Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
pomoc EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
pomoc EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
pomoc EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
pomoc EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
pomoc EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
pomoc EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
pomoc EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
pomoc EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
pomoc EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
pomoc EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

pomoc

Ići dole 
+6
Murphypei
nesa151
Vladica
neron
rugievithus
Mina
10 posters
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
Mina

Mina

Broj poruka : 23
Godina : 34
Datum upisa : 08.10.2011

pomoc Empty
PočaljiNaslov: pomoc   pomoc EmptySub Dec 03, 2011 5:53 pm

Treba mi pomoc,moja Mia cesto povraca i to zuc pa ako je neko imao slicnih problema nek se javi...
Nazad na vrh Ići dole
rugievithus
technical support
technical support
rugievithus

Muški Broj poruka : 1561
Godina : 41
Datum upisa : 25.08.2010

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptySub Dec 03, 2011 6:17 pm

Moja Nika je prije nekoliko dana bljucnula žućkastu pjenicu i to tri puta zaredom. Povraćanje je pratila kontrakcija stomaka. Slične situacije smo imali i prije.

Jedan od razloga koje sam upratio je taj da se zna desiti kada ne jede neko duže vrijeme pa želudac pojačano luči kiselinu. Kada bljucne, pjenica bude čista, tj. bez ostataka hrane. Uglavnom, prođe samo od sebe i bez nekih intervencija.

Druga situacija koju smo imali jednom do sada (nadam se da više neće ni biti) je da je povraćala prilično puno i ružno a kao posljedicu masne hrane. Masna hrana joj je iziritirala želudac i navodilo na povraćanje. Tada sam je vodio kod veterinara koji je dao neke inekcije da smire stomak, a nekoliko dana poslije toga sam joj davao skroz laganu hranu da smiri nadraženi želudac. Davao sam joj skuvanu rižu sve sa vodom u kojoj se kuvala da lijepo obloži želudac i kuvano bijelo pileće meso. U to sam stavljao mladi nemasni sir i jogurt. Prošlo nakon nekoliko dana.

Hoće povraćati i kada pojede travu vani ili od nekih straniih tijela tipa dlaka i sl.

Pokuišaj se prisjetiti šta je jela duče i danas. Ako je jela nešto masno ili ako sumnjaš da je pojedeno neko strano tijelo, svakako trebaš odvesti veterinaru da bi izbjegli nepotrebne komplikacije tipa začepljenja ili prekomjernog nadraživanja želudca.

Vjerovatno će dopuniti ostali koji su imali neka druga iskustva.
Nazad na vrh Ići dole
Mina

Mina

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptySub Dec 03, 2011 6:27 pm

Hvala puno
Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
neron

Broj poruka : 5740
Godina : 46
Datum upisa : 24.10.2010

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptySub Dec 03, 2011 6:56 pm

Kolega je lepo objasnio Smile
Moras biti malo preciznija, napisala si cesto povraca? Da li je to vise puta u toku dana ili se desilo par puta u toku meseca?
To zuto je zeludacna kiselina, Neronu se desilo par puta,ali nisam panicila,jer se desi npr u toku dana, jednom i to je to. Desavalo se i da koska (mali deo koske) bude deo toga,kao uzrok,pa cim sve izbaci, onda je ok.
Pozz i kiss za Minu Smile
Nazad na vrh Ići dole
Vladica

Vladica

Ženski Broj poruka : 1651
Godina : 27
Datum upisa : 05.03.2011

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptySub Dec 03, 2011 6:58 pm

Slazem se sa Maldenom...Meni se redovno desava da Tia povrati tu zuckasto belu penu bez ostataka hrane,kad god mrljavi prethodni obrok...Tj.ako odluci da bojkotuje dorucak,pre vecere povrati sigurno...To je kao sto je Mladen rekao posledica lucenja zeludacne kiseline koju moraju da izbace,ako u sebi nemaju hranu koju treba da svare...Naravno,razmotri i ove ideje o masnoj hrani i stranom telu...
Nazad na vrh Ići dole
nesa151

nesa151

Muški Broj poruka : 843
Godina : 80
Datum upisa : 16.05.2011

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptySub Dec 03, 2011 9:14 pm

Treba proveriti da nije glodjala negde bilo koje drvo i od toga hoce da budu kontrakcije sa povracanjem .
Pokusajte i da je izvedete negde gde je cisto i gde ima one ostre zelene trave pa vidite dali ce je uzeti ,kao pasti ,onda ce joj se kontrakcije umiriti.
Toliko iz mog iskusva ,sa zeljom da sto pre ozdravi sunny
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptyNed Dec 04, 2011 10:38 am

Slažem se sa svim što su rekli pre mene, uglavnom kad je prazan želudac povraćaju žućkasto-zelenkastu penu, to je jedan od razloga što moja jede 2 puta dnevno.
Svima hoću da kažem KONTROLIŠITE IH redovno kod veterinara. Urin i krv bar jednom godišnje jer bubrezi i jetra su slaba tačka kod ove rase, povraćanje je jedan od simptoma.
Nazad na vrh Ići dole
Mina

Mina

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptyNed Dec 04, 2011 5:14 pm

Hvala svima..Jednom na dan povraca al ne bas svaki dan...U poslednje vreme nece da jede,kuvamo joj kuvane dzigerice nece ni to...Vodicu je kod veterinara sutra pa da vidim sta ce on da kaze
Nazad na vrh Ići dole
neron
neron

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptyNed Dec 04, 2011 5:22 pm

Pored dzigerice, sta joj jos dajete? Dzigerica se mora kombinovati sa mesom, ne sme se sama davati,jer izaziva dijareu. Koliko puta Mina dnevno jede, koliki su obroci? Ako nece da jede, mora da postoji problem..
Nazad na vrh Ići dole
hektor

hektor

Ženski Broj poruka : 1907
Godina : 56
Datum upisa : 04.06.2010

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptyNed Dec 04, 2011 6:43 pm

Mina,evo i ja da dodam nesto na ovu temu povracanja.Slazem se sa gore recenim i jos da kazem da ucestalo povracanje ukazuje da nesto nije u redu sa sistemom za varenje a povracanje zutog sadrzaja najcesce upucuje da se radi o gastritisu koji moze biti akutni i hronicni.Stoga je najbolje da odete do veterinara koji ce je pregledati,ako bude potrebe uraditi i UZ abdomena,laboratoriju sa osvrtom na elektrolite(Na,K+)jer kod cestih povracanja obicno dolazi do pada elektrolita.No,vet ce vec proceniti sta treba da uradi,bar se nadam da je tako Smile Vama pozz a Mini veliki poljubac kiss
Nazad na vrh Ići dole
rugievithus
technical support
technical support
rugievithus

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptyNed Dec 04, 2011 7:02 pm

Kao što Zoka (Neron) reče, džigericu nebi trebali davati kao jedini sastojak u obroku. Sve džigerice su mnogo jake a svinjska naročito. I masna.

Džigerica bi, kao iznutrica, trebala biti manji sastojak u jednom obroku. Recimo da bude 1/4 mesnog dijela. Uvijek bi je trebalo miješati sa mišićima. Ja uvijek u obrok dodajem kuvanu rižu a po nekada i krompir. To su punioci u hrani a ujedno služe i za razblaživanje žestoke hrane.

Preporučujem da dodajete i mladi sir a i jogurt. Samo pazite da nebude mnogo leden.

Međutim, ako je učestalost povraćanja tolika kao što kažete, kao i Peđa, i ja bih preporučio obavezan odlazak kod veterinara.

Moguće je da instiktivno odbija hranu ako joj ne paše.

Nadam se da će te u što skorije vrijeme prevazići te probleme.

Lijep pozdrav.
Nazad na vrh Ići dole
Mina

Mina

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptyPon Dec 05, 2011 10:45 pm

Hvala svima...U sredu idemo kod veterina pa vam javim sta nam je...Danas je normalno jela i nije povracala...Hvala jos jednom svima kiss
Nazad na vrh Ići dole
Mina

Mina

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptyČet Dec 08, 2011 7:03 pm

Bili smo kod veterinara...Dobili smo 3 boce...sad smemo samo da jedemo supice i pirinac...sutra opet idemo kod veterinara na terapiju...
Nazad na vrh Ići dole
hektor

hektor

Ženski Broj poruka : 1907
Godina : 56
Datum upisa : 04.06.2010

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptyČet Dec 08, 2011 7:29 pm

Sta je rekao veterinar,koja je dijagnoza?Sta joj daje od th?Poljubac Mini od nas dvoje Smile
Nazad na vrh Ići dole
Mina

Mina

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptyČet Dec 08, 2011 8:54 pm

Joj ne znam tacno sta joj daje,pitacu sutra...Znam da je imala temperaturu 38,2... kiss
Nazad na vrh Ići dole
Mina

Mina

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptySub Dec 24, 2011 7:47 pm

Samo da vam javim da je Mia sad dobro...Vise ne povraca,vesela je sto je najbitnije... Smile
Nazad na vrh Ići dole
neron
neron

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptySub Dec 24, 2011 8:06 pm

Super Smile Smile Smile
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 59
Datum upisa : 24.02.2010

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptySub Dec 24, 2011 8:12 pm

cheers
Nazad na vrh Ići dole
Pakici

Muški Broj poruka : 15
Godina : 38
Datum upisa : 24.07.2012

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptyUto Jul 31, 2012 8:01 am

Molim za savet. Bobi je sinoc imao proliv a jutros je povratio. Prvi put retko i braonkasto sa malo hrane pa jos tri puta bel0-zuckasta pena. Sta da radimo? Jeo je juce kuvanu junetinuili i svinjetinu ( ostatke mesa na kostima sto smo dobobili od mesara)bila je i po koja juneca kosaka i sve to sa malo kuvanog belog mesa i pirinca. mozda je greska sto sam sve to izmesala. A dan pre je jeo juneci jezik (sirov) sa mladim sirom.

molim vas za savet
Nazad na vrh Ići dole
rugievithus
technical support
technical support
rugievithus

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptyUto Jul 31, 2012 8:35 am

Za proljev ga stavite 2-3 na dijetalnu ishranu. Bijelo pileće meso, mladi sir, kuvani pirinač. Da mu se smiri želudac. Uz to mu dodajte probiotik. Ivančić i sinovi je (mislim) najbolji koji se prodaje. Nebi bilo loše i da mu dajete prokuvanu vodu za piće (naravno rashlađenu).

Moja Nika je imala slične probleme. To je bilo od nadraženog želudca masnom hranom. Vrlo često se može desiti ako se pretjera sa masnom ili žestokom hranom. Iznutrice naročito mogu biti problematične. Kada povraća žućkasto-bijelu pjenicu, to isto može biti od nadraženog želudca. Nika je jednom 2-3 dana tako non stop od masne hrane.

Iz mog iskustva, svinjetina zna biti jako masna i mi je izbjegavamo davati samu upravo iz tog razloga. Najčešće je mješamo sa drugim mesom i obavezno sa kuvanim pirinčom koji je lijep balans i razblaži tu hranu, odnosno pokupi masnoću. Vodite računa sa količinom iznutrica kao što su džigerice. Nemojte kombinovati sirovu i kuvanu hranu.

Nemojte praktikovati davati kuvane kosti bilo koje vrste jer su psu nekorisne a teško probavljive. Svinjske nemojte davati nikako a juneće samo sirove i to ne kao obrok već isključivo kao zanimaciju, tj. da je glaba al' mimo obroka.

Pokušajte tako a ako se stanje ne bude smirivalo, pravac veterinar. Pokušajte naći dobrog, pouzdanog veterinara koji će biti ljubazan i prema vama i prema psu.

Toliko iz mog iskustva.

Poslednji izmenio rugievithus dana Uto Jul 31, 2012 8:49 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Pakici

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptyUto Jul 31, 2012 8:42 am

Hvala na savetu. Stavicemo ga na dijetu pa cemo videti.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptyUto Jul 31, 2012 10:49 am

kuvane kosti, ako su bile kuvane, nikako ne psu, posebno ne stenetu i to je vec napomenuto, a ako su sirove onda nikako uz kuvanu hranu.
Stroga dijeta, Znaci nista od hrane najmanje 12h a i vodu sklonite da se ne naliva nego mu Vi dajte cesto a po malo(po gutljaj dva) ili prokuvane vode ili pirincane vode. "Smekta" prah iz apoteke za ljude, pola kesice u malo vode(ni pola dl) pa sprecem (bez igle) u dzep usana da popije sve. Uvece ponoviti sa drugom polovinom kesice i ako ne povraca i prestao je proliv prvi obrok samo malo kuvanog pirinca a posle toga u nerednih nekoliko dana kao sto Mladen rece, dijetalno , pirinac samo sa belim pilecim mesom uz probiotik "Ivancic i Sinovi".Ako nastavi da povraca i ima taj penusavi proliv(sto mi se ne svidja jer je jedan od simtoma nekih od virusa!)ili krvavi , pravac vetrinar kasnije popodne, trebace mu infuzija da ne dehidrira. Proliv moze biti, od masnije hrane, od prevelike kolicine, zatim nepravilan rad jetre zbog nepravilnog obroka, kuvane kosti koje su ostetile sluzokozu creva i na kraju stomacni virus. Pratite i javite nam sta se dogadja.....izmerite mu temperaturu, rektalno i obavezno ukoliko pocne da kunja.
Nazad na vrh Ići dole
Pakici

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptyČet Avg 02, 2012 3:02 pm

pozz
Bobi je dobro, samo je to jutro povracao par puta pa smo mu u toku dana dali pirinac sa piletinom i probiotik tabletu tako da mu je odmah bilo bolje. Sinoc je jeo kuvane svinjske jezike i stolica mu je dobra i nije vise povraco i imao proliv. Danas mu spremamo belu dzigericu i srce (junece). Mislim da sam ga zeznula sa tim kostima. naucila sam lekciju.

Htela sam da vas pitam, ne vezano za ishranu vec za ponasanje, sta im znaci kad udje neko u kucu da li mi ukucani ili neko sa strane, uzme loptu stavi u usta i tako seta po stanu, jel to oni iskazuju dominaciju ili nesto drugo?

Veliki pozz svima
Nazad na vrh Ići dole
rugievithus
technical support
technical support
rugievithus

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptyČet Avg 02, 2012 3:06 pm

Možda poziva na igru... Smile Smile

Što se tiče ishrane, povedite računa kada dajete iznutrice da ne pretjerate jer su one žestoke i hoće dobiti trčkalicu. Naročito od džigerice. To sve iz iskustva.

Drago mi je da je mališa dobro i da su prošli problemi.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc EmptyČet Avg 02, 2012 3:52 pm

hahaha...pa cuva svoju "imovinu" da je ne pokradu ali i poziv na igru ili radost , razlicito se moze tumaciti i otkricete i sami sta mu to znaci Smile ako je donosi nekome i gurka i nudi onda je to sigurno izraz naklonosti...slatkis Smile Samo oni tacno znaju sta im to znaci Smile Moja pokojna Blue je ceo zivot to radila kada nas docekuje, prvo trcala po igracku i sa njom u ustima nam se radovala i brundala a kada su stranci u pitanju setala sa njom okolo naokolo Smile
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

pomoc Empty
PočaljiNaslov: Re: pomoc   pomoc Empty

Nazad na vrh Ići dole

pomoc
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
 Similar topics
-
» pomoc
» Pomoc