Kristina_Meda2017
Broj poruka : 2 Godina : 27 Lokacija : Šabac, Srbija Datum upisa : 06.04.2017
| Naslov: Meda :) Pet Apr 07, 2017 12:58 pm | |
| | |
|
Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: Meda :) Pet Apr 07, 2017 11:13 pm | |
| Krećem od samog početka, a to je komentarisanje izgleda. Naravno presladak, kad su tako mali izgledaju kao medvedići posebno ta mekanija dlaka (brush coat). Njegova boja je krem, nije bela jer bela boja kod šar-peja je greška, a i nisam video nijednog belog uglavnom ljudi pogrešno kažu za krem da je belo, on je krem standard, ima dobro pigmentisan nos, pretpostavljam i da mu je jezik skoro crn. E sad dalje, Royal Canin i nije baš nešto posebno, a cena mu je paprena, moj svet je za te pare naći granule bez žitarica, sve se sada naručuje preko interneta daleko je lakše nego ranije. U delu o ishrani ima cela tema o tome koje granule su bez žitarica (grain free, cereal free). Ne treba mu hrana za štence, odmah može ovu za odrasle pse. Kalcijum je tema za debatu, vodili smo je nebrojeno puta na forumu, moje mišljenje je da ga treba dodavati ukoliko se primeti da postoji problem i to ako se zna da pas ne dobija dovoljno kalcijuma kroz hranu, neki dodaju kalcijum uvek, ko je tačno u pravu, nemam pojma, moji nisu dobijali tabletice, i sve je OK, mnogi vlasnici i odgajivači dodaju tabletice i sve je OK, tako da... U vezi sa kuvanim obrocima, kada su mali mogu da jedu i do 10% od svoje težine, naravno ne u jednom obroku. Meso kao glavno, pa nešto organa (džigerica npr.), nešto malo povrća, malo pirinča itd. A može da dobije i veliku juneću kost, sirovu da se zabavlja i sređuje zube koje će da menja. I to je opisano u delu o ishrani, pa je bolje krenuti odatle pa postavljati pitanja ukoliko nešto nije najjasnije. Moji ostaju sami 6-8 sati u toku dana, bez ikakvih problema, oduvek je tako bilo, ne vidim da im nešto smeta, spavaju kao klade. | |
|
Kristina_Meda2017
Broj poruka : 2 Godina : 27 Lokacija : Šabac, Srbija Datum upisa : 06.04.2017
| Naslov: Re: Meda :) Sub Apr 08, 2017 12:46 am | |
| Hvala puno na detaljnom odgovoru, taj detlalj oko boje nisam znala 😆 Da, jezik mu je bukvalno skroz crn. Ovo za royal canin nisam znala ali sam pretpostavila da je izvikana bar malo. Hvala na savetima i izvinite stp postavljam vec postavljena pitanja, treba mi malo vremena da se snadjem na forumu | |
|