Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
Vakcinacija EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
Vakcinacija EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
Vakcinacija EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
Vakcinacija EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
Vakcinacija EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
Vakcinacija EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
Vakcinacija EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
Vakcinacija EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
Vakcinacija EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
Vakcinacija EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

Vakcinacija

Ići dole 
+15
MitaBG
Vladica
Alen21
Han
nesa151
Nesha
hektor
neron
Mona Von Bercek
unaltraina
Blaze
Murphypei
sharpi
Skarfi
ivana&bane
19 posters
Idi na stranu : 1, 2, 3  Sledeći
AutorPoruka
ivana&bane

ivana&bane

Ženski Broj poruka : 491
Godina : 43
Datum upisa : 25.10.2007

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyUto Feb 10, 2009 10:49 am

Crisp je cipovan,istovremeno vakcinisan protiv besnila koliko se ja secam sa nekih 5 meseci,nismo hteli da rizikujemo je smo ga u to vreme dosta gurali sa drugim kucicima da bi se socijalizovao.
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

Ženski Broj poruka : 4415
Godina : 42
Datum upisa : 04.02.2009

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyUto Feb 10, 2009 10:57 am

Da, i ja sam htela to da uradim kad je imao 4 meseca, ali zbog problema sa ocima nismo mogli do sada.
Nekoliko vlasnika shar pea mi je reklo da to ne radim pre godinu dana da mu se ne zaustavi rast....vakcina protiv besnila to navodno moze da im uradi....
Nazad na vrh Ići dole
sharpi

sharpi

Muški Broj poruka : 1043
Godina : 47
Datum upisa : 08.02.2009

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyUto Feb 10, 2009 11:49 am

Lili još nije čipovana,sad već bi trebalo da primi i vakcinu protiv besnila,pa ćemo tada i to odraditi.I Alfi mora da ponovi vakcinu protiv besnila,pre 2 nedelje je istekla. Mi smo hteli već krajem decembra da ponovimo (jer tada je Alfija video veterinar),ali je rekao da pre isteka ne sme da se ponovi,jer ustvari vakcina protiv besnila daje imunitet na 2 god,znači ne treba da se brinemo ako i malo kasnimo...
Nazad na vrh Ići dole
sharpi

sharpi

Muški Broj poruka : 1043
Godina : 47
Datum upisa : 08.02.2009

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyUto Feb 10, 2009 2:00 pm

Skarfi,najvažnije da je već crvenilo prošlo,sigurno nije bilo ništa ozbiljno. A šarpejima je tako osetljiva koža da već i za najmanju iritaciju hoće da se pocrveni,ali srećom brzo i prođe...
Nazad na vrh Ići dole
ivana&bane

ivana&bane

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyUto Feb 10, 2009 3:25 pm

Ove "nove" vakcine protiv besnila ne usporavaju rast,"stare" su mozda imale uticaj na to,tako su nam rekli veterinari. Inace,nasim veterinarima verujemo bezgranicno jer da nije bilo njih Donki bi u ovo vreme vec davali godisnjicu!! Ljudi su stvarno neverovatni,pravi profesionalci!! Crisp je dobio vakcinu protiv besnila ranije,nismo primetili da mu je ista skodilo...
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyUto Feb 10, 2009 4:48 pm

Kod nas vakcinišu Nobivac vakcinama protiv besnila i rok trajanja tj. vakcina pruža imunitet 3 godine. Nije bitno koliko je pas star sa tim novim vakcinama, bitno je da ne sisa više,a po zakonu svaki pas od 3 meseca pa naviše mora biti vakcinisan protiv besnila i čipovan. Jedino je bitno da bude potpuno zdrav i da ne uzima neke lekove da bi organizam mogao da stvori antitela. Sad opet zakon nalaže vakcinaciju jednom godišnje, što mene jako nervira, jer npr. Marfi je posle prve i posle druge vakcine bio gori nego bolestan, visoka temperatura, proliv i nije mogao da hoda.
Nazad na vrh Ići dole
ivana&bane

ivana&bane

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyUto Feb 10, 2009 9:30 pm

Crisp je takodje vakcinisan Nobivac-om ali nikada nismo imali nikakve propratne tegobe. Cudi me da Murphey ima takve probleme... Srce jedno zguzvano,bas nam ga je zao... Crying or Very sad
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptySre Feb 11, 2009 11:53 am

Sad ste me uplasili sa tim propratnim reakcijama....Bojim se da nam se to ne desi....
Skarfi super podnosi voznju kolima i nije mu bilo zlo posle svih silnih operacija....ali ovo sa vakcinom se nikad ne zna.....Sad se bas bojim....ne zelim da se opet muci
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptySre Feb 11, 2009 4:59 pm

Bez brige za vakcinu, ja ne znam da je ijedan pas kao Marfi,a imali smo i rasnih i mešanaca, Marfi dođe kao cvetić sve mu smeta. Smile Samo vi Skarfija prvo očistite od glista, pa onda posle vakcinišite i čipujte i neće biti nikakvih problema.... Smile
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyČet Jul 22, 2010 8:31 pm

Pre sat vremena vakcinisan protiv besnila, i primio i petovalentnu vakcinu. U NS je pakleno, vlaznosy je kao u tropskoj kisnoj sumi, nadam se da ce Skarf normalno izgurati vakcine i da nece biti propratnih reakcija.
Nazad na vrh Ići dole
Blaze

Blaze

Broj poruka : 742
Godina : 55
Datum upisa : 07.03.2010

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyPet Dec 03, 2010 7:40 am

Program vakcinacije - preuzeto sa sajta nsvet.co.rs

Vakcinacija pasa od zaraznih i parazitskih bolesti - program

U narednoj tabeli prikazan je osnovni preventivni program vakcinacije pasa od zaraznih i parazitskih bolesti. Sledite uputstva i u navedenom periodu starosti vašeg ljubimca javite se veterinaru.

STAROST
PREVENTIVNI ZAHVATI

3 nedelje
Dehelmintizacija ( Banminth ili Vitaminthe pasta )

6 nedelja

Dehelmintizacija (Banminth pasta )

7 nedelja

Prva vakcinacija
- Parvovirus pasa
- Virus stenecaka
- Vakcina: Nobivac Puppy DP

9 nedelja

Dehelmintizacija ( Banminth pasta )

10 nedelja

Druga vakcinacija
- Štenećak
- Hepatitis
- Parvoviroza
- Parainfluenca
- Leptospiroza
- Coronavirusni enteritis
- Vakcine: Duramun , Nobivac , …

12 nedelja

Dehelmintizacija ( Drontal, Pratel, Cestal…. )

14 nedelja

Treća vakcinacija
- Štenećak
- Hepatitis
- Parvoviroza
- Parainfluenca
- Leptospiroza
- Coronavirusni enteritis
- Vakcine: Duramun, Nobivac , …

4 meseca

Besnilo Vakcina: Nobivak Rabies
Dehelmintizaacija: pratel, drontal+, …

Jedanput godišnje

Radi odrzavanja imuniteta potrebno je svake godine vakcinisati psa protiv DHPP+L ( buster doza )
Vakcine: Nobivak, Duramun, …
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyPet Dec 03, 2010 12:29 pm

Da sličan program vakcinacije je postavljen gore kao obaveštenje sa malim izmenama pošto se zakon promenio: http://shar-pei.bestofforum.net/zdravlje-f4/vakcinacija-t131.htm

Po novom zakonu kod nas u Srbiji štenci se vakcinišu protiv besnila sa 3 meseca kada im se ujedno stavlja i mikročip, ne znam kako je u ostalim zemljama u okolini. Svaki put pomeraju tu granicu sve niže al takav je zakon jer smo još uvek zemlja u kojoj besnila ima na sve strane. Možda jednom kad se situacija promeni nećemo morati da dajemo tu vakcinu tako rano niti da vakcinišemo svake godine vakcinom na kojoj jasno piše da daje imunitet 3 godine. Valjda će i kod nas doći vreme kada će titar biti dovoljan i važeći za sada je obavezan samo kad se ide u inostranstvo.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 59
Datum upisa : 24.02.2010

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyPet Jul 15, 2011 5:03 pm

samo jedna od mnogih stranica koje govore o stetnosti preterane vakcinacije, posebno kombinovanim vakcinama,kad budem imala vise vremena prevescu je Smile
http://www.dogs4dogs.com/blog/2009/09/09/combination-shot-for-dogs/

Poslednji izmenio unaltraina dana Sub Jul 16, 2011 2:08 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Mona Von Bercek

Mona Von Bercek

Ženski Broj poruka : 83
Godina : 40
Datum upisa : 14.04.2011

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptySub Jul 16, 2011 11:04 am

Pozdrav, drugari! Da li mi moze neko nesto vise reci o vakcini Biocan (protiv gljivica)? Goca i Kaca su mi je preporucile jer Mona muku muci sa kozom non stop, taman se izlecimo, posle par meseci pocne ponovo sa pecatima i opadanjem dlake... Da li je neko imao iskustva sa tim?
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptySub Jul 16, 2011 11:23 am

A kako izgleda koža? Opada u pečatima? Kod vrata, u predelu prednjih i zadnjih nogu ima li promene boje kože (obično onako tamna koža kao slonova)?
Nisam se do sada susreo sa ovom vakcinom tako da ne znam šta se može očekivati od nje, ali ukoliko nisu našle uzrok zašto se gljivice konstantno pojavljuju ja bih tražio da se vadi krv i da se proveri rad tiroidne žlezde. T3, T4 i THS hormon pa možda je neki od njih u pogrešnim količinama što se može kontrolisati lekovima uz malo češće vađenje krvi i proveru. Shar-pei na donjoj granici nivoa hormona tiroidne je već problematičan. Tek nakon ovoga bih možda dozvolio vakcinaciju (zaista mrzim vakcine). Naravno ishrana igra ogromnu ulogu kod gljivičnih i bakterijskih infekcija na koži.
Nazad na vrh Ići dole
Mona Von Bercek

Mona Von Bercek

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptySub Jul 16, 2011 12:26 pm

Opada u pecatima, prvo pocne na sapama, pa se siri po telu, i tamna boja koze, kao sto si napisao. U sustini, pronasli smo terapiju koja joj je pomagala do sad, ali one preporucuju vakcinu da ne bi svaki par meseci ponavljali terapiju. Mikoseb tablete joj nisu pomogle, pomogao joj je Taktik, to je neki rastvor koji se rastvori u 1/2l vode i natapka se cela, svakih 7 dana. Posle toga smrdi na naftalin, uzasno, dok ne izvetri Smile Posle par tapkanja, koza se sredi u potpunosti. Sto se tice ishrane i dodatnih vitamina (C, E), to smo se dogovorili i to primenjujem, bez obzira da li ima trenutno problema sa kozom ili nema.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptySub Jul 16, 2011 12:56 pm

Taktik je otrov protiv demodex sugarca i nema veze sa nestajanjem gljivica. Da li ste uopste radili bris sa koze i utvrdjivanje pravog uzrocnika pecata?Da su glivice Mykoseb bi pomogao. Sem toga, toliko problema sa ponavljanjem oboljenja moze znaciti samo da postoji ozbiljniji uzrok u organizmu za njihovu pojavu stalno iznova. Vakcinacija mikrosporama gljivica ce mozda spreciti prerazmnozavanje ali ne otklanjenjem uzroka zbog kog se to stalno ponavlja vec samo stvaranjem imunoloskog odgovorana odredjenu vrstu gljivice.

Poslednji izmenio unaltraina dana Sub Jul 16, 2011 2:15 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptySub Jul 16, 2011 12:58 pm

Citat :
U sustini, pronasli smo terapiju koja joj je pomagala do sad, ali one preporucuju vakcinu da ne bi svaki par meseci ponavljali terapiju.

Što bi značilo da se zna šta je posledica ali ne i šta je uzrok, jer ne zna se zašto se konstantno vraća problem.
U suštini provera tiroidne (nivoa hormona T3, T4, THS) se kod nas retko kad radi, uglavnom veterinari zaboravljaju na to jer ovo bukvalno dođe kao rasna karakteristika zbog preterane proizvodnje hijalurona organizam se malo "pogubi" laički rečeno. Ja bih išao tim redom pa ako je sve ok sa tiroidnom onda joj dao ovu vakcinu. Sad se ne sećam koliko je tačno koštala provera hormona tiroidne znam da je bila nekoliko hiljada (2 ili 3000) kad je Siniša poslednji put radio ovde kod mene u Rumi Sari. Ne znam da li se iko od forumaša susretao sa ovom vakcinom, ako jeste valjda će se javiti.
Nazad na vrh Ići dole
Mona Von Bercek

Mona Von Bercek

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyPet Jul 22, 2011 2:51 pm

Prvi put kada su joj se pojavili pecati, lecila sam je bukvalno 6 meseci bezuspesno. Taman terapija pocne da deluje, kad ona udje u teranje i opet joj se pogorsa stanje. Pila je Mikoseb, kupala se jednom nedeljno Mikoseb samponom, vitamini... Dok nismo udarili intenzivno po Taktiku, nije bilo drasticnog poboljsanja, a sa Taktikom sam joj kozu dovela potpuno u normalu... Goca i Katarina su mi rekle da ce joj se ti pecati vracati sa padom imuniteta i/ili stresom i tako je i bilo... Kad udje u teranje, ja udarim po vitaminima ne bi li sprecila ponovnu pojavu pecata, i uspevalo mi je do sad... U maju je bila u teranju, i nisu joj se pojavile promene na kozi, ali zato sad u julu, nicim izazvane, opet su pocele... Nikakav stres nije prezivela, nista sto bi moglo biti uzrocnik, jedino ako je zakasnela reakcija na teranje, mada, mozda sam preterala sa vitaminima, mozda je sad vec postala naviknuta na njih... Uglavnom, sad je vec mesec dana tapkam Taktikom, stavila sam joj Advocate, dajem joj vitamine... I nista!!! Ne pomaze joj vise ni to... Sad
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyPet Jul 22, 2011 4:53 pm

Ciscenje organizma od toksina zdravom ishranom da se organizam dovede do jacanja imunog sistema, Izbaciti sve ono sto smanjuje kiselosst organizma i nece se to dogadjati ukoliko je funkcija stitne zlezde u redu.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyČet Dec 08, 2011 1:24 pm

Dva vrlo zanimljiva video snimka o vakcinaciji i svim efektima vakcinacije. Zao mi je sto su snimci bez prevoda zbog onih koji ne mogu razumeti jer ima puno toga o cemu se moze razmisliti posle ova dva priloga.

Govori Dr. Patricia Jordan,
Patricia Jordan, DVM.je u veterinarskoj praksi za 24 godine i osnovala šest veterinarskih klinika od kad je doktoririrala na fakultetu veterinarske medicine Nova Karolina. Studirala je intenzivno i konvencionalnu i holističku medicinu, uključujući:
-Konvencionalna vet.medicina, medicinska mikrobiologija, medicinske tehnologije
-Javni naucni saradnik u toksikologiji, Nacionalnog naucnog instituta za okolinu i zdravlje
-Specijalista hirurg u konvencionalnoj Vet. medicini
-Doktor Naturopatije(prirodna ishrana ,lekovito bilje i suplementi)
doktorirala na veterinarskoj naturopatiji.Profesor na Animal Natural Medicine, sertifikovani veterinarski terapeut ishranom,.....i da ne nabrajam dalje sve ustanove ciji je clan iz te oblasti
- Sertifikat za veterinarsku akupunkturu
- Master na South China University u oblasti manipulacije kicmom u svrhu isceljenja
-Puls dijagnosticar itd, itd

Njeni akreditivi ukljucuju

-Doctor Veterinarske Medicine, North Carolina College of Veterinary Medicine
-Saradnik Univerziteta u Bernu, Berne, Switzerland
-Saradnik na New Bolton Center, University of Pennsylvania
-Clan naucnog tima za Toxicologiju na NIEHS (National Institute of -Environmental and health Sciences) under Dr. John McGlaughlin
-VND Doctor of Veterinary Naturopathy
-CVA Certified Veterinary Acupuncturist
-CVCH Certified Veterinary Chinese Herbalist
-CVTP Certified Veterinary Tui-na Practitioner (a form of soft tissue manipulation like massage/chiropractic)
-CVFT Certified Veterinary Food Therapist

tako da ovo nije tek neki snimak iz dnevne sobe nekog protivnika vakcinacije

Njenih osam pravila za prirodno zdravlje i razvijanje dobrog imunog sistema kod zivotinja (a i ljudi)
1. Pravilna i zdrava ishrana( cista, sveza, organska sirova hrana)
2. Vezba i odrazavanje kondicije
3. Sveza cista voda(voda iz cesme nije cista)
4. Sunce
5. Umerenost
6. Vazduh
7. Odmor
8. Poverenje

http://www.thewholedog.org/HowVaccinesAffectBehaviorSocializationInDogs.pdf

U nasoj zemlji postoji zakonska obaveza vakcinisanja protiv besnila...ostale vakcine protiv zaraznih bolesti nisu propisane drzavnim zakonom. Kada smo vec u obavezi da vakcinisemo nase zivotinje imajte u vidu par stvari:

1. Kada god je to moguce vakcine dajte pojedincno a ne kao koktele(dvovalntne, trovalentne, cetvorovalentne...)...nazalost neke vise i ne postoje odvojeno. Dodatci u kombinovanim vakcinama su usko povezani sa oboljevanjem od sarkoma vec poznatog pod nazivom"Rak uboda" a nose i druge mnogobrojne ozbiljne komplikacije.
2.NE vakcinisite pse dok su druge procedure u toku u skoro isto vreme...obuka,cetkanje, ciscenje zuba ili usiju, skracivanje noktiju ili manji hirurski zahvati. Te situacije vec prouzrokoju stres same po sebi i moze doci do komplikacija vakcinacije.
3. NE vakcinisati bolesne zivotinje ma koliko da je oboljenje blago. Prisustvo parazita ili cak i fizioloski skok temperature od samog boravka kod veterinara moze osujetiti pravu reakciju organizma na vakcinu ostavljajuci organizam bez imunoodgovora ili cak iskomplikovati reakciju.
4. NE vakcinisite skotne kuje
5. Kada je vakcina protiv besnila u pitanju, NE vakcinisite suvise mlade stence.Antitela prenesena od majke ce osujetiti reakciju na unesenu vakcinu.Posto je nemoguce tacno odrediti kada imuni sistem psa sazreva veterinari preporucuju dve obavezne vakcine protiv besnila, prvu posle 3 meseca zivota ili nesto kasnije...i drugu nakon godinu dana od dobijanja prve.Od strane eksperata iz ove oblasti se sugerise davanje jedne vakcine posle 20 nedelje zivota koja je jednako efikasna i manje rizicna.Busteri basnila se daju po zakonskim propisima...mada efikasnost davanja bustera jednom godisnje nije potvrdjena jer je dokazano da se imunitet razvija na tri pa i vise godina......nas zakon propisuje godisnje vaknisanje i zivimo u zemlji koja je u grupi visokorizicnih ali stvarno mi nije jasno zasto se vakcina koja daje imunitet najmanje tri godine mora ponavljati na 12 meseci Sad
6. Zivotinje koje imaju hronicne poremecaje ne bi trebalo vakciniasiti uopste.Ovo ukljucuje i zivotinje koje imaju poremecaje kao sto su: alergije na hranu i druge vrste alergija, hronicne napade dijareje, hroincne infekcije (upale ) usiju ili ociju ili BILO KOJI DRUGI IMUNI, AUTOIMUNI ili AUTOINFLAMATORNI poremecaj.

