Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
BOLESTI KOZE - Page 15 EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
BOLESTI KOZE - Page 15 EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
BOLESTI KOZE - Page 15 EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

BOLESTI KOZE

Ići dole 
+50
evian33
JohnnyBlack
iva85
Dante Diablo
pati
Mea
snowwhite
topaz
Bojan_Radojkovic
Shar pei MKD
MitaBG
NikolaKM
tattoo 035
sandra1000
Sheere Khan
Bruno Djela
djordje9
Beauty Hana
nesa151
Vladica
katarina_igor
Dzoica
Beti
Dacha
nina 023
Nesha
rugievithus
neron
Lea<3
Cupika
Blaze
hektor
sharpei hr
ivan
dacadixi
Kaja i Boki
Siniša
Big Mazi
sabla
Bosko&Ljubo
Kesten_Pire
Nikita
unaltraina
sloti
zabrinuta
Murphypei
Skarfi
sharpi
kud
slavkan73
54 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sledeći
AutorPoruka
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

BOLESTI KOZE - Page 15 Empty
PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptySub Avg 10, 2013 9:18 pm

Bojane za hranu ukoliko nisi spreman da se upuštaš u avanturu sirovo/kuvano iz bilo kog razloga (što bi bilo najbolje u ovom momentu), imaš kod nas na tržištu Nutrivet koji je veoma dobar i isporučuju hranu na adresu samo naručiš preko njihovog sajta.

evo link teme: Nutrivet Instinct KLIK OVDE

Za veterinara, kao što su gore rekli sve što ti tražiš on će da uradi. Znaju oni šta i kako treba samo iz nekog razloga preskaču sve te procedure. Dok mi vlasnici ne tražimo oni često leče napamet.
Nazad na vrh Ići dole
Bojan_Radojkovic

Bojan_Radojkovic

Muški Broj poruka : 13
Godina : 32
Datum upisa : 10.08.2013

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptySub Avg 10, 2013 9:28 pm

Hvala vam puno ljudi, sve sam zapisao sutra pravac veterinar ... nadam se da cu uspeti da ga izlecim sto pre , dusa me boli ... javljam kako sam prosao ... i hvala jos jednom puno
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptySub Avg 10, 2013 9:32 pm

Nema na čemu. Samo da znaš to neće ići tako brzo, pa da se ne obeshrabriš. Lečenja ovakvih stanja mogu da potraju i nekoliko meseci. Ovo ti govorim zato što mnogi misle da za nekoliko dana sve može da bude OK. Pored terapije koju će dobiti (u zavisnosti šta je tačno) mora da se podigne imunitet psu to je ključna stvar, a imunitet se podiže preko stomaka, znači pravilna ishrana.
Javi obavezno šta se dešava, za demodex ćeš znati isti dan, a za ovo ostalo treba malo vremena.
Nazad na vrh Ići dole
Bojan_Radojkovic

Bojan_Radojkovic

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyNed Avg 11, 2013 12:26 pm

Ovako upravo sam dosao od veterinara, zahtevao sam da odradi skarifikat i bris , on me je pogledao kaze ovo nije demodeks sto posto , jer demodeks krece od glave psa, ovo je alergija na buve i to je kraj ... danas kao nije mogao da mi odradi taj skarifikat, sutra mi je rekao da dodjem kao ako bas zahtevam, razmisljam se da promenim veterinara... I da od danas ce jesti sirovo/kuvanu hranu... kao dovoljno je da ima i jednu buvu da ga uhvati ova alergija i da krene da mu opada dlaka i da mu se prave tufne, mnogo me nervira znaci aaaaaaaaaaa... Ako je ovaj najbolji u gradu , ne znam stvarno sta li je sa ostalima...
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 59
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyNed Avg 11, 2013 12:41 pm

moguce i da jeste alergija na buve ali treba biti siguran.... ne od oka davati dijagnozu jer moze biti mnogo ozbiljnije od alergije na buve.Ne samo skarifikat vec i bris sa koze poslati u laboratoriju.
Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
neron

Broj poruka : 5740
Godina : 46
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyUto Avg 13, 2013 2:17 am

Bojane, nikada mi nije jasno zasto veterinari tesko prihvataju sugestije,ali uvek idem da su sujetni i kraj. Ja sam menjala veta kada sam primetila nemar i veliku kolicinu sujete. Ne znam sta ih kosta da urade sve sto trazis, pogotovu sto svi mi placamo to,pa onda nemoj on da ti "stedi pare i vreme na nepotrebne testove" nego da malo razmislja o onoj staroj, narodnoj, - vezi konja gde gazda kaze. Ti placas, ti zahtevas, tvoj pas je u pitanje. Dakle, zauzmi stav i trazi da detaljno odradi sve sto zelis. Samo ostro Wink
Nazad na vrh Ići dole
Bojan_Radojkovic

Bojan_Radojkovic

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyUto Avg 13, 2013 5:50 am

Naravno .... pare mi uzima a nista ne radi...promenio sam veta ... ovaj drugi je kao bolji i nadam se da ce sve biti kako treba , javljam se kako tece lecenje i koji su razultati...  pozdrav od mene i mog Hektora (pas)... bas vam hvala , da sam ranije nasao ovaj forum mozda ne bih ni imao problema... Smile
Nazad na vrh Ići dole
NikolaKM

NikolaKM

Muški Broj poruka : 76
Godina : 36
Datum upisa : 28.12.2012

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyUto Avg 13, 2013 11:36 am

Bojane, apsolutno ista slika i kod mog psa! Isto mesto cak je i oblik opadanja dlake slican. Kod mene je definitivno alergija na buve i pojavila se pre par nedelja. Sada mu ponovo raste dlaka na tim mestima i za par nedelja bi trebalo da bude ok.
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

Muški Broj poruka : 70
Godina : 42
Datum upisa : 14.02.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyUto Okt 08, 2013 1:24 pm

Drugari ćaos, imam problem sa svojim peom, urastaju mu dlake na butini lijevoj i desnoj, isli smo kod veterinara, davao mu neke inekcije, mazao sam nekom masti, malo je bolje ali nije to to..Izgleda kao čirevi,nabubre tj. nakupi se krvi u njima,ja to iscjedim,on jadan bjezi da mu ne cijedim jer ga boli kad stisnem...Veterinar mi kaze to je od lezanja,i koza mu se presavije na tim mjestima i zato je to...da li je neko imao takvih problema i kako ih je rijesio ili sta vec...

pozzz
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyUto Okt 08, 2013 2:01 pm

Da nemaš slučajno sliku kako to izgleda? Po opisu mi liči na balončiće mucina. Baci pogled na slike u temi KLIK OVDE

Nemoj da mu cediš ništa balončići mucina nisu opasni samo su znak da trenutno njegov organizam stvara veće količine hijalurona, najčešće su i znak da ima neki upalni proces koji se odvija u organizmu. Postoji tretman za to koji je veoma prost, ali nisam siguran da li je to dok ne vidim kako izgleda pa da vidi i Ljilja (bar dve glave da se slože). Wink
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyUto Okt 08, 2013 2:21 pm

BOLESTI KOZE - Page 15 Tileshop
najvise mi lici kao na ovoj slici, to su kao čirevi,bubuljice, koje se kao upale,jednostavno nateknu i ja ih iscjedim iscuri krv, sukrvica,ali njega to boli,,,gledao sam svoga veterinara kad mu je cijedio kad iscjedi izlete mu dlake, koje su bile zarobljene ispod...veterinar mi je rekao da mu urastaju dlake,kao kod covjeka,tako mi je rekao,samo sto je to na desnoj vanjskoj butini u obliku i velici ljudskog dana,a sa lije strane dosta manje,i samo tuda ima...To traje vec neka 3 mjeseca, primao je neke inekcije i pio neke antibiotike..Milsim ako mu dlake urastaju kao kod covjeka tu nema druge nego oprecija neka ili sl...
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyUto Okt 08, 2013 5:22 pm

Nisam siguran da razumem šta je tačno, bilo bi super ako možeš da uslikaš. Zato što ti čirevi zaista podsećaju na mucin, čak i ta tečnost koju opisuješ liči na mucin on je žućkaste boje i kada pukne iz njega izlazi sukrvica. Lepljivo je. Moj Marfi je imao nekoliko tih balončića na glavi. Njima koža obično potamni na mestima gde se dlaka proredi i dobiju onako tamnu i hrapavu slonovu kožu. Slika bi dosta pomogla.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyUto Okt 08, 2013 7:47 pm

Sasa molim te fotoaparat i uslikaj svog psa da vidimo kako tacno izgledaju ti cirici kako ti kazes pre nego sto ih iscedis.....cim budes mogao postavi ovde sliku ali u krupnom planu. Ovaj crni pas sto si postavio ima lezije i verovatno tesku bakterijsku infekciju koze i to nema veze sa urastanjem dlacica. Mozda je mucinoza kako i Pedja kaze i zato bi bilo bolje da ipak vidimo sliku koze tvog psa ali baloncic pre nego ga iscedite.
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptySre Okt 09, 2013 9:36 am

ok uslikacu danas kada dodjem sa posla,nisam juče stigao.. i odvest cu ga danas kod veterinara, posavjetovati se sa njim, šta, kako,bojim se da nije nešto loše, pa da nedaj bože mu se nešto desi....
Sinoć kada sam doao kući i pogledao iz te rane/čira curi sukrvica i on to stalno liže, i kad krenem da mu dirnem on bježi,uvija se i dr...na desnoj strani se smirilo,kao zarasli su, i jeste tamnija tu koža i hrapava,kao crna, sad dokle će tako biti vidjećemo..Samo da se ne upali i ta strana, ali ću ga danas ak bog da odvesti kod veterinara,....
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyČet Okt 10, 2013 9:08 am

Isao sam juce kod veterinara, pregledao mu je, iscjedio gnoj, dao mu inekciju, danas i sutra će primiti po jos jednu inekciju. Poslije inekcija propisat će mu antibiotike i neku mast da mu to mazem..
Posavjetovao sam se sa njim, i rekao mi je, jedino pravo riješenje i predlaže uzeti uzorak kože sa tog mjesta i poslati uzorak u Beč na analizu.Kaže mi da će mi jedino tako analiza pravo pokazati u čemu je problem. Rekao mi je da se nikad nije susretao sa ovakvim problemom pogotovo kod naše pasmine. Kada prođe ova terapija a ne bude nekog pozitivnog pomaka, odvest ću ga kod drugog veterinara da vidim i sa njim...Uzorak da se pošalje u Beč i uradi analiza cca 100-120 eura.Jadničak sinoć ga uvedem u kuću, stavim mu plastični okovratnik da ne liže mast sa rane. On se jadnik juče izgleda izmorio kod veterinara i kad je legao pored kamina nije se pomjerio do jutros, kada je ustao sav sretan...Samo da mu prođe ovaj problem, tako mi ga je žao kao da se meni to dešava....
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyČet Okt 10, 2013 10:14 am

Pitanje koliko se on sretao sa pasminom i da li uopste zna kako izgledaju mucinski baloncici....steta sto nisi uslikao pre nego ste iscdili te cirice kako ih ti zoves, mozda uopste nisu cirici vec mucinoza. Dobro je sto je na antibioticima zbog infekcije ali jako me zanima kako ti novi cirici izgledaju pre nego ih iscedite, mucinoza se ne cedi vec tretira na drugi nacin da se baloncici povuku....ako je ona
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyČet Okt 10, 2013 12:19 pm

Uslikacu veceras, idem na engleski tako da tek tada mogu.
Kada prodje terapija ili čak možda u subotu ću ga odvesti kod drugog veterinara, čisto da vidim njegovo mišljenje, savjet i dr. Una- gledao sam slike nikad nije imao balončiće kao što je neko postavio kako izgledaju mucin..Kod mene izgledao kao na slici sto je neko postavio. Sjećam se kad se to pojavilo prvi put,ja dosao kuci,kad u desnoj butini kao dvije rupe i curi krv..Izgledalo je tako kao da ga je ujelo nesto ili se probo na nesto i curila je krv...i onda se krenulo širiti,pa se pojavilo na lijevoj strani butine.nabubri i pukne...Izgledaju kao bubuljice kod ljudi,samo što se ne vidi da unutra ima neka tečnost,nego kad stisnem onda pukne..Baš sam se nasikirao i žao mi ga je,što kaže moja mater, jadničak sve na njega leti što ne treba,uvijek neki problemi...
Nazad na vrh Ići dole
neron
neron

Broj poruka : 5740
Godina : 46
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyČet Okt 10, 2013 3:59 pm

Ja ne znam gde bese ona slika gde sam ja slikala mucine koje Neron ima na nogicama, da uporedimo. Ko se od kolega seca, neka prebaci.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyČet Okt 10, 2013 4:06 pm

BOLESTI KOZE - Page 15 P1050985

BOLESTI KOZE - Page 15 P1050985

BOLESTI KOZE - Page 15 P1050984

Našao kad sam slao bakici da preporuči terapiju za Nerona. Wink
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyNed Okt 13, 2013 4:20 pm

BOLESTI KOZE - Page 15 IMG_20131013_161416
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyNed Okt 13, 2013 6:46 pm

Kkao da sliku postavim?
Nazad na vrh Ići dole
Nesha
Urednik
Urednik
Nesha

Muški Broj poruka : 4417
Godina : 31
Datum upisa : 23.07.2009

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyNed Okt 13, 2013 8:26 pm

sabla ::
Kkao da sliku postavim?
KLIK OVDE
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyPon Okt 14, 2013 6:18 pm

BOLESTI KOZE - Page 15 Img20131013161402
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyPon Okt 14, 2013 6:20 pm

BOLESTI KOZE - Page 15 Img20131013161416
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 EmptyPon Okt 14, 2013 7:01 pm

Na drugoj slici vidim gore balončić koji nije isceđen tako da sam skoro siguran da je ovo mucinoza. reci veterinaru da ne dira ništa i da ne cedi ništa i neka ga stavi na antibiotik jedno desetak dana da ne bi zaradio infekciju. Neka za sada to što je iziritirao ceđenjem lepo zaraste, a onda kasnije ukoliko se balončići ponovo pojave (a sigurno hoće) postoji jednostavna terapija za to i svodi se na mazanje jeftinim stvarima i sve bude OK. To ćemo ti objasniti ili Ljilja ili ja.
Ukoliko baš želiš 100% da budeš siguran možeš da ga odvedeš na biopsiju pa da pogledaju uzorak kože da nije u pitanju kancer (mast cell tumor) ali čisto sumnjam, definitivno veterinar nema iskustva sa šar-pejevima pa je bezveze cedio mucin i napravio glupost. Jako je bitno da sad bude na antibioticima da se to ne inficira.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 15 Empty

Nazad na vrh Ići dole

BOLESTI KOZE
Nazad na vrh 
Strana 15 od 19Idi na stranu : Prethodni  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sledeći
 Similar topics
-
» ORTOPEDSKE BOLESTI KOD PASA
» Bolesti pasa izazvane stafilokokama

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Shar-pei :: Shar-pei :: Bolesti pasa-
Skoči na: