Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
Vakcinacija - Page 2 EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
Vakcinacija - Page 2 EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
Vakcinacija - Page 2 EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
Vakcinacija - Page 2 EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
Vakcinacija - Page 2 EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
Vakcinacija - Page 2 EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
Vakcinacija - Page 2 EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
Vakcinacija - Page 2 EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
Vakcinacija - Page 2 EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
Vakcinacija - Page 2 EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

Vakcinacija

Ići dole 
+15
MitaBG
Vladica
Alen21
Han
nesa151
Nesha
hektor
neron
Mona Von Bercek
unaltraina
Blaze
Murphypei
sharpi
Skarfi
ivana&bane
19 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3  Sledeći
AutorPoruka
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

Ženski Broj poruka : 4415
Godina : 42
Datum upisa : 04.02.2009

Vakcinacija - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyNed Dec 11, 2011 8:43 pm

goodpost
Nazad na vrh Ići dole
nesa151

nesa151

Muški Broj poruka : 843
Godina : 80
Datum upisa : 16.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyNed Dec 11, 2011 10:10 pm

goodpost
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 59
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPon Dec 12, 2011 6:04 pm

Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
neron

Broj poruka : 5740
Godina : 46
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPon Dec 12, 2011 6:46 pm

Vrlo poucan text !!
Ne znam koliko sve ovo moze da se promeni,jer se vidi od kada traje ta praksa redovnih vakcinacija.
Tacno je, svi smo mi advokati svojih pasa i ako mi ne uradimo nista po tom pitanju, veterinari sigurno nece,jer ko je lud da izbije "zive" pare iz dzepa. Nisu svi u tom posle zbog posebne ljubavi prema zivotinjama Smile
Nazad na vrh Ići dole
neron
neron

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPon Jan 30, 2012 7:36 pm

E neki veterinari stvarno umeju da me izbace iz koloseka, da mi dodje da odem i po... sve po spisku. Mojoj komsinici, koja je dobila nevakcinisano stene zlatnog retrivera ,vet u nasoj blizini na njeno raspitivanje o tableticama za ciscenje pre vakcine rekao - ma dovedi je, damo joj tabletu,ODMAH vakcinisemo i sve ce biti super!!!!
Ja razumem krizu i laktanje oko svakog dinara,ali bas ovoliku alavost stvarno ne kapiram.
Nazad na vrh Ići dole
Han

Han

Broj poruka : 1196
Godina : 58
Datum upisa : 02.06.2011

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPon Jan 30, 2012 8:15 pm

Prema ovome što sam pročitala je bolje da se pas ne docjepljuje svake godine protiv zaraznih bolesti. Jesam li to dobro razumjela? Question
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPon Jan 30, 2012 8:33 pm

neron ::
E neki veterinari stvarno umeju da me izbace iz koloseka, da mi dodje da odem i po... sve po spisku. Mojoj komsinici, koja je dobila nevakcinisano stene zlatnog retrivera ,vet u nasoj blizini na njeno raspitivanje o tableticama za ciscenje pre vakcine rekao - ma dovedi je, damo joj tabletu,ODMAH vakcinisemo i sve ce biti super!!!!
Ja razumem krizu i laktanje oko svakog dinara,ali bas ovoliku alavost stvarno ne kapiram.

Ako ti kažem da je to sasvim normalna praksa Wink Ja volim da dam tabletu protiv glista ranije, obično ujutru na prazan stomak, pa onda tek pas ide na vakcinaciju za nekoliko dana iz razloga što može da se desi da ima gliste pa da one umanje efekat imunizacije. U suštini nema pravila, ako popričaš sa 20 veterinara čućeš dosta različitih mišljenja. Wink

Han ::
Prema ovome što sam pročitala je bolje da se pas ne docjepljuje svake godine protiv zaraznih bolesti. Jesam li to dobro razumjela?

Da, ovi tekstovi govore o tome. U svetu postoji sasvim novi protokol vakcinacije koji ovde nije još zaživeo i to ne svuda u svetu. Wink Realno, vakcinacija protiv zaraznih bolesti je ostavljena na izbor vlasniku za razliku od vakcine protiv besnila koja u Srbiji mora da se daje svake godine (iako proizvođač lepo piše da daje imunitet 3 godine), mislim da je i u Hrvatskoj isti slučaj.
Ono što je interesanto u ovim tekstovima je da različite "bolesti" koje se nalaze u polivalentnoj vakcini daju različit imunitet, plus što svaki pas različito razvija imunitet pa i od toga zavisi. U mnogim zemljama npr. rade titar test i proveravaju antitela i na osnovu toga određuju kada je vreme za koju vakcinu, koliko znam za sada na ovim prostorima ne postoji jednovalentna vakcina za zarazne bolesti (osim za lepto, ima veterinara na forumu pa nek me isprave). Tako da iskreno ne znam šta bih rekao, ovo je tema gde mogu da imam mišljenje za svog psa, ali ne i za ostale. Da vakcinacija izaziva reakcije kod mnogih zgužvanaca znam, čak me je i odgajivač upozorio na to, a vidim po mnogim sajtovima odgajivača da isto pišu. U suštini savetovanje sa dobrim veterinarom pa onda odluka vlasnika šta dalje, na osnovu stanja psa, stanja linije (psa sa FSF nikada ne bih vakcinisao, ni Marfi nije dobijao vakcine poslednje 2 godine), na osnovu relne opasnosti u okolini, državi... itd.
Valjda ima smisla Rolling Eyes

