Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
Infekcija EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
Infekcija EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
Infekcija EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
Infekcija EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
Infekcija EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
Infekcija EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
Infekcija EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
Infekcija EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
Infekcija EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
Infekcija EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

Infekcija

Ići dole 
+3
unaltraina
kud
maki
7 posters
AutorPoruka
maki

maki

Muški Broj poruka : 20
Godina : 37
Datum upisa : 18.02.2010

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Infekcija   Infekcija EmptySre Apr 07, 2010 3:09 pm

Lara je trebala da izadje iz teranja jos pre petnaestak dana,medjutim jos se nije zatvorila,a i primetim ponekad belu kap na vagini,mislim da je gnoj.Bio sam kod veterinara,rekla mi je da je to infekcija materice usled teranja i predlozila mi da pocnem sa terapijom sa lekom za ljudi PANKLAV,da je ne bi mucili injekcijama.Interesuje me da li je neko imao ovakav slucaj i da li da krenem sa ovom terapijom,treba mi savet.Unapred hvala!
Nazad na vrh Ići dole
kud

kud

Broj poruka : 1143
Godina : 56
Datum upisa : 11.08.2009

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptySre Apr 07, 2010 3:36 pm

Ako je veterinar siguran da je u pitanju infekcija ipak bi moralo da se proveri da li su bakterije ili gljivice.Panklav je uglavnom za bakterijsku infekciju.Pošto taj antibiotik sadrži klavulinsku kiselinu i neki ljudi ne smeju da ga piju zbog alergije na nju.Nisam sigurna da je baš taj antibiotik idealan za ovu rasu.A drugo,ipak bi trebalo uraditi bris jer ako su gljivice lek nije isti.
To je samo moje razmišljanje oko ovog problema.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 59
Datum upisa : 24.02.2010

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptySre Apr 07, 2010 3:39 pm

Vrlo je neozbiljno sto joj nije uradila bris. Kako moze znati da je Amoksicilin odn. Panklav,najpogodnija terapija, Panklav je vrlo jak antibiotik i ume praviti smetnje u zelucu Crying or Very sad Crying or Very sad, opet ima i drugih prednosti sto se izlucivanja i bubrega tice. Mozda i nije infekcija u pitanju vec samo hormonski disbalans kao sto je moja Buki imala, jednom uz infekciju a drugi put uz sterilan vaginalni nalaz.
Ja bih joj svakako prvo uradila analizu vaginalnog brisa.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptySre Apr 07, 2010 4:52 pm

Maki, imaš ovde mnogo dobre savete. Nikada nisam imao ženku, tako da nisam siguran, svakako bih poslušao savete što su kud i unaltraina rekle. Jel joj bar merena temperatura? Od onih sam koji ne vole kada se psi leče napamet. I zar infekciju materice ne bi trebalo da prati povišena temperatura?! I da, u zavisnosti od infekcije (ako je infekcija, a ne može znati bez brisa) trebalo bi odrediti antibiotik, možda panklav ne deluje na tu vrstu bakterije, a ako je gljivica neće delovati uopšte.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptySre Apr 07, 2010 7:36 pm

Ma taj Panklav jeste odlican lek i ima jako sirok spektar delovanja sto se bakterija tice, naravno ne na gljivice, zato ga i daju tako "sirokogrudo",ali mozda je u pitanju nesto sto ne zahteva tako jak antibiotik ako je uopste potreban. Temperatura prati samo jake infekcije reproduktivnih organa a nekada ni tada. Bris i ultazvik su jedini po cemu se moze pouzdano bilo sta utvrditi.Sa tim nazalost imam iskustva Crying or Very sad
Nazad na vrh Ići dole
maki

maki

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptyPet Apr 09, 2010 2:13 am

Hvala na savetima,ali u ovom mom propalom gradu nema gde da se odradi bris,moze ali se salje na analizu i to traje duze,bio sam kod skoro svih veterinara i rekli su mi da je bakterija najverovatnije,nisam mogao da cekam,uzeo sam panklav i danas krenuo sa terapijom,morao sam sto pre.Nadam se da ce ici na bolje.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptyNed Apr 25, 2010 2:12 pm

Kako se završilo sve ovo? Jel Lara dobro? Jel pomogao panklav?
Nazad na vrh Ići dole
maki

maki

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptyPon Apr 26, 2010 12:17 am

hvala na pitanju,pomogao je,mada ne znam kako treba vagina da joj izgleda jer sam je dobio u teranju,slikacu je ovih dana pa cu da postavim,mozda je to malo glupo(da postavim takvu sliku) al sta da se radi,to su nasi ljubimci.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptyPon Apr 26, 2010 9:52 am

Kad su u pitanju naši psi ništa nije glupo. Wink Bitno je da nema sekreta braonkaste i zelenkaste boje i da ništa nije upaljeno to je ono što znam.
Nazad na vrh Ići dole
Blabry

Blabry

Muški Broj poruka : 103
Godina : 31
Datum upisa : 24.10.2010

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptyPon Maj 02, 2011 2:42 am

Tek sam sad video ovu temu, Kiri se pojavljuje belo-zelenkasta kapljica na vagini uvek posle setnje, verovatno posle male nuzde, ja sam bio ubedjen da je to od mokrace scratch Te kapljice sam primetio i pre nego sto je usla u teranje. Da je vodim kod veterinara da vadimo bris ili...? scratch
Nazad na vrh Ići dole
http://www.hardver.iz.rs
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptyPon Maj 02, 2011 9:14 am

Nikola povremeno joj središ taj intimni deo rastvorom povidon joda ili Ljiljinim uljem i to bi trebalo da bude dovoljno. Mislim da je ne moraš voditi da uzimate bris ukoliko se ne napinje dok vrši malu nuždu i ukoliko nema drugih problema sa urinarnim traktom.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptyPon Maj 02, 2011 1:21 pm

Nikola ako ta kapljica sluzi nije bele boje obavezno je i sto pre vodi da se uzme bris. Zelenkasti iscedak(ta kapljica takodje u pocetnom stadijumu) je znak vaginalne infekcije Sad
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

sandra1000

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 36
Datum upisa : 21.04.2011

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptyPon Sep 02, 2013 2:21 pm

Da li je normalna pojava da se kuji i kad nije u teranju javi iscedak iz vagine intezivnog mirisa i tamnije boje? Tacnije, to se cesto javlja u poslednje vreme. Sobzirom da se Beti poslednja dva teranja cudno terala, te nismo znali ni kad je pocelo ni kad ce da se zavrsi. Da li je to hormonski poremecaj, infekcija ili nesto drugo. Sta uraditi po tom pitanju jer nisam za to da se pas leci na svoju ruku. A takodje se mogu videti i promene na krznu kao sto je svetlija dlaka i njuska je jako bleda kao da je natecena.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptyPon Sep 02, 2013 5:08 pm

Nikakav iscedak mimo teranja nije normalan.Sandra vodi je kod Goce da uzme bris i pogleda sta se dogadja sa njom, taj iscedak intenzivnog mirisa moze znaciti i upalu materice a tu nema cekanja!!!!!Hitno na pregled!
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

sandra1000

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptyPon Sep 02, 2013 6:20 pm

Ok. Zovemo ih ujutru. Hvala Ljiljo kiss Javljam sta je bilo
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

sandra1000

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptyUto Okt 01, 2013 10:18 pm

Da vam javim... Beti nije imala nikakav iscedak iz vagine vec je 1 analna zlezda curkala. Danas kod Katarine i Goce smo dobili i vise nego dobar tretman, jos saveta i adekvatnu terapuju. Beti ima alergijsku reakciju na buve i dobili smo terapiju Certifectom koji ima Amitraz u sebi za svaki slucaj radi Demodexa i Octensept rastvor zbog nekih bakterijica koje su proredile krzno na glavi i unutrasnji deo nogu... te ce lakse sanirati ranice. Za nedelju dana kontrola. I MORA DA SMRSA, IMA 26,300 KG Shocked Takodje i 3 tablete Univerm totala za gliste, dve veceras, sutra ujutru jos jednu. Da li da je hranim par dana sa Papalinama i pirincem? I treba kosti da joj dajem zbog analnih zlezda
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptyUto Okt 01, 2013 10:30 pm

zasto samo papalinama i pirincem? Da smrsa? Hrani je posnijim mesom, pirinac je taj koji goji, Ugljeni hidrati pse goje vise nego masti.Naravno da treba da jede sirove kosi, nema boljeg za odrzavanje analnih zlezda, da jeste, ne bi ni doslo do toga ali nije strasno. Ne znam zasto svi veterinari vole da daju otrove...za svaki slucaj Sad Buve je mogao je resiti i samo Frontline ili Advantox .Spot on nije strasan, mada mi se svakako ne dopada Amitraz u sastavu bez stvarne potrebe.
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

sandra1000

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptyUto Okt 01, 2013 11:01 pm

Ne znam. Meni je drug imao problema sa Pitbulom, kuckica mu je imala demodex, a ako sam dobro cula Amitraz je pesticid. Sad cu staviti to i ako sam naklonjena Advantixu i pokazao se perfektno, nego sam ja napravila problem. Htela sam da okupam Beti, pa kad sam je okupala aj dva dana da prodje pa da je zastitim od buva, a u medjuvremenu dosla nam je drugarica sa psom koji nam je napunio kucu buvama. Svi su imali buve, svi. Macke zasticene fronline-on, ovaj mali najnoviji clan sa ogrlicom, a kucu smo isprskali sa Neostemosanom. Ne znam valja li cemu onaj magnetni rastericac stetocina, kazu da tera buve i krpelje i da nema los uticaj na zivotinje.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptyUto Okt 01, 2013 11:53 pm

iskrena da budem nemam pojma da li to ista valja , ma dobro,nece umreti od buva dok ih ne unistite sve i proci ce i alergija, a drugarica nocomment
Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
Urednica Shar-Pei Magazina
neron

Broj poruka : 5740
Godina : 46
Datum upisa : 24.10.2010

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptySre Okt 02, 2013 1:05 am

Sandra, ja u te fore sa magnetima i sl nemam bas poverenja. Znam za one sto se reklamiraju na tv-u, sto se ukljuci u struju, iskustva kazu da bube setkaju samo tako preko samog uredjaja hehe
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptySre Okt 02, 2013 9:58 am

Za bube, ose, miseve su O.K. imam ga ja i na tavanu i u kuci ali da utice i na buve i krpelje sumnjam jer i moji dobiju gamad iako zive kraj aparata.
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

sandra1000

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija EmptyČet Okt 03, 2013 2:04 am

Kupila sam Cerifect i decko iz pet shopa kaze "Stavi joj ampulu ili na terasi ili napolju. I zadrzite se bar jedno pola sata, Beti ce ti biti opijena" Stavila, smrdi katastrofa, ima neki tezak miris. Malo mi je nenormalno da toliki bude raspon u kg. Da je za 10 kg, 20kg, 30 kg... pa ok, ali od 20 do 40 mi je bas velika razlika u kilazi. Kolicina Amitraza nije isto sto za psa od 40 i za psa od 26 kg sto je u mom slucaju. Kaca je verovatno imala razlog sto je to prepisala, ali sledeci put Advantix stavljam. I svima od srca kazem ma koliko tvrdili da je ovaj preparat dobar, ja ga ne preporucujem, prvo ima tooooooooliko upiststvo, zapakovano je u tri ambalaze, te se strogo vodi racuna i naglasavaju proces kako se otvara, kao da baratate sa najopasnijim otrovom. Octenisept sprej je plasi, ali obavezno mora da bude nagradjena nakon "intervencije" jer sledeci put nece ni da pridje kad vidi sprej u rukama. I ako obozavam zivotinje, od danas je gostima na 4 noge dozalak zabranjen. Moram da utuvim sebi u glavu da nisu svi kao ja i da ne brinu o zivotinjama kako dolikuje
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

Infekcija Empty
PočaljiNaslov: Re: Infekcija   Infekcija Empty

Nazad na vrh Ići dole

Infekcija
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Korona virusna infekcija

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu