Pozdrav svima,
mnogo sam se odusevila kad sam saznala da i naguzvani slatkisi imaju svoj forum.
Unapred se izvinjavam ako sam otvorila temu koja vec postoji. Treba mi Vasa pomoc...
Vec nekih sest meseci trazim psa za stan. Psa su mi otrovali Kreozanom u pre sedam godina i od tad mi dusa crce za njim. Sad sam stalno kod kuce i mogu da se posvetim psu da mu pruzim i ljubav i paznju i svo vreme ovoga sveta.
Od kad mi je baka umrla jako sam usamljena i treba mi drustvo. Pocela sam od Maltezera, Mopsa, Civave... pa dogurala do Buldoga, na kraju moje srce je ukrao Shar pej tacnije zenka koja me je ocarala cim sam je ugledala.
Zelim da sto vise saznam o njemu, kakav je pas, kakve su mu potrebe, sta voli, a sta ne. Najvise me interesuje ishrana?
Da li je pametno da sterilisem zenku?
kako biram stene, sta najvise trebam da gledam?
Da napomenem trazim zenku Shar pea koja nije mnogo naguzvana, vec ovako nesto...
Naslusala sam se svakakvih prica o privrzenosti psa, ali, ja sam imala mesanca Rokija kog sam nasla u skolskom dvoristu koji je bio nevidjena maza i vecito razdragan pas, ispustao je neke zvuke kao da se sveje, ali, taj pas se pretvarao u zver kad god bi mi neko naglo prilazio i uvek je tako postupao sa neznancima, sto je meni prijalo jer sam se osecala potpuno zasticeno. pod vedrim nebom da sam spavala nikad mi se nebi nista desilo jer me je cuvao besprekorno.
Shar pei, zenkica koja ce da se zove Megi, ce stalno biti uz mene 24 sata, i gde god budem isla vodicu je sa sobom, zanima me Vase strucno misljenje jer ja sam jedna kap u ovom moru i nista neznam o njima, zanioma me da li je i Shar pei zastitnicki nastrojen pas?
hvala unapred