Nazad na vrh Ići dole
Han

Han

Broj poruka : 1196
Godina : 58
Datum upisa : 02.06.2011

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPon Jan 30, 2012 8:38 pm

Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
neron
neron

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPon Jan 30, 2012 8:46 pm

Pedja, moronu sam od starta davala dva dana pre vakcinacije i smatram da je to sasvim ok,jer se najcesce desavalo da i taj dan i sutradan izbacuje... Ova mala je veceras kasljala sa nekim kao nagonom za povracanjem, znaci da je puna. Ujutru ce kupiti tableticu i ja joj ne dam ,dok ne bude sigurno ociscena, da je vakcinise.Sta god trus mozgova sa diplomom tvrdio.
Nazad na vrh Ići dole
Alen21

Alen21

Muški Broj poruka : 43
Godina : 34
Datum upisa : 17.02.2012

PočaljiNaslov: pomagajte :)))   Vakcinacija - Page 2 EmptyPet Feb 17, 2012 1:57 pm

jel može neko da mi kaže kada trebam da prvi put vakcinišem kuče, tek sam ga juče dobio?
Nazad na vrh Ići dole
Vladica

Vladica

Ženski Broj poruka : 1651
Godina : 27
Datum upisa : 05.03.2011

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPet Feb 17, 2012 2:09 pm

Koliko je staro?Jel primilo bar neku vakcinu kod odgajivaca?
Nazad na vrh Ići dole
Alen21

Alen21

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPet Feb 17, 2012 2:52 pm

2 meseca, mislim da nije ništa primio, tek juče su ga odvojili od majke
Nazad na vrh Ići dole
Nesha
Urednik
Urednik
Nesha

Muški Broj poruka : 4417
Godina : 31
Datum upisa : 23.07.2009

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPet Feb 17, 2012 2:55 pm

Moraš da budeš 100% siguran da li je nešto do sada primio..? Ne možeš da pitaš odgajivača?
Nazad na vrh Ići dole
Vladica

Vladica

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPet Feb 17, 2012 3:02 pm

Pozovi ga obavezno i pitaj...
Nazad na vrh Ići dole
Alen21

Alen21

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPet Feb 17, 2012 3:33 pm

nisu nista primili,i cime sve da ga hranim?
Nazad na vrh Ići dole
Vladica

Vladica

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPet Feb 17, 2012 3:41 pm

Sto se hrane tice,procitaj sledece teme
http://www.sharpei-balkan.com/t1054-pitanja-u-vezi-sa-ishranom

Ako zelis psa da hranis granulama evo teme http://www.sharpei-balkan.com/t134-hipoalergijske-hrane-za-pse

Ako se odlucis za ishranu sirovim mesom i kostima,evo http://www.sharpei-balkan.com/t382-ishrana-sirovim-mesom-i-kostima-raw-meatbones

U poecetku neka pas jede ono sto je jeo kod odgajivaca,a posle postepeno uvodi hranu koju planiras da mu dajes,da mu organizam ne bi doyiveo veliki sok od naglih promena...

Za vakcinaciju,evo protokola http://www.sharpei-balkan.com/t131-vakcinacija
Nazad na vrh Ići dole
Alen21

Alen21

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPet Feb 17, 2012 3:59 pm

Hvala puno... Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Vladica

Vladica

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPet Feb 17, 2012 4:37 pm

Nema na cemu.. Very Happy
Mozes ako hoces da slikas psa pa da nam ga predstavis u ´Upoznajmo se´ delu foruma.. Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPet Feb 17, 2012 6:26 pm

welcome Alen21

Dali su ti dobre linkove i savete, mene samo zanima ko je biser koji je pustio štene bez ijedne vakcine da se odvoji iz legla Pedja Kako je moguće da štene od 2 meseca nije primilo bar prvu puppy vakcinu? Rolling Eyes Kontaktiraj veterinara i odredite protokol vakcinacije i čišćenja od unutrašnjih parazita pošto pretpostavljam da onaj koji nije vakcinisao štence nije ih nikad ni očistio. Štene drži u karantinu, to će ti i veterinar reći dok ne prođe kompletan period imunizacije.
Otvori mu temu u Upoznajmo se da vidimo mališu Wink
Nazad na vrh Ići dole
Alen21

Alen21

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptySub Feb 18, 2012 1:09 pm

pričao sam sa veterinarom biće vakcinisan u ponedeljak, hvala vam Smile i stavio sam poruku u Upoznavanje, ali ne mogu da otvorim sliku koju sam tu postavio, ne znam zašto Smile))
Nazad na vrh Ići dole
MitaBG

MitaBG

Muški Broj poruka : 707
Godina : 49
Datum upisa : 04.10.2012

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptySre Okt 31, 2012 7:17 pm

Upravo je pala druga vakcinacija i koktelcic (11. nedelja)

cheers

jos dve nedelje pa pocinje setnja

thumbup dance zima
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyČet Nov 01, 2012 8:09 am

sunny thumbup
Nazad na vrh Ići dole
veljko

veljko

Broj poruka : 140
Godina : 48
Datum upisa : 13.10.2009

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyČet Nov 01, 2012 1:39 pm

Hehehe pa nemoj bas preterivati sa zapregama Vakcinacija - Page 2 58981457 heheeh dovoljno je ovo Vakcinacija - Page 2 562947zezam se Very Happy.Taman da skida malo kilice ubi se od spavanja Sleep
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

sandra1000

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 36
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPet Nov 02, 2012 2:25 am

Da li je normalno da pas dobije temperaturu posle vakcinacije i da mu se vise spava?

Beti sada ima 37.9 a imala je 38.4
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 EmptyPet Nov 02, 2012 9:23 am

Dobije temperaturu? 37.9 je nize a 38.4 je normalno.Ponekad odreaguju na vakcinu na razne nacine.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Vakcinacija   Vakcinacija - Page 2 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Vakcinacija
Nazad na vrh 
Strana 2 od 3Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3  Sledeći
 Similar topics
-
» Vakcinacija

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu