Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
BOLESTI KOZE - Page 14 EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
BOLESTI KOZE - Page 14 EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
BOLESTI KOZE - Page 14 EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

BOLESTI KOZE

Ići dole 
+50
evian33
JohnnyBlack
iva85
Dante Diablo
pati
Mea
snowwhite
topaz
Bojan_Radojkovic
Shar pei MKD
MitaBG
NikolaKM
tattoo 035
sandra1000
Sheere Khan
Bruno Djela
djordje9
Beauty Hana
nesa151
Vladica
katarina_igor
Dzoica
Beti
Dacha
nina 023
Nesha
rugievithus
neron
Lea<3
Cupika
Blaze
hektor
sharpei hr
ivan
dacadixi
Kaja i Boki
Siniša
Big Mazi
sabla
Bosko&Ljubo
Kesten_Pire
Nikita
unaltraina
sloti
zabrinuta
Murphypei
Skarfi
sharpi
kud
slavkan73
54 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19  Sledeći
AutorPoruka
MitaBG

MitaBG

Muški Broj poruka : 707
Godina : 49
Datum upisa : 04.10.2012

BOLESTI KOZE - Page 14 Empty
PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptySre Mar 06, 2013 6:11 pm

Ovde izgleda svi isto razmisljamo. Od sad je bolje razmisljati u stilu "Daj mi Boze sto mi zena misli, ne daj Boze sto mi majka misli". Ma ipak valja znati, procitati a i pitati. Bolje da se imaju osnove o sto vise stvari pa nek bude uvek happy end.
Nazad na vrh Ići dole
tattoo 035

tattoo 035

Muški Broj poruka : 49
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2013

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptySub Maj 11, 2013 7:02 pm

Nadam se da nije nista opasno ali me zanima dali je neko imao slicnih problema,imam stene 6 mes. i na glavi mu je otpala dlaka oprilike 1cm sirine i oko 3cm duzine a pre nego sto je dlaka otpala imala je kao neku ranicu....nesto slicno kao perutanje....Crying or Very sad
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 59
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptySub Maj 11, 2013 7:58 pm

verovatno gljivice i neka veterinar to pogleda,posalje bris na laboratorijsku analizu, i prepise terapiju za mazanje spolja po antibiogramu.
Nazad na vrh Ići dole
katarina_igor

katarina_igor

Broj poruka : 31
Godina : 36
Datum upisa : 29.04.2011

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyNed Maj 19, 2013 7:13 pm

Pozz drugovi imamo jedan problem ,nasem ljubimcu se pojavilo neko crvenilo ispod pazuha bili smo kod veterinara primao je inekcije ispio antibiotike i dobio kremu i malo se povuklo, i sada se opet povratilo, da li je neko od vas imao takvih problema sa svojim ljubimcem?
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyNed Maj 19, 2013 9:13 pm

moze biti i da je alergija, na osnovu cega je prepisao antibiotike? Uradjen bris ili tako od oka procenom da je to nesto za antibiotike? Koju mast ste mazali?
Nazad na vrh Ići dole
katarina_igor

katarina_igor

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyPon Maj 20, 2013 7:01 am

On je sumnjao da je to od stresa,odvescu ga na onaj veterninarski institut da mu urade te analize na sta je sve alergican. Mazali smo ga gentamicin mast,tj jos ga mazemo,pije ad3 ,beviplex b,jede trainer hipoalergenu hranu i ubacili smo mu junece meso. sta mislite?
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyPon Maj 20, 2013 8:32 am

Ja bih prvo izbacila taj Trainer, uvedite hranu bez zitarica(postoje dve vrlo primerene ishrani nasih pasa: Nutrivet i Dog Lovers Gold a i par hrana iz linije Brit Care). Naravno najbolje je bez granula ukoliko ste spremni da se pozabavite oko pravilne ishrane na taj nacin, domace spremljenu hranu ili jos bolje ishrana sirovim. I ako je od stresa i lokalna infekcija znaci da organizam nije stabilnog dobrog imuniteta i previse bazan zbog prostih secera iz hrane.Ako je alergija isto ...ali zbog toksikacije i raznih alergena. I jednog i drugog puno ima u komercijalnim hranama za pse. Uvek se polazi od uzroka a ne samo lece posledice.
Ja ne bih odmah radila alergo test vec prvo krenila od osnovnog, kompletna analiza krvi, bris koze sa mesta gde je crvenilo da se tacno utvrdi da li i koji su patogeni prisutni, skarifikat na demodex za svaki slucaj da bi se parazit iskljucio , ukinula gentamicin mast jer se ne zna da li je taj antibiotik bio uopste potreban, ocigledno da nije jer nije resilo problem.
Uz sve to presla na sto zdraviji nacin ishrane koji podrazumeva sto sam vec pomenula, izbacivanje svih vestackih materija iz ishrane(komercijalna hrana, kupovne poslasitice) i zitarica sem pomalo pirinca. AD mu nije potreban, posebno ne sada kada je sucano, umesto toga, ubacila od strucnjaka za rasu preporucene suplemente koji kao osnovu podrazumevaju vislje doze Omega3, vitamin C sa produzenim delovanjem, Kurkumin ili najobicniji kurkuma zacin(Tumerik) u hranu i Vitamin B12(po mogucstvu Methyl B12, moze se naci i kod nas) uz taj Bevipleks.
Crvenilo mazala samo nerafiniranim kokosovim uljem dok se ne utvrdi uzrok crvenila. Ukoliko nema bakterija, gljivica ili parazita , u pitanju je toksikacija i alergeni ukljucijici mozda i spoljasnje poput jakih hemikalija za odrzavanje domacinstva i pretranog kupanja samponima ako psa kupate precesto ....... tek tada je red na alergo test ako bas zelite tacno znati na sta je alergican, u svakom slucaju poboljsanje se pokaze nakon par meseci zdravijeg rezima ishrane sta god da je jer se organizam ocisti i poboljsa imunitet Smile
Nazad na vrh Ići dole
katarina_igor

katarina_igor

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyPon Maj 20, 2013 10:02 am

Jedno vreme nije jeo granule spremali smo mu harnu, stvarno ne znam sta vise da radimo, skoro da nemamo vuise poverenja ni u veterinare, ne znam da li uopste u nasoj zemlji postoji veterinar koji ima iskustva sa shar pei rasom.Probacemo sa vasimsavetima @unaltraina puno vam hval pa da vidimo sta ce biti.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyPon Maj 20, 2013 11:23 am

Samo sto prostija i sto cistija ishrana bez icega nepotrebnog poput konzervi, preradjevina i kuvane hrane za ljude, zacina (sem kurkume), puno ugljenih hidrata i iz pirinca (sem ako nije mrsav) previse povrca i voca.....itd
To sto prostije podrazumeva obroke od oko 70% misica a ostalih oko 30% kosti iznutrice i vrlo malo zelenog povrca ako je sirovo hrana u pitanju .....a kuvano je lako kuvano, ne prekuvano, i tih 30 je od iznutrica, malo povrca i malo pirinca .
Plava riba, neslani mlecni proizvodi posebno probiotik jogurt i kefir i jaja(od prepelica su odlicna jer se mogu i sirova i vrlo su zdrava) su sastavni deo zdravije ishrane pasa.
Suplementi koje sam vec pomenula preporucuju se za ceo zivot ovih pasa.
Postoje ovde teme o ishrani sirovim a i jako dobar forum koji se uglavnom ishranom i bavi pa procesljaj malo i http://www.prirodapasa.net/ a tu smo da odgovorimo sta god bude potrebno jer se ishrana pa i ta zdravija razlikuje malo u odnosu na druge rase.
Potrebno je vreme da se ishranom stabilizuje zdravlje koze i organizma uopste jer je to proces ciscenja organizma i ne moze se za deset dana ocekivati vidljiv rezultat...ali nakon dva tri meseca i uz lecenje tih delova koze ako je uopste potrebno ....resenje je trajno.
Bitno je znati da li, i cega ima, ako uopste ima nesto od patogenih ili parazita na tim delovima....a to se moze samo uz laboratorijsko ispitivanje uzoraka sa tih delova koze desetak dana pa i duze nakon prestanka mazanja gentamicinom.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyPon Maj 20, 2013 11:38 am

Sto se veterinara ima ih par dobrih koji malo bolje poznaju ove pse,u sustini, veterinari su ljudi ciji je posao da lece bolesne pse i vrlo malo je njih koji dublje zalaze u nutricionizam a jos manje onih koji dobro poznaju karakteristike nekih zahtevnih pasmina....tako da i nemojte od njih ocekivati bas sve, naravno sem odgovrnog pristupa lecenju bolesti. Mi vlasnici smo ti koji moraju da se pozabave specificnim potrebama nasih pasa i odrzavanjem zdravlja i imuniteta kroz pravilnu ishrani i negu jer " zdravlje na usta ulazi" . Kod nase rase ta izreka dolazi do punog izrazaja a nepravilnosti i improvizacije se vrlo brzo pokazu upravo prvim manifestacijama na kozi....kod nekih pre, kod nekih kasnije a retki izuzeci samo potvrdjuju pravilo.

Poslednji izmenio unaltraina dana Pon Maj 20, 2013 7:25 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
katarina_igor

katarina_igor

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyPon Maj 20, 2013 6:39 pm

Hvala puno na savetima,sad cemo da vidimo sta cemo Smile
Nazad na vrh Ići dole
katarina_igor

katarina_igor

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyUto Maj 21, 2013 7:35 pm

unaltraina Kazi mi ovako,ocemo da predjemo na tu ishranu sa kuvanim mesom i tako to,e sad,naprimer da jedan obrok sadzi: Junece srce,juneca rebra ,pirinac,i tih dodataka vitamin c beviplex,kukurma zacin i omega3,jel to ok? Kako bi ti sastavila jedan obrok. Ne znamo od cega prvo poceti,i sta kupovati Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyUto Maj 21, 2013 9:06 pm

junece srce i juneca rebra nije potrebno kuvati i fali tu malo iznutrica. Koliko je ona ili on tezak i koliko je star pas? Hajde prvo to pa onda primer obroka Smile
Zasto nema svoju temu u odeljku "Upoznajmo se"? Predstavi zguzvanca da ga ostali clanovi upoznaju sunny Za skrivanje psa i fotografija ovde se dele minusi Razz
Nazad na vrh Ići dole
katarina_igor

katarina_igor

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyUto Maj 21, 2013 9:15 pm

On ima 2 godine i 22 kilograma. Da li postoji mogucnot da postane agresivan od živog mesa?Nismo ni videli tu temu, cim budemo imali vise vremena predstavicemo nase prase Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyUto Maj 21, 2013 10:12 pm

Evo ga link do teme o ishrani sirovim mesom i kostima KLIK OVDE

A odgovor na pitanje o agresivnosti i ishrane sirovim mesom evo ovako:

BOLESTI KOZE - Page 14 602971_10200491999725534_967756712_n
Nazad na vrh Ići dole
katarina_igor

katarina_igor

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptySub Jun 01, 2013 2:31 pm

Evo dodali smo se u temu Upotnajmo se Wink Sto se tice ishrane,presli smo na sirovu ishranu junetinom za sad bez imalo zitarica, uz omega 3 vitamin c beviplex i kukurmu! Bas i nije ljubitelj sirove ishrane ali navikava se polako ,stavim mu kiselog mleka preko pa sve pojede Smile Obrok mu je 500-600 gr. Nadam se da ce mu sve ovo pomoci
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptySub Jun 01, 2013 10:04 pm

Hoce ali treba malo vremena da se organizam iscisti od alergena i promeni Ph...proci ce neko vreme od oko dva tri meseca dok se organizam definitivno ne stabilizuje i ako nastavite tim nacinom ishrane ne bi uopste trebao da ima slicnih problema.
Navici ce se na ukus sirovog a i nedostatak onog jakog mirisa granula vremenom Smile Kada mu bas dosadi i ako odbija i uz masku mlecnih proizvoda,mozes meso na keramickoj ili teflonskoj podlozi onako na jakoj vatri i na suvo tek precvrljiti sa jedne strane da zamirise i okrenuti tu stranu na gore u porciji Smile u sustini meso ostane sirovo samo taj tanak sloj sa jedne strane dobije njima privlacniji miris...ili isto to na malo kokosovog devicnaskog ulja...tek da mu zamirise i na kokos koga po pravilu svi obozavaju i jako je dobro, posebno za kozu davati im po kafenu kasicicu da olizu kao sto ne postoji bolje sredstvo za negu koze, mat njuske, suvih jastucica na sapama ili zimi kada su sape izlozene vlagi, snegu i soli Smile Nemoj plavu morsku ribu zaboraviti da uvrstis u jelovnik i obavezne Omega 3, Kurkumu i C vitamin sa produzenim delovanjem .
Za njegovu tezinu to je sasvim dovoljno koliko mu dajes a videces kasnije po tome kako izgleda i da li treba mozda vise energije. Nije ishrana sirovim nimalo komplikovana i kljuc je u raznovrsnim izvorima mesa, i uz njega kostiju i iznutrica u pravilnoj srazmeri...po koje jaje, neslani mlecni prozvodi i to je to Smile
Moji pojedu po malo povrca i zitarica( komadic hleba ili nekog peciva) ali sve to dobiju iz ruke po komadic kao nagradu uz nasih tanjira nakon sto zavrsimo nas obrok ( po przeni krompiric svakom recimo, ili komadic nekog povrca iz supe i sl stvari ali bukvalno vise kao poslasticu i nagradu iz nasih tanjira)..dok spremam hranu u kuhinji ogrebu se i za po koji komadic kuvanog povrca ..recimo blansirani karfiol, brokoli. koren persuna ili bilo koje drugo kuvano povrce bez zacina i soli.....sada u sezoni svezeg zelenog povrca umem im u blenderu sa kefirom i malo svapskog sira samleti i po dva lista zelene salate ( za svih cetvoro)ili nekoliko manjih listica spanaca, dodam, po koji list mladog belog luka i pola kasice kurkume i time prelijem sirovo meso . Ne svakodnevno naravno ali u sezini svezeg zelenog lisnatog povrca, povrce dobiju ga mnogo cesce u svom obroku nego zimi, malo pirinca uglavnom zimi ...naravno vi sada i nagrade iz tanjira i malo povrca ili voca ostavite za kasnije kada se koza sredi Wink
Nazad na vrh Ići dole
Shar pei MKD