Sto se protokola vakcinacije odraslih pasa tice imajte u vidu da vakcine nisu bezopasne. Ritam vakcinacije zavisi od starosti psa i potencijalne izlozenosti zaraznim bolestima, kao i duzini imuniteta koja se razvija na odredjene viruse. Buster vakcine odraslim psima protiv Parvovirusa i Stenecaka nisu neophodne jer ne obezbedjuju dodatnu zastitu. Antitela prethodno vakcinisanih pasa blokiraju novi buster kod vec vakcinisanih pasa a koji su vakcine protiv tih bolesti dobili i posle 6 meseci strosti. Znaci da prva vakcinacija nakon godinu dana od dobijanja vakcina kao stene obezbezbedjuje dozivotni imunitet na Prvovirus i Stenecak.
Ne postoje naucni dokazi o osnovanosti davanja modifikovanih zivih vakcina(ili poznatijih kao mrtve vakcine) jednom godisnje kako proizvodjaci navode.
Ne postoji dokaz o potrebnom vakcinisanju protiv Corona virusa ...cak je nazivaju i "Vakcina koja trazi bolest".
Vakcine za Leprospirozu i Lajmsku bolest se preporucuju u zavisnosti od rizicnosti podrucja na kome psi zive i krecu se.Ove vakcine ne razvijaju dugorocni imunutet pa je na vama odluka u zavisnosti od rizika po psa u smislu izlozenosti da li cete mu davati redovno ili ne.

Jos bih zelela dodati da treba da imamo u vidu da je nasa rasa takva kakva jeste...sa svojim problemima vezanim za imunitet i autoinflamacije i ne bi im trebalo davati vise vakcina nego je to stvarno potrebno.

Poslednji put izmenio unaltraina dana Pet Dec 09, 2011 12:27 am, izmenio ukupno 16 puta
Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
Urednica Shar-Pei Magazina
neron

Broj poruka : 5740
Godina : 46
Datum upisa : 24.10.2010

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyČet Dec 08, 2011 4:43 pm

Lili, odgledala jos danas i bez sjajnog znanja engleskog, smatram da se moze razumeti "sta je pesnik hteo da kaze" Smile
U poslednje vreme se sve manje ljudi odlucuje na razne vakcine ,pocev od one protiv gripa,pa na dalje,jer su shvatili da samo jacanje imuniteta moze uraditi pravu stvar, bez izlaganja vakcinama.
Posebno mi se svidja upoznavanje sa prosloscu, cuvenog Pastera... Nadam se da ce sto vise ljudi videti ovo Smile
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyČet Dec 08, 2011 7:20 pm

Iskreno se nadam da hoce....ako sve vise vode racuna o svom imunitetu i postaju svesni opasnosti vakcina nadam se da ce to primeniti i na svoje ljubimce i ne vakcinisati ih besomucno po preporuci proizvodjaca i veterinara svake godine i nepotrebno. Vredi razmisliti o tome zbog cega se i ljudi ne vakcinisu svake godine od svih opasnijih virusa koji im mozda prete.

Poslednji izmenio unaltraina dana Čet Dec 08, 2011 8:42 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
hektor

hektor

Ženski Broj poruka : 1907
Godina : 56
Datum upisa : 04.06.2010

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyČet Dec 08, 2011 7:47 pm

I ja sam protiv vakcina i apsolutno sam za podizanje imuniteta i zdravog nacina zivljenja u svakom smislu te reci,kako sebi tako i svom psu.Od vakcina na dalje samo protiv besnila.Dobro je da je vecina shvatila da nije poenta u vakcinisanju,vec treba malo i sagledati posledice.O tome bi tek imalo puno toga da se kaze.....
Nazad na vrh Ići dole
Nesha
Urednik
Urednik
Nesha

Muški Broj poruka : 4417
Godina : 31
Datum upisa : 23.07.2009

Vakcinacija Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija EmptyČet Dec 08, 2011 7:48 pm

goodpost
Nazad na vrh Ići dole