Zadnje teme | » Doli - Bubrezi visok kreatinin & ureaSre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981 » Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.Čet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151 » Sar Pei stene Ned Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic » SHAR PEI & ZIMASub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr » Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama Čet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr » Parenje, graviditet i ostale teme...Uto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El » Problem sa okicama.Sre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera » Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)Pon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki » Stene ima zapusen nos!ProblemČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera » Mali BebciNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera |
|
| Demodex - Demodikoza | |
|
+12Murphypei sabla Ivan.O Beba unaltraina Vladica CAPONE Lee neron rugievithus slavkan73 Siniša 16 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Ivan.O
Broj poruka : 37 Godina : 34 Lokacija : Tivat Datum upisa : 29.01.2013
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Ned Mar 24, 2013 2:45 pm | |
| vodimo je sjutrs u bar na ovu kliniku da joj sve uradi i da joj da tu neku vitaminsku inekciju da je trgne malo,dlaka joj se vratila i sve i samo joj fali sto ne jede i napravili kucicu vani i uziva na sunce al nikako da jede nesto ..... | |
| | | unaltraina Urednik
Broj poruka : 8643 Godina : 59 Lokacija : Pancevo Datum upisa : 24.02.2010
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Ned Mar 24, 2013 2:48 pm | |
| jedva cekam da cujemo rezultate krvi ....valjda ce biti sve o.k. | |
| | | MitaBG
Broj poruka : 707 Godina : 49 Lokacija : Beograd Datum upisa : 04.10.2012
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Ned Mar 24, 2013 5:44 pm | |
| Ajde Ivane izdrazi jos malo, nadamo se dobrim rezultatima.... Drzimo fige | |
| | | sabla
Broj poruka : 70 Godina : 42 Lokacija : Banja Luka - REPUBLIKA SRPSKA Datum upisa : 14.02.2010
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Pon Mar 25, 2013 2:20 pm | |
| Unaltriana, cuo sam za te kapi/mast za usi....Hvala bogu meni otomax djeluje, nadam se da će tako i ostati....Hoću, posavjetovat ću se sa vet, ja svog Rikca drzim na vikendici-kući, koja je udaljena od centra 10km,....sve je šuma i priroda oko njega, tako da ima miševa, čak i poskoka-zmija....Izvini koliko si platila te kapi,mast za uši, koliko te sve izašlo para, do ruku tvojih...
De mi još nesto reci kao jedina iskusna na ovom forumu, ujutru ja svog psa ostavim napolju,ima kućicu ( ful fulova je ) i on tako bude sam vani, nekad sat,dva a nekad i po 8 sati..Naravno, uvijek jede ujutru, naspem mu tople/vruće vode, da li može da utiče hladnoća na njega i da li mu smeta?..( po meni mislim da ne, ima kućicu,unutra ljudska vreća za spavanje ).Ipak kad pogledam neke pse,skoro kod kontenjera za smeće neko ostavio neke kučiće i oni jadni tako par dana leze kod kontenjera,nista ne jedu, i nista im nije ni bilo, pa zato mislim da mu to neće škoditi....ipak je to pas,metabolizam itd,itd.... | |
| | | unaltraina Urednik
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Pon Mar 25, 2013 4:40 pm | |
| | |
| | | sabla
Broj poruka : 70 Godina : 42 Lokacija : Banja Luka - REPUBLIKA SRPSKA Datum upisa : 14.02.2010
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Sre Mar 27, 2013 10:32 am | |
| Hvala, oko 22 eura ( oko 40 naših maraka ) ispadne sa poštom do tebe.....mislim Srbije, jel...Kućica je uradjena od daske 2cm + stiropor 5cm + daska 2cm, tako sa svih strana..ali on neće da ulazi u kućicu, slabo....Kućica postoji već skoro godinu dana....A u kući kada bi ga ostavio, sve bi potrgao po njoj, namjestaj,tepihe,zavjese....Ne voli da bude sam, pogotovo u zatvorenom prostoru, odmah laje,ljuti se,baca sve po kući, to je provjereno....Mislim da mu neće ništa biti za par sati provedenih napolju, ostavimo mi njemu podrum otvoren da on može ući i ima svoju fotelju za ležanje, ali u podrumu je hladno, nije bas kao napolju ali jeste...
