| BOLESTI KOZE | |
|
+50evian33 JohnnyBlack iva85 Dante Diablo pati Mea snowwhite topaz Bojan_Radojkovic Shar pei MKD MitaBG NikolaKM tattoo 035 sandra1000 Sheere Khan Bruno Djela djordje9 Beauty Hana nesa151 Vladica katarina_igor Dzoica Beti Dacha nina 023 Nesha rugievithus neron Lea<3 Cupika Blaze hektor sharpei hr ivan dacadixi Kaja i Boki Siniša Big Mazi sabla Bosko&Ljubo Kesten_Pire Nikita unaltraina sloti zabrinuta Murphypei Skarfi sharpi kud slavkan73 54 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
sharpei hr
Broj poruka : 797 Godina : 35 Lokacija : Hrvatska Datum upisa : 14.09.2010
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Čet Sep 30, 2010 11:46 am | |
| Pozdrav!! Nekima je več poznat moj slučaj a ostalima ču sad pobliže objasniti.. Prije tjedan dana kupila sam svoju bebu Viktora star je 2 i pol mjeseca.Kad sam ga donjela več je imao manje pečate po tjelu i jedan malo veči iznad desne šape.Da pobliže opišem te pečate : normalne boje kože su znači rozne,dlaka več raste na tim mjestima i on to ne češka,pretpostavljam da ga ne svrbi...Ja pretpostavljam da mu rane zacjeljuju,ali htjela bi i čim je više moguče vaših mišljenja..Ja sam mu totalno promjenila prehranu:TASTE OF THE WILD-losos,kuhano meso,krumpir,jaja itd....Drugi tjedan idemo do veterinara pa čemo vidjeti..
Unaprijed Vam hvala | |
|
| |
sharpei hr
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Okt 05, 2010 7:45 pm | |
| Pozdrav! Imamo jedan problem..Kao što sam več prije objavila moj Viki ima demodex i to smo počeli lječiti,ali ja sam danas primjetila da on ima po trbuhu i između zadnjih nogu tamo di nemaju dlaku kao neke vodene prišteve koji kada buknu se pretvore u skule i tu mu je sve crveno??? Dali je to isto povezano s demodexom ili je nešto drugo???? | |
|
| |
unaltraina Urednik
Broj poruka : 8643 Godina : 59 Lokacija : Pancevo Datum upisa : 24.02.2010
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Okt 05, 2010 9:53 pm | |
| Da li mozes postaviti fotografiju da pogledamo te pristce i crvenilo? | |
|
| |
sharpei hr
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Sre Okt 06, 2010 9:44 am | |
| Danas više nema Možda je bila neka alergija na nešto? Ako se još pojavi stavljam slike | |
|
| |
unaltraina Urednik
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Sre Okt 06, 2010 10:44 am | |
| da, moze biti i alergija na nesto, neka trava, hemikalije( cak i omeksivac za rublje sto je bio slucaj kod jedne od mojih zenki ), sinteticka podloga na kojoj spava ? Ti krevetici i jastuci za pse obicno su presvuceni sintetickim materijalima i neki cak i na njih mogu biti alergicni ili podpariti kozu koja se moze osuti | |
|
| |
sharpei hr
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Sre Okt 06, 2010 11:15 am | |
| moguče da na omekšivač jer sam si ja baš prekjučer preobukla čisto krevet a on je gore spavao pa moguče da od toga | |
|
| |
sharpei hr
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Ned Okt 10, 2010 11:28 am | |
| Imamo jedan dosta veliki problem... Ja sam dobila alergiju od Viktora! Di god da se stisne k meni tu dobim crvenilo koje se pretvori u skulu...Postavit ću slike...Mažem si sa svim i svačim za alergije al ništa ne pomaže...To mi več traje tjedan dana ,al sam mislila da če proči...Ništa ne prolazi samo se dalje širi.Sutra idem doktoru...Bojim se da sam fakat alergična na njega,onda neznam šta ču Ovako mi lice nije izgledalo ni u pubertetu! Ovo je ruka! Pošto Viktor ima demodex zvala sam veterinare dal to može preči na ljude al rekli su da ne. Dali ima tko kakvo iskustvo ili savijet,bilo šta!! | |
