Parenje, graviditet i ostale teme...Uto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El » Problem sa okicama.Sre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera » Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)Pon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki » Stene ima zapusen nos!ProblemČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera » Mali BebciNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera |
|
| Kasalj | |
| | Autor | Poruka |
---|
aca81
Broj poruka : 53 Godina : 43 Lokacija : Pirot Datum upisa : 21.03.2012
| Naslov: Kasalj Sub Mar 31, 2012 7:47 am | |
| | |
| | | thealimovic
Broj poruka : 457 Godina : 37 Lokacija : Surcin Beograd Datum upisa : 28.11.2011
| Naslov: Re: Kasalj Sub Mar 31, 2012 9:52 am | |
| Joj i meni Lara kasljuca isto preko noci i ujutru.Bila je dosta napolju ovih dana i verovatno zato.Postoji li nesto za kasalj? | |
| | | Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: Kasalj Sub Mar 31, 2012 12:17 pm | |
| Kod pasa nema prehlade u klasičnom smislu! Ukoliko pričate baš o kašljanju onda je u pitanju virus koji je zarazan i može da ga pokupi bilo gde najverovatnije kada dođe u kontakt sa zareženim psom ili nekim predmetom koji je koristio zaraženi pas (posude, biljke, loptice, igračke...). Veterinari različito pristupaju lečenju zaraznog psećeg kašlja jer i psi različito reaguju. Ima onih kojima je dovoljno samo pojačano uzimanje vitamina i eventualno sirupa za kašalj (nikako na svoju ruku davati sirup!) a ima i pasa kojima je potrebno uključiti antibiotike ne zbog virusa (na koji antibiotik ne deluje) nego zbog mogućnosti razvijanja sekundarne infekcije koja može da podivlja u respiratornom sistemu i spusti se na pluća. Za ovakve stvari savetujem konsultaciju sa veterinarom posebno ukoliko vlasnik ne može sam da proceni o čemu se tačno radi. Posebno je opasno kod shar-peia jer mogu da razviju nenormalnu temperaturu u slučajevima gde bi ostale rase prošle bez većih problema.
P.S. dodavanje vitamina C nikako ne može da bude štetno svakako bi i veterinar to savetovao, za sve ostalo obavezno konsultacija.
Aco, nisam baš siguran da li vet razume rasu najbolje, kad kažeš slinavi na šta tačno misliš? | |
| | | aca81
| Naslov: Re: Kasalj Sub Mar 31, 2012 12:37 pm | |
| Kad sam ga vodio veterinaru pre desetak dana imao je sline i nos mu je stalno curio dok sada to nema vec mu je njuskica normalno vlazna ali kad Ariju stisne nos onda izbaci penastu sluz i zbog toga veterinar kaze da mora sve da izbaci pa onda vakcina | |
| | | aca81
| | | | Murphypei Admin
| Naslov: Re: Kasalj Sub Mar 31, 2012 12:50 pm | |
| Neka ga stavi na antibiotike. Vitamine mu već dodaješ koliko se sećam iz postova ranije, ja sam sa Kallom problem zaraznog kašlja rešio uz 2 injekcije na moje insistiranje, dok je drugarov rot pio antibiotike po mom savetu. On je prvi pokupio negde, pa posle nekoliko dana i ova moja, sirup i vitamini kod Kalle su smirili situaciju al se posle nedelju dana vratilo pa nisam hteo da rizikujem. | |
| | | aca81
| Naslov: Re: Kasalj Uto Apr 03, 2012 2:56 pm | |
| Murphypei sta bi ti meni savetovao od antibiotika da ja malo njemu pripomognem mimo veterinara kako bi primio vakcinu sto pre i onda setnja | |
| | | neron Urednica Shar-Pei Magazina
Broj poruka : 5740 Godina : 46 Datum upisa : 24.10.2010
| Naslov: Re: Kasalj Uto Apr 03, 2012 3:02 pm | |
| Nemoj antibiotike na svoju ruku,nikako. Ako nemas dobar dogovor sa vetom, promeni ga | |
| | | Murphypei Admin
| Naslov: Re: Kasalj Uto Apr 03, 2012 3:32 pm | |
| Problem je što nisam siguran da li je kod njega u pitanju neka vrsta infekcije ili jednostavno šarpejevsko ponašanje. Zato i pitam koliko je veterinar iskusan po pitanju zgužvanaca. Mogu da pišem do prekosutra, al šta ako je u pitanju samo obično slinavljenje i balavljenje koje je karakteristično za većinu pripadnika ove rase. Oni grokću, teško dišu, hrču, krkljaju, balave i iz usta i iz nosa, takve stvari su skoro pa normalne za sve njih (bar za većinu posebno jako mesnatih i naboranih). Terapije mora da prepisuje veterinar. Možda je najbolji savet da ga spakuješ u kola i odvedeš kod još nekog da čuješ mišljenje. Neki grad koji ti je najbliži i ima veta koji je video bar nekoliko shar-peieva. Antibiotike na svoju ruku ne treba davati, nikakve lekove. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kasalj | |
| |
| | | | Kasalj | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |