Pre svega, dobar dan posle mnooogo godina! Mi smo i vise nego dobro, vidim da ste i vi svi OK.
Elem, nakon dugo vremena evo me na foumu. Najveci razlog je stene sar peja kojeg odnedavno vidjam u kraju. I vidim iste "probleme". Buducim vlasnicima savet bi bio-Shar pei je ZAHTEVNA rasa razmislite!
Zaboravite reklame, lepe slike sa interneta itd
Sa ovom rasom zurka nema kraja. Da li ima ili nema problem sa ocima, ima ili nema nasledne bolesti, sta je sa usima, problemi sa kozom. Pa u krug!
Pa ponovo u krug!
Ponasanje-karakter je posebna prica. Znam da uvek ima izuzetaka, ali po pravilu su nepoverljivi, oprezni sto bi rekli teski za hendlovanje.
Moja dusa ima 6.5 god, prosli sve gore navedeno sto se bolesti tice.
Takodje smo prosli i nekoliko "ugriza". I dve profesionalne dresure. Rezultat-kako bih vam rekla, dreserskom terminologijom nije "uradjen".
Volimo ga najvise na svetu kao i on nas. Ali rezim koji imamo je sledeci, gde ja tu i on-pansioni ne dolaze i obzir. Kada neko dolazi u kucu, najpametnije je da ga sklonimo u drugu prostoriju. Postoje ljudi, u nasem slucaju iskljucivo zenskog pola, koje je prihvatio na 1. Na zalost postoje i oni koje je gricnuo pa rekao Dobar dan.
O problemima sa njihovim ponasanjem generalno se jako malo pise i govori. Mi koji ih imamo prepoznajemo se na km....
Lepo bi bilo podici svest ljudima koji planiraju da ih imaju da su oni sve drugo sem slatkih, naguzvanih vrecica. Jesu i to, ali sa njima dobijate paket za koji mnogi, ni finansijski ni emotivno, nisu do kraja spremni.
Veeeliki pozdrav za sve drugare!!!!!