|
| |
hektor
Broj poruka : 1907 Godina : 56 Lokacija : Beograd Datum upisa : 04.06.2010
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Ned Okt 10, 2010 1:17 pm | |
| Demodex sa sigurnoscu ti kazem nije prenosiva bolest i nemoze se preneti ni drugom psu ni coveku.Te promene sto vi imate po licu lice mi na Herpes zoster javlja se usled pada imuniteta Moj savet je da idete dermatologu ipak ce se dijagnoza najbolje postaviti na osnovu pregleda i odrediti adekvatna terapija.Nadam se da nije alergija na Viktora jer bi vam se ti pristici javili ranije.Zelim Vam da sto pre ozdravite Puno pozdrava Vama i Viktoru Hektor & Vanja | |
|
| |
Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Ned Okt 10, 2010 1:30 pm | |
| Pratim ovo što kaže Vanja. Demodex ne može da se prenese sa jedne jedinke na drugu, nikako sa psa na čoveka niti između pasa, nema toliko puno bolesti koje spadaju u zoonoze (da se prenose sa životinje na ljude). Čak i mi ljudi imamo svoju vrstu demodexsa koji živi u našim trepavicama. Znam za slučajeve da su ljudi alergični na poseban sastav dlake shar-peia, posebno horse coat jer im je to prirodna zaštita od napadača, ali ono što sam video na slikama na internetu kao primere toga je bilo samo crvenilo na mestima koja su bila izložena psećoj dlaci, ovo izgleda potpuno drugačije na slikama. Nadam se da nije ništa strašno svakako dermatolog će najbolje proceniti o čemu se radi. Pozdrav | |
|
| |
Blaze
Broj poruka : 742 Godina : 55 Datum upisa : 07.03.2010
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Ned Okt 10, 2010 1:38 pm | |
| Jedno sam sigurna. Ovo nije alergija! Igrom slucaja sam alergicna na sve i svasta ali alergije nisu vlazne dermatoze. Ovo najvise lici na herpes. Kod dermatologa pa analize na viruse i sa sigurnoscu ces da znas sta je. Ukoliko je herpes verovatno ce ti kao i kod svih virusnih oboljenja dati nesto za podizanje imuniteta i tog gosta ces imati do kraja zivota. Jos uvek ne postoji lek koji ubija virus ali postoje neki koji mogu da ga " uspavaju " tako da ne pravi probleme. | |
|
| |
sharpei hr
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Čet Okt 14, 2010 2:36 pm | |
| Viktor ima gljivice i to sam dobila od njega..Baš dolazimo od veterinara dobili smo CANESTEN I PLIMYCOL MAST I ORONAZOL ŠAMPON.. Moram ga kupati svaki drugi dan i mazati mu kožu 2 puta na dan...A isto tako i sebe | |
|
| |
unaltraina Urednik
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Čet Okt 14, 2010 7:52 pm | |
| Da, jedino gljivice hoce ponekad sa pasa na ljude...ili obrnuto, ali sada prvi put imam priliku videti kako to izgleda na ljudskoj kozi. Koja je gljivica u pitanju? Iskreno bas sam se iznenadila sto je kod Viktora dijagnostifikovan samo demodex...on od samog pocetka ima tipicne pecate koji su karakteristicni za gljivice Zelim vam da oboje sto pre izlecite te napasnike na kozi | |
|
| |
sharpei hr
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Čet Okt 14, 2010 9:55 pm | |
| joj koje točno neznam,ubiti nisam zapamtila kako se točno zovu... Drago mi je da sam stavila svoje slike da i drugi vide kako to izgleda na čovijeku..U slučaju da se sretnu sa istim.Meni je več boje.Viktora sam danas mazala s kremom koju smo dobili po pecatima 2x ,a i kupala sam ga danas oronazolom...I mi se nadamo da budemo ga brzo vratili u normalu da počnemo uživati. Sad je malo nezgodno maziti s njim jer meni odma prenosi gljivice. Ali ni to nas ne sprečava,malo se mazimo i onda odma ruke prat | |
|
| |
sharpei hr
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Čet Okt 21, 2010 2:32 pm | |
| Evo da vidite kako napreduju Vikijove gljivice: Tu mu je bilo najgore kad sam ga donjela taj dio je bio potpuno bez dlake,a kao što se vidi dlaka je več puno izrasla. Ovo mu je na glavi na središnjoj bori Ovo je iznad zadnje nogice A sad za ovu sliku imam pitanje... Nisu mu zglobovi natečeni,tako tu ima višak kože od kad sam ga donjela... Nije mu to oko zglobova fiksno može se pomicat baš kao višak kože,al sve jedno bi htjela čuti vaše mišljenje | |
|
| |
Skarfi Urednik
Broj poruka : 4415 Godina : 42 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 04.02.2009
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Sre Okt 27, 2010 5:30 pm | |
| Kakva je situacija sa vama ? Da li ima poboljsanja ? | |
|
| |
sharpei hr
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Sre Okt 27, 2010 8:40 pm | |
| Hvala na piatnju..Nažalost gljivice su malo dosadne pa još guramo s njima,al smo več super.Ja več nemam,a viktoru super več izrasla dlaka i tako..Nadam se da če ubrzo biti gotovo s tim... Pozdrav | |
|
| |
sharpei hr
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Čet Nov 11, 2010 8:35 pm | |
| Evo da vam javim..Prošla su 4 tjedna od kad se lječimo protiv gljivica.Danas smo imali zadnje kupanje oronazolom,sad moramo čekati 10 dana da idemo na ponovno testiranje...Jako se nadam da će biti negativana analiza i da smo se konačno riješili tih gljiva mada znam da se one uvijek mogu vratiti... Po mojoj slobodnoj procijeni poboljšanje se vidi...Jedino sad imamo malo prhut al to je od čestog kupanja Držite nam fige da na analizi sve prođe ok | |
|
| |
Murphypei Admin
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Čet Nov 11, 2010 8:53 pm | |
| Nadam se da će sve biti ok i da sa napasnicima više nećete imati problema. Samo mu održavaj imunitet dobrom ishranom bez žitarica, šećera, i rafinisanih ugljenih-hidrata i sve će biti dobro. Gljivice su uvek prisutne na njihovoj koži samo se premnože kada imunitet padne i kada imaju pogodno tlo za to (poremećena ph vrednost i loša ishrana). Držim fige da sve bude super. | |
|
| |
sharpei hr
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Čet Nov 11, 2010 8:59 pm | |
| Ja mislim što se tiče prehrane da se dobro hrani... Taste of the wild bez žitarica granule,kuhano i ponekad sirovo meso,sirove velike kosti,krumpir,riža,cvijetača,kravlji sviježi sir,tuna itd...Ako misliš da bi bilo dobro još nešto ubaciti samo kaži | |
|
| |
Cupika
Broj poruka : 9 Godina : 42 Datum upisa : 13.11.2010
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Sre Dec 08, 2010 4:03 pm | |
| Ja imam koliko vidim isti problem. Ja sam dobila gljivice od macke. I bas je grozno i svrbi. U sredu imam zakazano kod doktora,i koliko cujem dugo se leci. Moze i pas da prenese te gljivice,ali retko. Srecno! | |
|
| |
sharpei hr
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Čet Dec 09, 2010 9:10 am | |
| ja sam se tjedan dana mazala s canesten masti i prošlo mi je. | |
|
| |
Lea<3
Broj poruka : 167 Godina : 35 Lokacija : Beograd Datum upisa : 27.12.2010
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Sub Jan 22, 2011 12:06 am | |