Prosle godine zbog takvih stvari, zaledila mi voda u podrumu, i nisam je imao skoro mjesec dana, naravno popucale cijevi, belaj.... | |
| | | unaltraina Urednik
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Sre Mar 27, 2013 2:26 pm | |
| Anksiozan je..zato kida.....nista ti drugo ne preostaje onda nego kada je mraz i jako hladno, kupis dobar topao prsluk za psa,obuces ga, i ostavis tako....navuci ce ti upalu pluca i u tom zamrznutom podrumu ako nastavi tako na po vise sati da ostaje na tako hladnom. Otac od moje Nie(isto horse coat) je uginuo iz tog razloga....ostavio ga je vlasnik napolju po mrazu i zadrzao se covek vise od pola dana neplanirano van kuce..ovaj ga cekao pred kapijom i lezeci na pragu isped kuce i tako se ohladio da nisu uspeli da ga izvuku....smrzo se jadan tu na tom pragu i zakomplikovalo se sve toliko da je uginuo posle nekoliko dana....a isto je imao gde da se skloni ali....nije vec je izgleda strazario sve vreme napolju cekajuci vlasnika | |
| | | sabla
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Čet Mar 28, 2013 9:03 am | |
| Unaltriana, a moj leži u svojoj fotelji u garazi, i ima kucicu sa vrećom za spavanje, nije to od skora, mislim da bude vani, on ima vec 4 godine tako da to traje vec duze vrijeme...Znam kad dodjem on tek izlazi iz garaze,proteze se...a nece moj ostati napolju cekati mene, on se sakrije, spava.... | |
| | | unaltraina Urednik
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Čet Mar 28, 2013 9:17 am | |
| onda O.K. | |
| | | Beba
Broj poruka : 119 Godina : 50 Lokacija : beograd Datum upisa : 12.03.2013
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Pet Mar 29, 2013 12:38 am | |
| Definitivno cu poludeti ako joj se ovo cudo opet vrati,na glavi sam joj veceras primetila dve sitne crvene tackice a i zadnja dva dana gricka zadnje noge,ne opada joj dlaka a taman joj je lepo porasla,ako joj se vrati ne znam sta da radim.Tesim se da se mozda negde ogrebala.Jos uvek nosi ogrlicu advantex i jednom nedeljno joj dajem ivermektin. | |
| | | topaz
Broj poruka : 30 Godina : 41 Lokacija : Banja Luka Datum upisa : 21.03.2013
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Čet Okt 17, 2013 8:38 am | |
| sabla, u kojem si naslju? Mozda bi mogli negdje da se nadjemo cisto a se psi malo druze :Dda vidi i ovaj moj kako je to igrati se "sam sa sobom" jer ove sve ostale pse razvali u igri , brzo zavrse na podu. koliko dugo se lijeci demodeks? Da li su tamne, sivo-crne fleke karakteristične za ovu bolest? Da li se prenosi na ljude? | |
| | | Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Čet Okt 17, 2013 5:46 pm | |
| Lečenje demodeksa zavisi od imuniteta psa. Individualno je. Kada postoji demodeks i još neka kombinovana infekcija može da se leči mesecima.
Tamne fleke nisu karakteristične za demodeks. Sam demodeks se pojavljuje u vidu opadanja dlake bez crvenila i bez promena na koži. Tamne fleke se uglavnom pojavljuju kada postoji još neka infekcija.
Demodeks se ne prenosi na ljude, znači nije zoonoza. On normalno živi na psu i pravi problem tek ukoliko imunitet opadne. Čovek ima "svoj demodeks", ta "buba" normalno živi npr. kod ljudi u trepavicama. | |
| | | bubicak
Broj poruka : 4 Godina : 40 Lokacija : Bogatic Datum upisa : 22.01.2014
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Sre Jan 22, 2014 10:54 pm | |
| Dragi prijatelji,mom psu je danas potvrdjena demodikoza,sutra cu se videti sa veterinarkom i dobiti uputstva o daljem lecenju i posledicama, kako je rekla .Star je 7 meseci i pojavili su mu se pecati bez dlake na par mesta na telu pa predpostavljam da je to ovaj tezi tj generalizovani oblik.Mesta bez dlake nisu upaljena i nema nikakvih promena sem po negde ruzicasta boja koze.Mislim da sam procitala sve tekstove o ovoj bolesti koji postoje na netu....Veoma sam tuzna,po malo uplasena kako ce sve to izgledati....Mozda mi ne mozete reci nista sto vec nisam procitala,ali eto valjda mi treba ohrabrenje nekog ko je sve ovo vec prosao i prevazisao. | |
| | | Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Sre Jan 22, 2014 11:06 pm | |
| Evo odmah ohrabrenje to nije generalizovani oblik. Dobar tretman i pojačanje imuniteta i sve će biti OK. A da | |
| | | bubicak
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Sre Jan 22, 2014 11:11 pm | |
| Hvalaaa ,Nije ? Huuhh ! Javicu sutra cim dobijemo terapiju pa cu vas gnjaviti sta od vitamina i kakvu hranu za jacanje imuniteta. | |
| | | bubicak
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Čet Jan 23, 2014 12:25 pm | |
| Evo nas,stigli smo od veterinara.Bubica je dobila neku injekciju koju ce odbijati svaki treci dan (ne znam koju) i taktik koji rastvaramo u 5l vode.Natapamo mesta bez dlake i svako sumnjivo dan posle injekcije,dakle jedan dan injekcija,sutradan taktik,jedan dan predah,pa opet sve ponovo...kad sve prodje,idemo na sterilizaciju.E sad,sta da uzmemo za imunitet,kakve dodatke i koju hrano preporucujete? | |
| | | unaltraina Urednik
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Čet Jan 23, 2014 3:48 pm | |
| Od dodataka Omega 3, jedna kapsula od 1000mg, C vit sa odlozenim delovanjem 500mg dnevno, Spirulina 1 tableta dnevno i Kolostrum za dizanje imuniteta dve kapsule dnevno,ja ga nigde nisam nasla sem online kada sam ga uzimala za skotnu kuju http://apotekaonline.rs/ekolostrum-kapsule-1-1-gratis, vidim sada i da je trenutno na akciji Hrana sto cistija i prirodnija, bez sintetickih dodataka, znaci kvalitetnije sirovo meso(sve sem svinjskog),mozete ga i kuvati ali aminokiseline se unistavaju termickom obradom a one su mu sada neophodne, sirova jaja prepelice tri-cetiri sedmicno, jugurt, kefir, neslan mladi sir......ili granule bez zitarica i kvalitetne http://www.new-instinct.com/online-petshop/psi
Poslednji izmenio unaltraina dana Čet Jan 23, 2014 7:54 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | bubicak
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Čet Jan 23, 2014 6:57 pm | |
| Hvala puno Unaltraina | |
| | | Vladan
Broj poruka : 1 Godina : 35 Lokacija : Beograd Datum upisa : 06.08.2014
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza Sre Avg 06, 2014 9:47 pm | |
| Probajte Anti-Demo. Pokazao se izuzetno uspešnim, naročito u početnim fazama. Posetite Facebook stranicu Anti-Demo i videćete rezultate ovog odličnog, potpuno prirodnog proizvoda koji pojačava imunitet i time uništava Demodikozu. Pozz | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Demodex - Demodikoza | |
| |
| | | | Demodex - Demodikoza | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |