| Entropija očnih kapaka | |
|
+15Petar91 bimanega Beba aca021 Murphypei Dzoica hektor nesa151 thealimovic Vladica Skarfi Han unaltraina Nesha Zoya 19 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Ned Mar 04, 2012 9:52 am | |
| Brzo se oči regenerišu. Kad ima nešto što više podmazuje oko i ublažava trenje (masti, kapi) vrati se na normalu relativno brzo, ali čim se stane sa lekovima trepavice ponovo naprave haos. Biće to sve ok, kad se odradi entropija konačno će progledati. | |
|
| |
aca021
Broj poruka : 3 Godina : 37 Lokacija : Backa Palanka Datum upisa : 22.04.2012
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Ned Apr 22, 2012 4:40 pm | |
| interesuje me sto se tice ove pojave kod psa da li je operacija neophodna ili se moze drugacije resiti | |
|
| |
Vladica
Broj poruka : 1651 Godina : 27 Lokacija : Lazarevac Datum upisa : 05.03.2011
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Ned Apr 22, 2012 6:54 pm | |
| Ne,uvrtanje kapaka se mora resiti hiruskim putem... | |
|
| |
unaltraina Urednik
Broj poruka : 8643 Godina : 59 Lokacija : Pancevo Datum upisa : 24.02.2010
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Ned Apr 22, 2012 7:47 pm | |
| Kod stenaca samo zatezanjem a kod odraslih odstranjivanjem delica koze sa kapka sto doprinosi da trepavice stoje u normalnom polozaju. | |
|
| |
Beba
Broj poruka : 119 Godina : 50 Lokacija : beograd Datum upisa : 12.03.2013
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Pet Mar 29, 2013 12:33 am | |
| Treba mi savet,primetila sam da Lilly stalno zmirka na jedno oko i da u cosku oka ima crno-crvenu tackicu,ne suzi joj mnogo oko i ne cese,cini mi se da nema problema a mozda se ja ne razumem. | |
|
| |
Murphypei Admin
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Pet Mar 29, 2013 11:13 am | |
| Nažalost to mora baš veterinar da proveri. Ukoliko ne može da se vidi prilikom podizanja i spuštanja kapaka u toku pregleda, onda treba ukapati onu tečnost što oboji oko i tačno prikaže na kom mestu postoji oštećenje (ako postoji). Dešava se da samo nekoliko (ili jedna) trepavica pravi problem, a zanemare to veterinari, pa i zbog toga treba podići kapke, ili odraditi pravu entropiju. Može se probati određenim kapima i mastima da se oko vrati u normalu (spastična entropija ume da nastane ukoliko kapci izgube podršku očne jabučice usled određenih spoljašnjih faktora). | |
|
| |
bimanega
Broj poruka : 13 Godina : 53 Lokacija : Beograd Datum upisa : 04.03.2013
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Čet Apr 11, 2013 8:26 am | |
| Zdravo drugari! Nas vec godinu i pet meseci cini srecnom nas Bady ....Kad smo ga uzeli imao je velikih problema sa ocnim kapcima i od tada tri operacije. Posle toga mu je jedno vreme bilo dobro, nisu suzile oci, ali sada je opet pocela nocna mora. Bas mi ga je zao .....Nadam se da imate neki savet... | |
|
| |
bimanega
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Čet Apr 11, 2013 8:35 am | |
| | |
|
| |
bimanega
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Čet Apr 11, 2013 8:46 am | |
| Pokusavam da okacim Badyjevu sliku...ali mi ne uspeva | |
|
| |
bimanega
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Čet Apr 11, 2013 9:47 am | |
| Ipak sam uspela.... I na profil sam ga stavila...Jupiii.. | |
|
| |
Petar91
Broj poruka : 247 Godina : 33 Lokacija : Srbija-Beograd-Vozdovac Datum upisa : 29.03.2013
| |
| |
neron Urednica Shar-Pei Magazina
Broj poruka : 5740 Godina : 46 Datum upisa : 24.10.2010
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Čet Apr 11, 2013 10:00 am | |
| Dobrodoslica za vas i Badija Da li je njemu radjen bebi lifting,koncicima povlacenje na gore ili? Mnogi psi sa foruma su izmedju ostalog,za okice isli kod dr.Gordane,u Mondo Animale u Pancevo. Mozda da odete,jer ste iz Bg,da ona pogleda. Pozz | |
|
| |
bimanega
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Čet Apr 11, 2013 10:03 am | |
| Hvala na dobrodoslici!!! Nije radjen bebi lifting, vec klasicne tri operacije i z razloga sto je, kako se vidi iz prilozenog, veoma naboran. Hvala na savetu i preporuci doktora. Pozz | |
|
| |
Petar91
Broj poruka : 247 Godina : 33 Lokacija : Srbija-Beograd-Vozdovac Datum upisa : 29.03.2013
| |
| |
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Čet Apr 11, 2013 10:31 am | |
| Koliko sam shvatila,on ima nekih 6 meseci?? Kada su tako mali,najcesce se samo bebi radi.. Neronu oke nisu dirane,ali znam zbog ostalih da se nikakvo seckanje ne radi dok se glava ne razvije. 013/335501 je broj ordinacije dr Gordane,zakazite i idite da ona to pogleda.Mnogo tudjih losih radova je stizalo kod njih i svi su sada dobro,pa ce i Bady | |
|
| |
Aron23
Broj poruka : 125 Godina : 48 Lokacija : Nis Datum upisa : 27.03.2013
| |
| |
bimanega
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Čet Apr 11, 2013 12:16 pm | |
| Hvala svima na dobrodoslici........thanks!!! Nerone, Bady nije beba, ima godinu i pet meseci. Mislim da je vec izrastao koliko treba. Ove postavljene slike su kad je bio mali. Poslacu sliku svezijeg datuma samo da prebacim sa tel.... Sto se tice operacija...mislim da nisu u pitanju losi radovi (operisao ga je profesor veterinarskog fakulteta), vec njegov slucaj je takav. Posto je mnogo naboran, bukvalno mu se nisu videle oci, moralo je postepeno da se radi da se ne i preteralo... jer u tom slucaju, ako se previse odstrani koze nema povratka. Ne znam strucni naziv za to... Sad mu se oci vide, ali mu jos uvek ponekad suze... | |
|
| |
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Čet Apr 11, 2013 11:06 pm | |
| Aaaaa ja lose procitala,pa videla samo ovih 5 meseci.. Ne znam koje su mu trenutne tegobe... Te suze mogu da budu iz mnogo razloga. I moj Neron je suzan,cesto,ali to se moze pripisati dimu cigareta, vetra,alergija,... Ako mislis da ima potrebe,onda podji u Pa i proveri Mozda nije nista opasno. | |
|
| |
Murphypei Admin
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Pet Apr 12, 2013 10:00 am | |
| - bimanega ::
- Hvala svima na dobrodoslici........thanks!!!
Nerone, Bady nije beba, ima godinu i pet meseci. Mislim da je vec izrastao koliko treba. Ove postavljene slike su kad je bio mali. Poslacu sliku svezijeg datuma samo da prebacim sa tel....
Sto se tice operacija...mislim da nisu u pitanju losi radovi (operisao ga je profesor veterinarskog fakulteta), vec njegov slucaj je takav. Posto je mnogo naboran, bukvalno mu se nisu videle oci, moralo je postepeno da se radi da se ne i preteralo... jer u tom slucaju, ako se previse odstrani koze nema povratka. Ne znam strucni naziv za to... Sad mu se oci vide, ali mu jos uvek ponekad suze...
Kada iz entropijuma pređe u ektropijum. Imao sam takav slučaj sa Marfijem. Oči su mu izgledale katastrofalno i nakon toga konstantne infekcije jer su donji kapci bili kao lopate koje skupljaju prljavštinu. Sa neka 4 meseca odrađen mu je pravi entropijum gde je takođe profesor sa veterinarskog fakulteta uradio operaciju i donjih i gornjih kapaka i napravio haos. Entropijum ne zavisi isključivo od naboranosti nego od slabih mišića na kapcima. Naravno sve se ovo davno dešavalo kada mi je Marfi bio prvi šar-pej i kada nije bilo veze sa svetom, sad teško da bi neko mogao da me prevari i kaže da treba seći kožu oko očiju štenetu zbog nabora. I moj savet je vet. Goca u Pančevu jednostavno ima dosta iskustva sa tim problemom kod šar-peja i uradila je oči mnogim psima sa foruma. Opet ću da smaram sve, ali entropija (ne zatezanje kapaka nego prava entropija) je nasledno oboljenje i takvi psi ne bi trebalo da idu u priplod, posebno ne praviti kombinaciju gde su oba psa imala entropiju, kad se o tome povede računa iskoreniće se taj problem kod zgužvanaca. Kombinacija dva psa bez problema sa očima najčešće daje najmanje štenaca sa problematičnim očima i ovo je činjenica koju mogu da branim na osnovu gomile primera. | |
|
| |
bimanega
| Naslov: Hvala na detaljnom objasnjenju i iskustvu...... Pet Apr 12, 2013 11:14 am | |
| [quote="Murphypei"] - bimanega ::
- Hvala svima na dobrodoslici........thanks!!!
Kada iz entropijuma pređe u ektropijum. Imao sam takav slučaj sa Marfijem. Oči su mu izgledale katastrofalno i nakon toga konstantne infekcije jer su donji kapci bili kao lopate koje skupljaju prljavštinu. Sa neka 4 meseca odrađen mu je pravi entropijum gde je takođe profesor sa veterinarskog fakulteta uradio operaciju i donjih i gornjih kapaka i napravio haos. Entropijum ne zavisi isključivo od naboranosti nego od slabih mišića na kapcima. Naravno sve se ovo davno dešavalo kada mi je Marfi bio prvi šar-pej i kada nije bilo veze sa svetom, sad teško da bi neko mogao da me prevari i kaže da treba seći kožu oko očiju štenetu zbog nabora. I moj savet je vet. Goca u Pančevu jednostavno ima dosta iskustva sa tim problemom kod šar-peja i uradila je oči mnogim psima sa foruma.
Opet ću da smaram sve, ali entropija (ne zatezanje kapaka nego prava entropija) je nasledno oboljenje i takvi psi ne bi trebalo da idu u priplod, posebno ne praviti kombinaciju gde su oba psa imala entropiju, kad se o tome povede računa iskoreniće se taj problem kod zgužvanaca. Kombinacija dva psa bez problema sa očima najčešće daje najmanje štenaca sa problematičnim očima i ovo je činjenica koju mogu da branim na osnovu gomile primera. Hvala na detaljnom objasnjenju i iskustvu......Pozz | |
|
| |
Frida
Broj poruka : 9 Godina : 36 Lokacija : Hrvatska Datum upisa : 14.01.2016
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Sre Apr 06, 2016 9:39 am | |
| Pozdrav svima trebao bih info da li ima dobar veterinar u novom sadu ili mitrovici? Iz RH sam pa me zanima da dodjem jer trebam zatezanje kapaka, sada smo 6 mj i unatoc svemu trudu da mozda uspijemo pobijediti kir zahvat ali nazalost moramo! Hvala | |
|
| |
Zoya
Broj poruka : 583 Godina : 34 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 14.11.2011
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Sre Apr 06, 2016 12:09 pm | |
| - Frida ::
- Pozdrav svima trebao bih info da li ima dobar veterinar u novom sadu ili mitrovici? Iz RH sam pa me zanima da dodjem jer trebam zatezanje kapaka, sada smo 6 mj i unatoc svemu trudu da mozda uspijemo pobijediti kir zahvat ali nazalost moramo! Hvala
Nase preporuke za Zagreb: 1.Veterinarska ambulanta Buba (tamo smo mi radili zahvat), 2.Veterinarska ambulanta NOA Našice: 1.Veterinarska stanica Našice kod dr. Kašube. Sretno! | |
|
| |
Frida
Broj poruka : 9 Godina : 36 Lokacija : Hrvatska Datum upisa : 14.01.2016
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Sre Apr 06, 2016 1:13 pm | |
| | |
|
| |
Zoya
Broj poruka : 583 Godina : 34 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 14.11.2011
| |
| |
zevs
Broj poruka : 12 Godina : 47 Lokacija : nis Datum upisa : 10.02.2016
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka Čet Apr 07, 2016 11:42 pm | |
| zdravo svima...ovde zevs,nije me dugo bilo.Pozdrav novim clanovima...Danas sam bio kod veta,da mi podignu kapke,posto su mi smetale.Sada imam malo vise od tri meseca i mnogo sam dobar pas.Sta je najbolje raditi posle ovog zahvata...mislim na oporavak.Hvala unapred | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Entropija očnih kapaka | |
| |
|
| |
| Entropija očnih kapaka | |
|