| Imam jedno pitanje. Lei su na poslednjem pregledu kod veterinara u usima pronasli Malasezzia pachydermatis i lecili smo je Otomax-om,proslo je nedelju dana,i primecujem da joj je bolje. Ne trese glavom uopste i ne cese se po usima kao pre,a i onaj miris iz usiju je nestao. Sve u svemu,pojavili su joj se neki ogrugli pecati po kozi. Jedan malo veci pored repa na ledjima,i vidi se da joj malo fali dlake na tom mesto,i kad sam joj gledala nisam primetila nikakvu promenu boje na tom mestu,ne peruta se i ne cesa to mesto. A par malih,ali bas malih kruzica ima po zadnjim nogama sa bocne strane,ali to jedva da se primecuje. E sad secam se da ste pricali da malasezija moze da se prenese i na kozu pa me zanima da li ovo moze da bude od nje ili je mozda samo linjanje ? Promenila sam joj ishranu zbog tih gljivica u usima,izbacila voce,sve ugljene hidrate i one vestacke poslastice koje sam joj do tad davala. Hranim je sad Natural Trainer granulama,onim crvenim za srednju rasu,dajem joj svaki dan oligovit vitamine i ponekad sa granulama malo jogurta. Brisem je svaki dan i cetkam. | |
|
| |
Murphypei Admin
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Sub Jan 22, 2011 10:57 am | |
| Još je suviše mala za linjanje ne veriujem da je to u pitanju. Gljivice uglavnom prate malo veći pečati i promene na koži kao i svrab i kasnije neprijatan miris. Uglavnom bi išao neki zaključak da kada ima gljivice u ušima dobije ih i po koži, ukoliko ima promena po koži i gubitka dlake. Jel možeš da slikaš te delove i postaviš slike ovde? Čisti pečati i gubitak dlake bez svraba i promena ukazuje na lokalizovani demodex, mada nije isključeno da se pojavi još nešto tu (gljivice i/ili bakterije). Demodex je problem imuniteta, podivlja kada imunitet padne posebno u periodu kada bledi nasleđeni imunitet od majke i posle neke bolesti. Možeš tražiti od veterinara da uradi skarifikat kože da proveri na gljivice (posebno malasezziu) i na demodex. Za demodex treba baš duboko da zagrebe kožu jer usled povećanog hijalurona u koži shar-peia rezultat ume da bude lažno negativan pa ga propuste. Ako uspeš da postaviš slike biće lakše videti otprilike o čemu se radi. | |
|
| |
Lea<3
Broj poruka : 167 Godina : 35 Lokacija : Beograd Datum upisa : 27.12.2010
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Sub Jan 22, 2011 11:41 am | |
| | |
|
| |
Murphypei Admin
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Sub Jan 22, 2011 11:53 am | |
| Ja bih išao kod veterinara na skarifikat da vidim o čemu se tačno radi. Ukoliko je gljivica lako se reši samo mazanjem tih delova kože nekoliko nedelja, a ako je demodex ovo bi i Advocate mogao da reši ako je kombinacija ta 2 onda i jedno i drugo. Svima preporučujem riblje ulje omega 3 visoke doze ima u kapsulama i tečno da se uzme, pa onda tek kokosovo ulje ako može pas da toleriše oba zajedno, a da nema problema sa stolicom. Nije loše dodati i malo kurkume, može začin pa otprilike jedan prstohvat u obrok. U suštini zdrava ishrana podiže imunitet, i ono što sam ranije pominjao kisela sredina sprečava bujanje gljivica (nekoliko kapi jabukovog sirćeta u vodu ako može da toleriše). Slike su mutne, ali vidim o čemu se radi, slične pečate je imao i mali Viktor samo daleko više, a on je jadan imao i gljivice i bakterije i sada demodex, znači sve ga uhvatilo. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE | |
| |
|
| |
| BOLESTI KOZE | |
|