| GLISTE I OSTALI CREVNI PARAZITI | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
vule
Broj poruka : 57 Godina : 44 Lokacija : novi sad Datum upisa : 03.05.2010
| Naslov: GLISTE I OSTALI CREVNI PARAZITI Sre Jul 21, 2010 8:49 pm | |
| Ne znam da li već negde postoji,ali ja nisam mogao da nadjem pa sam otvorio ovu temu da bih vas sve pitao kakva su vaša iskustva u vezi sa redovnim čišćenjem od glista,jer neki kažu da treba čistiti psa dva puta godišnje,a neki kažu četiri puta.Pa sam sada u nedoumici | |
|
| |
hektor
Broj poruka : 1907 Godina : 56 Lokacija : Beograd Datum upisa : 04.06.2010
| Naslov: Re: GLISTE I OSTALI CREVNI PARAZITI Sre Jul 21, 2010 10:13 pm | |
| Ako Vule nema kontakta sa ulicnim psima i zivi u stanu dovoljno je da se tablete za ciscenje daju na svaka cetiri meseca.Pozdrav Vuletu od Hektora i Vanje:)) | |
|
| |
Skarfi Urednik
Broj poruka : 4415 Godina : 42 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 04.02.2009
| Naslov: Re: GLISTE I OSTALI CREVNI PARAZITI Sre Jul 21, 2010 10:18 pm | |
| Vule u delu foruma gde su bolesti pasa, imas opisanu vecinu crevnih parazita. Kao sto kaze Vanja, uredno odrzavanje higijene psa i stana, i opreznost u setnji, i dovoljno je redovno ciscenje na svaka 4 meseca. | |
|
| |
hektor
Broj poruka : 1907 Godina : 56 Lokacija : Beograd Datum upisa : 04.06.2010
| Naslov: Re: GLISTE I OSTALI CREVNI PARAZITI Sre Jul 21, 2010 10:42 pm | |
| Hvala Ivana sto delis moje misljenje,veliki pozdrav tebi i Skaretu od Hektora i mene:))) | |
|
| |
Beauty Hana
Broj poruka : 353 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 05.12.2010
| Naslov: Re: GLISTE I OSTALI CREVNI PARAZITI Ned Mar 20, 2011 9:16 pm | |
| Hm...mis mo Hani tablete za ciscenje davali na mesec dana....na par mesta smo pokupili info da tako treba dok ne napuni 6 meseci...pa onda mozemo preci na svaki 2. ili 3. mesec..? | |
|
| |
Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: GLISTE I OSTALI CREVNI PARAZITI Ned Mar 20, 2011 9:55 pm | |
| Dobro ste pokupili. Neko veterinarsko pravilo je da se štencima daju tablete na svakih mesec ili 1,5 zavisi od načina života psa. Navodno dok su mali ne mogu da se odbrane od enzima koje luče paraziti pa ih treba češće čistiti, odraslim psima gotovo i da ne smetaju predstavljaju veću opasnost po ljude tada, od nekog 9og meseca treba ih čistiti na svaka 4 meseca, e sad tu svako ima svoje mišljenje, ovako uglavnom savetuju veterinari. | |
|
| |
sandra1000
Broj poruka : 1437 Godina : 36 Lokacija : Beograd Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: GLISTE I OSTALI CREVNI PARAZITI Čet Nov 01, 2012 3:24 am | |
| Kad smo kod ciscena crevnih parazita ovde cu da napisem nesto.
Mi smo kao sto nam je i receno do 6-7 meseci Beti cistili svakih mesec dana. Posle toga na svaka 3.
E sad... Postoji toliko preparata da je to strasno. Juce smo isli da kupimo tablete za gliste i u apoteci su me zatrpali informacijama o Drontalu... Dehinelu... Pratelu.
Veterinar koji tamo radi kaze "Svi su oni manje vise isti, psi koji jedu klanicki otpad oni moraju ove malo skuplje, a psi koji su na granulama oni mogu bilo koje, svima im je sastam manje vise isti"
Da razjaznimo odmah i ovde... Koje tablete dajete svojim psima tj. koje tablete su najbolje?
Ja sam kupila Drontal, a Dehinel sam do sad davala. Ali posto nije bio Dehinel on mi je ponudio taj Pratel koji nikad nisam cula da postoji i Drontal.
| |
|
| |
unaltraina Urednik
Broj poruka : 8643 Godina : 59 Lokacija : Pancevo Datum upisa : 24.02.2010
| Naslov: Re: GLISTE I OSTALI CREVNI PARAZITI Čet Nov 01, 2012 7:51 am | |
| Drontal ili Cestal Plus svako drugo cisecenje a izmedju bilo koje,su sad dobili Univerm Total A.U.V. Cistim ih na svakih 6 meseci. Sve je to slicno ali nekako Drontal Plus i Cestal Plus su ono sto preferiram. Postoji razlika izmedju Drontal i Drontal Plus tableta, ove druge pokrivaju veci broj crevnih parazita.Isto tako i Castal a sve ostale su u rangu sa bez Plus, tako da je sve jedno bez tog plusa koje uzeti.
Poslednji izmenio unaltraina dana Čet Nov 01, 2012 10:35 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: GLISTE I OSTALI CREVNI PARAZITI Čet Nov 01, 2012 9:09 am | |
| Kod mene je uglavnom Drontal Plus, poslednji put je dobila Cestal Plus jer ovog prvog nije bilo. Ja volim te Plus jer deluju na više parazita. A čistimo se malo češće, jer ludača ume da pokupi govance u toku šetnje i usisa ga u slast. Srećom to se sad nije dešavalo skoro, sve se nadam da je postala normalna... dok joj se ne ukaže prilika. | |
|
| |
sandra1000
| Naslov: Re: GLISTE I OSTALI CREVNI PARAZITI Pet Nov 02, 2012 2:19 am | |
| Nemoj o toj temi molim te Kad se samo setim koliko sam sizela zbog toga. Zasto to psi hoce da rade i dalje mi je velika misterija. Nisu mi jasni, pored extra klope oni hoce to, fuj! Tablete... nisam znala da postoje te Plus. Ako sam dobro razumela ove plus su mnogo efikasnije od obicnog Drontala. Dobro sledeci put cu da uzmem njih. Nego me zatrpao informacijama prodavac da sam ko sasava izasla iz apoteke A Ljiljo, zasto ove daljes na 6 meseci, a izmedju bilo koje. Zasto nedajes na svaka tri ove Plus, jesu bas jake ili? Ove Cestal nije spominjao ali jeste neke Pratel za koje u zivotu nisam cula... Da li ove Cestal i Drontal tablete imaju da se kupe na kutiju... Tako mi je mnogo lakse, jer kad imam tablete kuci onda mogu da se opustim i ne razmisljam, pa kad potrosim imam vremena da nabavim iste, a ne da dajem kako koje nadjem. Koristi li ko pastu... ? | |
|
| |
unaltraina Urednik
Broj poruka : 8643 Godina : 59 Lokacija : Pancevo Datum upisa : 24.02.2010
| Naslov: Re: GLISTE I OSTALI CREVNI PARAZITI Pet Nov 02, 2012 9:35 am | |
| Ne, Drontal Plus ne dajem na sest meseci vec jednom godisnje a izmedju neke druge. Pa kazu dobro je menjati. Razliciti prozvodjaci razlicito koncentisu par otrova u tim tabletama mada su po sastavu skoro iste. Moji nisu pod velikim rizikom od dobijanja glista, ne setaju cesto, u dvoriste retko kad udje i komsijska macka a i tada ne obavi nuzdu ovde, ne jedu izmet nikada(to je samo Buki radila), kuda setamo nema bas puno pasa lutalica niti ih vidjam precesto a moje dve macke koje skitaju po komsiluku i ulici cistim na svaka tri meseca.Nisam bas pristalica da se psima cesto daje taj otrov ali bolje to nego paraziti u njima i nasem neposrednom okruzenju ...najbolje bi bilo da se radi analiza stolice i utvrdi imaju li uopste parazita i koji su, ili nemaju, pa onda da tableta ali ni ja to ne radim vec sam uspostavila neki taj ritam za ciscenje za koji smatram da je o.k. kada su moji u pitanju.U svakom slucaju precesto ciscenje nije dobro ako je bez potrebe.Tablete na tri meseca su konstantno trovanje pasa i ja bih da mislim da mora tako cesto ipak radila analizu ako nisam videla da su bas jeli izmet. | |
|
| |
sandra1000
| Naslov: Re: GLISTE I OSTALI CREVNI PARAZITI Pet Nov 02, 2012 6:47 pm | |
| Nejede izmet vise... sa psima lutalicama je u ratu, ni sa mici nema kontakt neki, kolko tolko sto se sretnu kad idu napolje, ali ih nespajam zato sto je Beti u jednom periodu dosta iskvarila zbog nje. Macke, nijedna neide napolje. Imaju posip u kupatilu koji menjam svaki dan. Tako da po tvojoj prici ni kod mene nema opasnosti. Od sad cu i ja da koristim Dronontal plus, a izmedju ako bude bilo potrebno neku drugu tabletu. Jer nije mi problem da joj stolicu dajem na analizu svaki put da vidim ima li parazita, bolje to, nego da je trujem. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: GLISTE I OSTALI CREVNI PARAZITI | |
| |
|
| |
| GLISTE I OSTALI CREVNI PARAZITI | |
|