Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
Dresura iskustva EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
Dresura iskustva EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
Dresura iskustva EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
Dresura iskustva EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
Dresura iskustva EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
Dresura iskustva EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
Dresura iskustva EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
Dresura iskustva EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
Dresura iskustva EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
Dresura iskustva EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

Dresura iskustva

Ići dole 
2 posters
AutorPoruka
Daddy

Daddy

Broj poruka : 52
Godina : 44
Datum upisa : 04.03.2011

Dresura iskustva Empty
PočaljiNaslov: Dresura iskustva   Dresura iskustva EmptySub Feb 06, 2016 3:03 pm

Pre svega, dobar dan posle mnooogo godina! Mi smo i vise nego dobro, vidim da ste i vi svi OK. 
Elem, nakon dugo vremena evo me na foumu. Najveci razlog je stene sar peja kojeg odnedavno vidjam u kraju. I vidim iste "probleme". Buducim vlasnicima savet bi bio-Shar pei je ZAHTEVNA rasa razmislite!
Zaboravite reklame, lepe slike sa interneta itd
Sa ovom rasom zurka nema kraja. Da li ima ili nema problem sa ocima, ima ili nema nasledne bolesti, sta je sa usima, problemi sa kozom. Pa u krug! 
Pa ponovo u krug!
Ponasanje-karakter je posebna prica. Znam da uvek ima izuzetaka, ali po pravilu su nepoverljivi, oprezni sto bi rekli teski za hendlovanje.
Moja dusa ima 6.5 god, prosli sve gore navedeno sto se bolesti tice.
Takodje smo prosli i nekoliko "ugriza". I dve profesionalne dresure. Rezultat-kako bih vam rekla, dreserskom terminologijom nije "uradjen". 
Volimo ga najvise na svetu kao i on nas. Ali rezim koji imamo je sledeci, gde ja tu i on-pansioni ne dolaze i obzir. Kada neko dolazi u kucu, najpametnije je da ga sklonimo u drugu prostoriju. Postoje ljudi, u nasem slucaju iskljucivo zenskog pola, koje je prihvatio na 1. Na zalost postoje i oni koje je gricnuo pa rekao Dobar dan.
O problemima sa njihovim ponasanjem generalno se jako malo pise i govori. Mi koji ih imamo prepoznajemo se na km....
Lepo bi bilo podici svest ljudima koji planiraju da ih imaju da su oni sve drugo sem slatkih, naguzvanih vrecica. Jesu i to, ali sa njima dobijate paket za koji mnogi, ni finansijski ni emotivno, nisu do kraja spremni.
Veeeliki pozdrav za sve drugare!!!!!
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

Dresura iskustva Empty
PočaljiNaslov: Re: Dresura iskustva   Dresura iskustva EmptyNed Feb 07, 2016 10:11 pm

wave

Ovde možda treba dodati i da se pazi od koga se kupuje pas. Uleteo sam slučajno u jednu FB grupu o šar-pejevima i toliko su mi podigli pritisak da nisam ništa mogao ni da napišem, a svi znaju koliko volim da piskaram o zgužvancima. Šta se zapravo dešava, sezona teranja donese gomilu parenja po principu "Pera ima ženku, Mika ima mužijaka 'ajde da parimo." Em što niko ne gleda realno svog psa, nego što su karakter i temperament potpuno zanemareni. Od zdravstvenog stanja sam potpuno digao ruke jer ljudi zaista nemaju pojma šta se dešava sa psima niti hoće sebi da priznaju da od svih tih koji se pare fenotipski na 10 pasa 2 jedva treba da se razmnože, genotipski eventualno 1. Kada kažem genotipski tu ću pored bolesti da dodam i karakter. Šar-pej nije pas koji treba da bude mačkica za maženje iako, kada je mali, izgleda neodoljivo, ali sve se menja i sve se prilagođava načinu života čoveka. U Srbiji postoje linije koje su taj "noviji" tip koji više odgovara čoveku i tom nekom društvenom životu. Kada uputim ljude na odgajivače (a meni je odgajivač svako ko ima leglo ne samo oni koji imaju registrovano ime odgajivačnice) jako mali broj uzme psa od njih jer prva stvar kojom se vode je cena i tu svaka priča prestaje, iako prvo piskaram o zdravlju pa onda tek preporučujem.
Sad sam gledao možda je ovo bolje nastaviti dve teme ispod, pisalo se tu dosta o ponašanju, a dosta se pisalo i u Zgužvanom Magazinu.

P.S. Hoćemo slike!!!! Very Happy
Nazad na vrh Ići dole

Dresura iskustva
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Osnovna dresura
» Dresura video
» ZOI - Dresura
» Jo Zoi (DRESURA)
» profesionalna dresura