Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
BOLESTI KOZE - Page 4 EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
BOLESTI KOZE - Page 4 EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
BOLESTI KOZE - Page 4 EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

BOLESTI KOZE

Ići dole 
+50
evian33
JohnnyBlack
iva85
Dante Diablo
pati
Mea
snowwhite
topaz
Bojan_Radojkovic
Shar pei MKD
MitaBG
NikolaKM
tattoo 035
sandra1000
Sheere Khan
Bruno Djela
djordje9
Beauty Hana
nesa151
Vladica
katarina_igor
Dzoica
Beti
Dacha
nina 023
Nesha
rugievithus
neron
Lea<3
Cupika
Blaze
hektor
sharpei hr
ivan
dacadixi
Kaja i Boki
Siniša
Big Mazi
sabla
Bosko&Ljubo
Kesten_Pire
Nikita
unaltraina
sloti
zabrinuta
Murphypei
Skarfi
sharpi
kud
slavkan73
54 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 19  Sledeći
AutorPoruka
dacadixi

dacadixi

Broj poruka : 198
Godina : 36
Datum upisa : 15.04.2010

BOLESTI KOZE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyNed Maj 30, 2010 12:04 pm

hvala Slavkane na savetu,malo mi je lakse kad me neko utesi da nije nista ozbiljno...zaista nema nikakvo crvenilo,nikakve promene nema na kozi osim opadanja dlake... kod nas u indjiji ne rade bris,prosli put smo radili u staroj pazovi,pa cu videti za koji dan da ga odvedem ponovo u pazovu ili mozda u rumu... resila sam i da mu ishranu prebacim skroz na sirovo i kuvano tako da se nadam da ce i to dosta doprineti poboljsanju koze i dovesti do oporavka i naravno da nam se to vise ne ponavlja...
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyNed Maj 30, 2010 12:13 pm

Daco, a skarifikat jel rađen? Jedino tako mogu demodex da provere. Meni iskreno liči na kombinaciju nečega. Sam bris bi verovatno pokazao neku bakteriju pretpostavljam zlatne stafilokoke i/ili gljivice, a jedino skarifikat koji grebe kožu dublje može da potvrdi ili isključi demodex. Ako bude trebala pomoć za Rumu imamo nove veterinare tj. veterinarke koje su dobre i spremne da rade sa vlasnicima pa me možeš kontaktirati. Wink
Nazad na vrh Ići dole
dacadixi

dacadixi

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyNed Maj 30, 2010 7:47 pm

Rađen je sertifikat,ali pre oko 2 meseca,pa smo dobrih dve nedelje čekali rezultate,mada mi je odmah posle par dana vet. javio da je demodex isključen,a na kraju se ustanovilo da ima streptokoke i gljivice... vet. mi je rekao da ga kupam mikoseb šamponom i da mu mažem canesten,jer kao nije bilo puno prošireno,kao bjo je to blaži oblik pa da ga "ne trujemo" antibioticima...i stvarno mu je bilo bolje,bar prividno,mislim ta mesta na kojima je pre imao pečate su sada super,ali eto sada se pojavilo ovo na leđima koje je baš drugačije nego oni prvi pečati-drugačije je u smislu da su na drugom mestu i da su dosta sitniji,ali gušći...
hvala na ponuđenoj pomoći Smile da li je jedna od tih veterinarki možda Bojana,ne znam kako se sada preziva,jer se udala Smile kod nje sam planirala da vodim Diksija...
Nazad na vrh Ići dole
slavkan73

slavkan73

Muški Broj poruka : 384
Godina : 51
Datum upisa : 25.08.2009

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyNed Maj 30, 2010 9:02 pm

Evo ovde mozes videti sliku na kojoj je jedan Shar Pei sa Demodexom . . .
Tvoj pas to nema sigurno . . . Proci ce mu ti pecati kada malo obnovi dlaku, a strasno izgleda jer nasi mezimci nemaju poddlaku pa kada im opadne dlaka ostaju pecati.

BOLESTI KOZE - Page 4 DSCN5919
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 59
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyNed Maj 30, 2010 11:38 pm

Daco gljivice jesu opet verovatno, ali kao sto sam ti vec savetovala, pas ti se ne gusi u njima ali i da se ne bi poceo gusiti moras ipak nesto trajno preduzeti, cim ih je vec imao na kozi, znaci da mu je organizam takav da je sklon prerazmnozavanju gljivica, promena ishrane moze puno da ucini, mazi to ulje na ta ledja pa ako koza ne bude bolje ili se pocne siriti morace na lekove, naravno uz veterinare,ako ga hoces voditi da uzima sertifikat koze nanovo, ozon mu ne smes stavljati par dana pre toga jer nalaz nece biti validan.Ozonsko ulje unistava gljivice i bakterije. Lepo na zdravu hranu, svu hemiju izbaci i polako, Dixi nije u katastrofalnom stanju ali moras sve ovo shvatiti ozbiljno, gljivice su prave napasti i od mazanja Canestenom...a i uljem, mozes imati samo kratkotrajno primirje na kozi ako mu se nesto ne promeni u organizmu.
Posto je test vec pokazao prisustvo gljivica, one sigurno nisu nestale iz organizma bez unutrasnjeg delovanja, tih per pecata koje je imao....ovo sad sto se pojavilo...a nece ostati na tome sigurno ako ne promenis kiselost njegovog organizma u kiselije.....on je sklon gljivicama i moras delovati na uzrok.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyPon Maj 31, 2010 9:59 am

dacadixi ::
hvala na ponuđenoj pomoći Smile da li je jedna od tih veterinarki možda Bojana,ne znam kako se sada preziva,jer se udala Smile kod nje sam planirala da vodim Diksija...

Da jeste jedna od veterinarki Bojana druga je Katarina, obe su mlade, kad sam bio da se raspitam pričala je sa mnom skoro sat vremena, naravno Marfi je poznat u celoj Rumi čak je znala i za njegovo stanje, a ja umem da budem jako dosadan, ko mene izdrži svaka mu čast. Smile

slavkan73 ::
Evo ovde mozes videti sliku na kojoj je jedan Shar Pei sa Demodexom . . .

Ova slika koju si postavio pokazuje generalizovani demodex sa još nekim dodatkom ili gljivica ili bakterija. Lokalizovani demodex se pojavljuje na par mesta uglavnom u određenoj zoni (zato se i zove lokalizovani) i ukoliko nije zakomplikovan sekundarnom bakterijskom infekcijom nema nikakvih promena na koži osim tog opadanja dlake.
Zašto sam pitao za demodex? Kad smo videli Dixija u Inđiji na izložbi sećam se da je Siniša rekao da je Sara imala iste pečate pre nego što joj se stanje pogoršalo.
Inače problem kod demodexa i naših zgužvanaca je u tome što skarifikat mora da se radi baš duboko koža se bukvalno pocepa jer zbog specifičnog sastava kože nalaz uglavnom bude lažno negativan.
A da gljivica koja se kod njih nađe u 90% slučajeva bude malasezija koja je poprilično dosadna sve dok se imunitet ne ojača ona se vraća i teško suzbija, lečenje zaista može da traje mesecima i leči se i spolja i iznutra.
Nazad na vrh Ići dole
dacadixi

dacadixi

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyPon Maj 31, 2010 11:22 am

zvaću danas vet. Bojanu da se dogovorimo šta ćemo i kako ćemo,tako mi je najbolje... uf,ovo nam je već četvrti veterinar koga menjamo,nadam se da će nam Bojana biti super,ustvari sigurna sam jer se sećam (moji i njeni roditelji su kućni prijatelji) kad sam bila baš klinka,ona je studirala,imala je skoro sve 10-ke i znam koliko je to volela i kako se svemu potpuno posvećivala...sad mi je krivo što odmah Diksija nisam vodila,ali pošto ima dete mislila sam da još ne radi nigde,ali su njeni pre nekoliko bili kod mojih u gostima i oduševili su se Diksijem Smile i tada su pričali da Bojana radi,i da je baš radila sa pejevima...
hvala svima na savetima,javljam vam kako smo prošli na pregledu,a danas idem da kupim Diksiju mesu Smile i od sutra počinjemo postepeno da prelazimo na sirovo Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyPon Maj 31, 2010 12:53 pm

Smile Odlicno
Nazad na vrh Ići dole
dacadixi

dacadixi

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyPon Maj 31, 2010 2:07 pm

idimo na pregled u petak,jer sam mu ulje i jutros mazala,pa taman da lepo prođe par dana da možemo da uradimo nalaza... nadam se da će sve biti ok,da nije ništ preozbiljno,da ćemo konačno dobiti pravu dijagnozu i da će nam terapija koju dobijemo ovaj put zaista pomoći i izlečiti moju ljubav malu Smile
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyPon Maj 31, 2010 2:19 pm

Ma nije Daco ali ne sme se zapustiti, moze biti gore jer svi ozbiljniji problemi pocinju tako, dijagnostifikovane gljivice,.....pecat, dva...prodje, pa onda nanovo Sad
Nazad na vrh Ići dole
dacadixi

dacadixi

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyPon Maj 31, 2010 6:16 pm

nadam se da ćemo se lepo izlečiti i da kod nas neće biti ponovo Smile
a da vidite kako Diksi ručka mleveno meso Very Happy nisam mogla da čekam do sutra da vidim da li će mu se dopasti,pa sam mu malo dala za ručak...a kako je samo smazao Very Happy Very Happy Very Happy cheers
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyPon Maj 31, 2010 7:56 pm

Pa naravno da jeste Smile, sirovo meso je njihova prirodna hrana ......samo im treba dati priliku da pokazu koliko im se dopada Smile
Nazad na vrh Ići dole
Big Mazi

Big Mazi

Muški Broj poruka : 1713
Godina : 51
Datum upisa : 17.04.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyPon Maj 31, 2010 7:59 pm

Cestitke za sirovo meso,samo polako da se navikne Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
dacadixi

dacadixi

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyPon Maj 31, 2010 8:56 pm

hoćemo polako,zahvaljujući teta Ljilji znam kako postepeno da ga prebacim na sirovo... Very Happy baš sam srećna što mu se dopada Very Happy i naravno,pre svega,što verujem da će mu biti bolje i da će mi ubuduće biti zdraviji...samo da nemamo problema sa kožom,da nas ovi pečati ostave na miru... Smile
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

Muški Broj poruka : 70
Godina : 42
Datum upisa : 14.02.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyNed Jun 20, 2010 8:48 pm

Drugari zdravo,
pisao sam vam da sam imao problema sa dlakom i pecatima, sad se to kao nesto smirilo, ali mu kao odpada dlaka i raste nova pa izgleda kao da ima krestu, molim vas, kad njima odpada prva dlaka i da li se linja i kada..
hvala vam puno svima i divni ste.....
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyNed Jun 20, 2010 9:38 pm

Linjanje je vezano za sezonu linjanja koja je upravo u toku Smile
Ovog proleca su nagle promene temperature malo zbunile organizme pasa pa ih ima dosta koji su malo okasnili i poceli sa linjanjem tek u vreme onih visokih temperatura od pre nekoliko dana.
Ako je izgled koze normalan, bez pecata, peruti , crvenila , povecane pigmentacije itd sve je O.K. Smile, samo se linja i neki zaista mogu izgledati komicno u tom priodu, posebno ako je prvo linjanje u pitanju. Krestice, cuperci, retko krzno da se koza vidi i drugi cudni izgledi krzna su vrlo cesta stvar i kod potpuno zdravog linjanja.
Inace normalno je da se linjaju dva puta godinje, prolece(odbacuju zimsko krzno) i jesen(odbacuju letnje krzno )
Nazad na vrh Ići dole
ivan

Muški Broj poruka : 10
Godina : 27
Datum upisa : 20.09.2010

PočaljiNaslov: bolest koze   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyPon Sep 20, 2010 8:32 pm

ja sam od mog druga cuo da moze da ima sar pei bolest koze.I interesuje me
kako da pazim na njega da nedobije neku bulest Question
Nazad na vrh Ići dole
sharpei hr

sharpei hr

Ženski Broj poruka : 797
Godina : 35
Datum upisa : 14.09.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyPon Sep 20, 2010 9:47 pm

unaltraina i drugi su pogledali slike moje bebe...Star je 2 mjeseca i več mu opada dlaka na nekim mjestima i ima iskrivljene prve noge.Još je kod odgojivača.Molim vas za savijet kako da to ispravim
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

Ženski Broj poruka : 4415
Godina : 42
Datum upisa : 04.02.2009

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyUto Sep 21, 2010 9:40 am

Ivane, imas na forumu u odeljcima za negu sve potrebne informacije oko odrzavanja higijene psa. Iscitaj sve lepo, pa ako budes imao nekih pitanja, tu smo...cisto da se ne ponavljamo sa tekstovima.
Dobrodosao na forum. Mozes nam u delu Upoznajmo se, predstaviti svog guzvanca, naravno sa slikama

Sharpei hr , izvini sto cu da ti postavim ovako direktno pitanje, zasto vi uzimate stene kojem vec sada opada dlaka i ima prednje krive nogice ?
Bilo kakav savet da ti dajem, nije bas preporucljivo, pogotovo za dlaku. To bi trebalo odvesti stene kod veterinara da se uradi bris koze i skartifikat i tek kada saznas rezultate onda dolazi na red terapija.
A sto se tice krivljenja prednjih nogica , evo ti link, iscitaj ovo http://shar-pei.bestofforum.net/bolesti-pasa-f18/carpal-laxity-krivljenje-kostiju-oslabljen-carpus-t330.htm

Nazad na vrh Ići dole
sharpei hr

sharpei hr

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyUto Sep 21, 2010 9:43 am

Iskreno,zato jer mi je žao šteneta da niko ne vodi brigu o njemu...Ja ču ga odvest kod veterinara i izlječiti ga..
Nazad na vrh Ići dole
sharpei hr

sharpei hr

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyUto Sep 21, 2010 9:51 am

Hvala na ovome linku.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyUto Sep 21, 2010 11:23 am

sharpei hr ::
Iskreno,zato jer mi je žao šteneta da niko ne vodi brigu o njemu...Ja ču ga odvest kod veterinara i izlječiti ga..

Ovo je jako hrabro što si rekla i svaka ti čast na tome što želiš da pomogneš psu. Samo želim da znaš da za ovakve stvari moraš da budeš spremna. Sad krećem iz ugla nekoga ko se prvi put zeznuo i uzeo psa koji je bio sladak od neproverenog odgajivača i neproverenih linija. Kao što je poznato taj pas nije doživeo ni 4 godine uz svu moju želju, volju i ljubav jednostavno nisam mogao da mu pomognem. Ovo je rasa koja pored očiglednih problema, (koža, oči, kosti, uši) može da ima i one skrivene koji su gori od noćne more i po psa i po vlasnika. Najgora stvar koju sam doživeo je da mi pas umire lagano u rukama a niko ništa ne može da učini i to pas koji bi trebalo da bude u punoj snazi. Marfi je imao entropijum, pa ektropijum, pa problem sa laktom na prednjoj desnoj nozi, pa konstantne upale ušiju (dok nisam prešao na sirovu ishranu) pa najgore od svega shar-pei groznicu i česte napade koje su lekovi kontrolisali, a zbog koji je često imao dijareju i povraćanje. Za sve to jednostavno nisam bio spreman i veruj mi svaki dan proklinjem "odgajivača" od koga sam ga kupio. U redu je da spasavamo pse i želimo da pomognemo to je jako plemenito, ali isto tako mislim da time samo pravimo uslugu tim odgajivačima i ohrabrujemo ih da nastave sa svojim malim-velikim biznisom. Gadan problem je što svi misle da mogu da pare i da je to tako jednostavno. Veruj mi nije. Potrebne su godine iskustva i poznavanje rase, linija, rodovnika, mužijaka i ženke do najsitnijih detalja. Mogu da se bune svi koji se osete prozvani u ovom postu al oni su svi za mene ništa više nego lovci na profit koji prodaju namučene životinje po ceni od 50eura pa naviše. Nekima treba i nacrtati kako shar-pei treba zaista da izgleda.
Štene kada se kupuje mora da bude potpuno zdravo, eventualno može da ima zategnute kapke sve ostalo znači da odgajivač nema pojma šta radi ili je štancer koji izbacuje svakog meseca ili svakog drugog po jedno leglo jer ima od 2-30 pasa koji mu služe kao inkubator ili pokretni semenik. Ovakve stvari se na našim prostorima dešavaju već duže vreme i dešavaće se, a mislim da nema potrebe da mi razvijamo tu njihovu lošu praksu i biznis. Razmisli još jednom molim te, lečenje kožnih oboljenja traje jako dugo veterinari se pogube kao magarci u magli (čast izuzetcima) u nekim slučajevima gotovo ubiju psa, računaj na gomile novca koje ćeš ostaviti kod njih i naravno na još gomilu problema koje će samo lečenje izazvati jer će štenetu sigurno imunitet (već ugrožen) otići dođavola. Ovo sve pišem samo zbog tebe jer mi je žao da od samog starta prolaziš pakao sa štenetom, a može da se pronađe zdravo štene veruj mi. Ne treba ići osećanjima njih treba ostaviti po strani treba razmišljati glavom i godinama unapred, sa psom treba da se družiš da ga voliš i da on tebe voli, a ne da razmišljaš da li ćeš stići kući u to i to vreme da bi pas popio svoju turu lekova. Slobodno uputi "odgajivače" na ovaj forum, možda jednostavno nisu znali drugačije, al onda neka obezbede tom štenetu pravilne uslove i neka ga izleče pa tek onda stave na prodaju meni ovo liči na uvaljivanje i prebacivanje brige na drugog jer svako ko je iskren i realan kada vidi ovo štene na slikama zna da sa njim trenutno nešto nije u redu.

Evo slika tog šteneta da se zna o čemu pričamo:

BOLESTI KOZE - Page 4 DSC02059

BOLESTI KOZE - Page 4 DSC02061

BOLESTI KOZE - Page 4 DSC02062

BOLESTI KOZE - Page 4 DSC02063

BOLESTI KOZE - Page 4 DSC02058

Za kraj ono što vidim na slikama su krive noge koje su posledica nepravilne ishrane to se rešava relativno lako i nije toliko strašno desi se svima ukoliko im je to prvo leglo i ukoliko nemaju dovoljno iskustva. Druga stvar su ovi pečati po štenetu koji mogu biti posledica loše ishrane, nehigijenskih uslova u kojima pas boravi po meni čisto neznanje i neodgovornost. Treća stvar su oči koje su definitivno krmeljave i kapci spušteni (entropijum) što je isto posledica neznanja i neodgovornosti, i nek se ne vade na to da shar-pei normalno krmelja puno video sam toliko štenaca i pasa ove rase koji ne krmeljau uopšte, ako ništa mogli su mu bar za slikanje obrisati krmelje sa očiju iako mu to ne bi smanjilo bol koji prouzrokuju trepavice koje se uvrću. Žao mi je ovog šteneta i žao mi je tebe što se nalaziš u nezgodnoj situaciji jer znam da želiš da mu pomogneš kao i većina nas što bi želela. Moj savet je da ne uzmeš ovo štene nego ponovo u potragu za novim od proverenog odgajivača, ima ih i ovde kod nas na forumu, videćeš daleko manje boli glava i daleko manje se steže u grudima kada veterinara posećuješ samo za redovne vakcinacije i ni za šta drugo.

Srećno i kako god da odlučiš odluka je samo tvoja. Što se mene tiče uvek ću biti ovde da pomognem za sve što treba i uvek ću iskreno reći ono što mislim.

Veliki pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
sharpei hr

sharpei hr

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyUto Sep 21, 2010 10:25 pm

Hvala ti puno,jako sam ti zahvalna što si tako iskren/a..Žao mi je što si tako nastradao s onbim psom..Ja sam isto prije imala pekinezera i imal je epilepsiju,gadno za videti a bolno za psa.Kupovali smo mu tablete i ublažili barem malo tu bol...Kuma mi je veterinarka tako ako bude kakvih problema u najboljim je rukama...Velim hvala ti još jednom
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyUto Sep 21, 2010 10:34 pm

Nema na čemu. Onda razumeš što tako pišem. Od skoro 4 godine koliko je doživeo moj prethodni shar-pei ne mogu da sklopim ni godinu dana da je bio bez ikakvih problema. Analize urina na svaka 3 meseca, vađenje krvi na svaka 3 meseca, uvoz kolhicina iz Mađarske, tone aspirina za slučajeve napada, set za davanje tečnosti pod kožu kada temperatura skoči preko 42, ma opšti haos. Priznajem sam sam kriv jer nisam dovoljno obraćao pažnju pri kupovini, tada nisam znao ni trun ovoga što znam o rasi danas. No, u odluci te potpuno podržavam i ukoliko bude postojala bilo koja nedoumica slobodno pitaj neko od nas ovde će sigurno odgovoriti.
pozdrav Wink
Nazad na vrh Ići dole
sharpei hr

sharpei hr

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 EmptyUto Sep 21, 2010 10:37 pm

Budem pitala hvala ti...Ja sam iz Hrvatske jer vidim da si mi napisao da ima tu na forumu puno zdravijih pasa za kupiti,nesumnjam al mi je malo granica problem.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 4 Empty

Nazad na vrh Ići dole

BOLESTI KOZE
Nazad na vrh 
Strana 4 od 19Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 19  Sledeći
 Similar topics
-
» ORTOPEDSKE BOLESTI KOD PASA
» Bolesti pasa izazvane stafilokokama