Muški Broj poruka : 5
Godina : 38
Datum upisa : 05.08.2013

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyPon Avg 05, 2013 5:18 pm

zdravo
 Nasha Lana je 9 meseci, i ovih dana sam primetio da njena dlaka na mestima pada, kao lishavi. Jer je to neka bolest ili je od ishrane? Do pre neki dan se hranila sa Royal Caninom, ali primetio sam da vishe i ne voli tu hranu.
Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
neron

Broj poruka : 5740
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptyPon Avg 05, 2013 11:14 pm

Royal odmah dajte lutalicama, jer je pun zitarica, a to nasa rasa ne podnosi. Mozete otici kod veterinara da uzmu bris sa tih pecata gde je opala dlaka, mozda se neka bakterija uselila,ali od hrane odmah krenuti Wink Procitajte ovde dosta ima saveta o ishrani, a da li cete hraniti Lanu sirovim mesom ( kao sto Neron jede) ili granule ali obavezno bez zitarica, pa razmislite. Ubacite suplemente perlice omega 3, vitamin C sa produzenim dejstvom, zacin kurkumu.. 
Pozz za vas, a Lana moze da dobije ovde vise mesta, predstavite nam gospodjicu u delu Upoznajmo se, pa da je vidimo Wink
Nazad na vrh Ići dole
Bojan_Radojkovic

Bojan_Radojkovic

Muški Broj poruka : 13
Godina : 32
Datum upisa : 10.08.2013

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptySub Avg 10, 2013 1:16 pm

Dobar dan dobri ljudi, nov sam ovde, i uzeo sam pre jedno tri meseca sar-peja, crne je boje ,sada ima devet meseci ... ovako nisam imao problema do pre jedno mesec dana kad mu je opala dlaka kod repa , vodio sam ga kod veterinara rekli su da nije nista strasno , da li su mu neku terapiju dve injekcije , do pre tri dana to je bilo mirno s' tim sto je psu falila tu dlaka malo, zatim se sada javljaju tufnice , posto je ker beo tacno po telu mu se vide bele tufnice gde dlaka opada i bas se cesa svrbi ga, ima ih i na stomaku crvene su boje na stomaku a negde bele, vodio sam ga danas kod veterinara , on mi kaze da je to alergija buva, mislim pas nema buve pre manje od deset dana sam vodio kera kod istog veterinara koj mu je stavio onu ampulicu kao protiv buva,.. molim vas za pomoc slikacu psu te tufnice da pogledate ... hvala puno
Nazad na vrh Ići dole
Bojan_Radojkovic

Bojan_Radojkovic

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptySub Avg 10, 2013 1:28 pm

BOLESTI KOZE - Page 14 Nvzd
https://2img.net/r/ihimg/f/833/nvzd.jpg/
https://2img.net/r/ihimg/f/843/fyc1.jpg/

evo dve slike , ako neko moze da mi pomogne, bio bi mu veoma zahvalan , previse sam smoren zbog njega, bas mi ga je zao ... ps. ne znam da ih okacim na forumu Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptySub Avg 10, 2013 3:25 pm

Jel veterinaru nije palo na pamet da odradi skarifikat i bris i da pogleda šta ima na koži? Ovo može da bude svašta i niko ne može sa sigurnošću da tvrdi šta je tačno dok se ne uradi skarifikat i bris kože. Nikakva terapija napamet nego tačno ciljano. U igri je demodeks, gljivična i bakterijska infekcija. Demodeks obično ide tako bez crvenila na jednom delu (lokalizovan) opadne dlaka, a i uklapa se po starosti. Gljivice mogu isto u koncentričnim krugovima sa jasnim ivicama, a te bubuljice koje vidiš po njemu mogu biti od bakterija. Znači za početak kod veterinara i da zagrebe kožu duboko na nekoliko mesta i da pogleda pod mikroskopom da li je demodeks. Zatim nek uzme bris i pošalje u laboratoriju i sačeka da uzgoje šta ima na koži. Posle toga ciljano da leči.
Šta jede on? Dobija li suplemente?
Nazad na vrh Ići dole
Bojan_Radojkovic

Bojan_Radojkovic

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptySub Avg 10, 2013 5:24 pm

Veterinaru nije,vetrinar (za kog kruze price da je najbolji u gradu) kad god ga dovedem stavi ga na sto, odgleda ga i to je to, hranim ga granulama ,sad' trenutno Happy Dog koja sadrzi ribu,povrce , zitarice (sto je preporucio isti veterinar... I sutra cu da ga vodim da zahtevam da se odradi ovo ...inace nikakvo  testiranje nije odradio na njemu , sve da kazem na oko radi , i terapije mu daje neke koje mi nisu sigurno uopste...suplemente ne dobija...moze neki savet? oko ishrane i to... a javljam sutra sta ce da mi kaze ovaj...hvala puno na odgovoru
Nazad na vrh Ići dole
neron
neron

Broj poruka : 5740
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptySub Avg 10, 2013 7:29 pm

Veterinar koji ovoj rasi preporuci zitarice od mene bi dobio batine Twisted Evil Twisted Evil Nasa rasa ,ako hoces pravilno da hranis jede ISKLJUCIVO bez zitarica granule ili meso (u sirovom ili kuvanom obliku). I moj Neron je imao slicnih problema, ali sa dijagnosticiranjem odmah smo promenili ishranu i od tada problem sa kozom nemamo Wink Od suplemenata omega 3 perlice, vitamin c sa produzenim dejsstvom, zacin kurkuma (u malim dozama).. To je neka osnova koju svi mi dajemo nasima. Posetite deo foruma gde je ishrana,svasta nesto ima,pa nadjite nacin koji vama najvise odgovara. Pozz i srecno sa lecenjem!!!
Nazad na vrh Ići dole
MitaBG

MitaBG

Muški Broj poruka : 707
Godina : 49
Datum upisa : 04.10.2012

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 EmptySub Avg 10, 2013 8:26 pm

Da se ne ponavljam za prethodnicima, ali imaj na umu da i svi veterinari ne mogu znati bas dosta toga o svakoj rasi, pa jos pride i o svim zivotinjama... Mislim da je ovo pravo mesto gde mozes pokupiti dosta korisnih informacija za svaki segment zivota sa shar pei lepotanom. Iz iskustva, kada mi je zatrebao savet u slucaju nekih cudnih pojava kod mog sar pea, prvo sam kontaktirao ljude sa ovog foruma, dobio odredjen savet i nakon toga sam odlazio kod veterinara. Ljudi sa foruma nisu veterinari i ne prepisuju terapiju vec na osnovu problema kroz koje su prolazili stekli su odredjena iskustva i daju potrebne savete. Kada god ti nesto zatreba (bolje bi bilo da ne treba) i pre nego odes kod vet-a svrati ovde i potrazi savet. Moj predlog ti je kao sto rece drugarica Z, promeni ishranu i predji na meso ili granule bez zitarica. Obavezno odstampaj post Murphpei-a ili zapisi sta da trazis od vet-a da uradi (ako on to vec nije uradio, a trebao je). Pozzz
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 14 Empty

Nazad na vrh Ići dole

BOLESTI KOZE
Nazad na vrh 
Strana 14 od 19Idi na stranu : Prethodni  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19  Sledeći
 Similar topics
-
» ORTOPEDSKE BOLESTI KOD PASA
» Bolesti pasa izazvane stafilokokama

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Shar-pei :: Shar-pei :: Bolesti pasa-
Skoči na: