Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
BOLESTI KOZE - Page 12 EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
BOLESTI KOZE - Page 12 EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
BOLESTI KOZE - Page 12 EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

BOLESTI KOZE

Ići dole 
+50
evian33
JohnnyBlack
iva85
Dante Diablo
pati
Mea
snowwhite
topaz
Bojan_Radojkovic
Shar pei MKD
MitaBG
NikolaKM
tattoo 035
sandra1000
Sheere Khan
Bruno Djela
djordje9
Beauty Hana
nesa151
Vladica
katarina_igor
Dzoica
Beti
Dacha
nina 023
Nesha
rugievithus
neron
Lea<3
Cupika
Blaze
hektor
sharpei hr
ivan
dacadixi
Kaja i Boki
Siniša
Big Mazi
sabla
Bosko&Ljubo
Kesten_Pire
Nikita
unaltraina
sloti
zabrinuta
Murphypei
Skarfi
sharpi
kud
slavkan73
54 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 15 ... 19  Sledeći
AutorPoruka
Bruno Djela

Bruno Djela

Ženski Broj poruka : 28
Godina : 34
Datum upisa : 15.02.2012

BOLESTI KOZE - Page 12 Empty
PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyČet Feb 16, 2012 10:38 am

Sheere Khan ::
neron ::
Apsolutno ne postoji bojazan ... to su bapske price Smile Slobodno dajte sirovo, jer ovde mnogo pasa, veoma finih i nikako agresivnih od malena su na sirovom Wink

Juhu.....slazemo se!
Mi smo na sirovom poslednjih sedmicu dana! Em obozava da rucki, em se zanima sa koskom koju oglodje (a to traje i traje),.......
poceli ovako, a mozda sam pogrijesila, ali nisam vidjela nikakvih nezeljenih promjena na kozi, u stolici i sl

2 dana mljevena teletina
1 dan dzigerica juneca
1 dan oslic
2 dana juneca rebra

granule nisam naglo prestala, vec dala za dorucak svakog dana
naravno sve ovo uz probio jogurt, riblje ulje, omega 3 perle i vit C

I ja sam se dvoumila kako i kada da predjem, ali zahvaljujuci nesebicnosti clanova foruma i prijateljskih savjeta, pregrmjeli smo odmah kada su mu se pojavile neke manje promjene na kozi( izgleda da je ipak linjanje)....
i trenutno svi srecni, svi zadovoljni Very Happy

E hvala ti puno na listi ishrane tj ovo koliko mu dana sta dajes.... Pokusacu i ja sa tim Smile Doruckovao mi je granule sa jogurtom tako da ce za veceru dobiti nesto od ovoga....
Reci te mi da li bi smela sirovo pilece belo meso da mu dajem?
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyČet Feb 16, 2012 10:46 am

Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 59
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyČet Feb 16, 2012 6:59 pm

Evo jednog odlicnog teksta u vezi gljivicnih oboljenja kod nasih zguzvanaca(vezano i za kozu naravno). Ovo je origanalni dokument, a za one koji ne govore engleski jezik bice i prevedeno vrlo brzo cim neko od nas iz urednickog tima bude imao malo vise slobodnog vremena. Do tada onima kojima koristi i ovako Smile

UNDERSTANDING YEAST INFECTIONS IN DOGS

By: JL Wortham-Morgan

Yeast infections in dogs are caused by 2 types of yeast namely: Candida albicans and Malassezia. These infections are controlled in healthy dogs by their immune system and friendly bacteria. The primary function of Candida albicans is to recognize and destroy harmful bacteria. Candida albicans are generally found in the digestive tracts in dogs but can also impact the skin and ears.

Shar Pei are especially sensitive to yeast overgrowth because yeast secrete a enzymes (hyaluronidases) that degrade the abundant hyaluronan that this breed has and this can lead to intense itching as well as inflammation.

Yeast infections caused by Malassezia occur on the skin and the ears in dogs. Malassezia often requires treatment with Ketoconazole (Rx) to resolve....though the suggestions below may help.

Candida yeast overgrowth is SYSTEMIC which means the body's natural yeast to beneficial bacterial population ratios are unbalanced and yeast populations systemwide are surging. Things that cause a surge in yeast populations include diets that contain sugars/refined carbs/grains or carb-ladden fillers. Compromised immune systems due to underlying health issues, nutritional deficiences and immuno-suppresent medications can also cause candida populations to surge. Antibiotic thereapy can diminish the beneficial bacteria that keep yeast populations in check also. Any combination of these factors can further yeast proliferation.

While we need to manage the symptoms of yeast infections, clearing up a systemic candida overgrowth is ABOUT bringing the systemic populations of yeast back into balance. To rebalance these we need to do the following: Support immune system function, address any underlying health issues, replenish beneficial bacteria (to help keep yeast populations in check) and reduce the other conditions that allow yeast populations to thrive.

DIET & SUPPLEMENTS

Since diet is a huge factor in this I will address this first. Yeast organisms thrive on sugars/carbs so elimination or strictly limiting these will go a long way toward limiting the yeast population growth. One of the reasons that yeast overgrowth is so common in domesticated canids is due to inappropriate diets. Canids are NOT designed to eat grains or have high quantities of carbohydrates in their diet. Most commercial kibble contains high quantities of grains and other carb-ladden fillers....this is cheaper but not what dogs need and this is a HUGE contributing factor to systemic Candida overgrowth.

First cut out all refined carbs, grains/cereals & sugars from the diet. Read your food labels. Most commercial kibbles are grain-based (Wheat, corn, rice, barley, oats, etc) which is why yeast overgrowth is so rampant in canines. Treats too are often made mostly of refined carbs (flours) or have added sugars. Feed a grain-free diet (whether raw, homecooked or kibble) and switch out the dog bisquits for meat based treats like liver or jerky. Lower carb veggies are fine but limit starchy veggies and high carb fruits. Typically berries are lower carb.

Add daily probiotics (sources of good bacteria...yogurt or acidophilus) ESPECIALLY when they have had antibiotics or recent gastrointestinal upset. Prebiotics like fructooligosaccharides (FOS), the food for good bacteria, may also be beneficial.

Make sure they are getting sufficient B vitamins and vitamin K2 in the diet....especially important for immune system and healthy gut. One can buy supplements for such or add green leafy veggies to diet like spinach, kale, brussel sprouts & broccoli. For additional immune system support vitamin D3 (2000mg daily for average sized dog) and Vitamin C (10-40mg per pound) can also help as well as ensuring proper magnesium levels. Highly concentrated Omega FAs can also help. Dr Sear's Zone Diet's Omega Rx is excellent for this.

Adding 1-2 teaspoons of plain or cider vinegar to food dailymay help balance body PH making it less ideal for yeast to reproduce.

OTHER FACTORS

There are a plethora of other health issues that can impact yeast populations by suppressing immune function and so forth. The most commonly seen culprit is HypoThyroidism. If you have a dog with persistent bacterial and yeast infections that will not resolve with other means have your Vet check thyroid and other immune function.

Another common problem is over-prescribing of meds that may suppress/compromise immune function. Steroids and drugs like Atopica are often prescribed to manage the symptoms in skin issues but these do not resolve the issues they only mask the symptoms and often they can exacerbate the actual underlying issue.

**It is important to note that rebalancing yeast populations is NOT an overnight project. It can take several weeks to several months to resolve these and rebalance the body's yeast/beneficial bacteria populations to optimal ratios/levels. In stubborn cases your Vet may need to Rx Ketoconazole to speed up the process.

MANAGING SYMPTOMS

While yeast populations are systemic, localized population surges can wreck havoc with skin, ears and issues with IBD.

For skin issues regular bathing and medicated shampoos may help but make sure to rinse VERY well as residue can cause it's own issues. If your dog has sensitive skin stick with more gentle shampoos. Keep inflammed areas dry too....yeast love warm, moist places. Treat ears with an enzymatic ear product like Zymox Otic or have your Vet pack the ears with BCP's BNT Otic ointment....BNT will clear up just about any ear issue. What we have found to be VERY effective for managing localized yeast irritaion on the skin is a powder formula we call "SharpSue's Pei Powder"....this is very effective and was developed by a wound care nurse (Sue Melton) who works with Florida Shar Pei Rescue. Recipe below:

SharpSue's pei powder will help control topical/localized population surges and minimize itching.

SharpSue's Pei Powder Recipe

Mix one part boric acid powder to 6 parts cornstarch. Place mixture in center of washcloth and secure edges to make a "powder puff". Dust affected areas 2-3 times daily.

One can also add some calendula powder (either purchased or made from dried/powdered calendula (marigold) petals) to the mix for added soothing effects.
Nazad na vrh Ići dole
Bruno Djela

Bruno Djela

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyPet Feb 17, 2012 9:32 pm

Ljudi pomozite!!!! Primetila sam da moj Bruno ima na donjoj vilici ali sa spoljasne strane kao dve bubuljicice, ali nisu onako kao kod ljudi bele, nego crvene su boje kao male kuglice....

Da li je to normalno kod njih?
Nazad na vrh Ići dole
Vladica

Vladica

Ženski Broj poruka : 1651
Godina : 27
Datum upisa : 05.03.2011

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyPet Feb 17, 2012 9:35 pm

xexe,normalno je...Cesto se zguzvancima pojavljuju bubuljice na donjoj vilici...Nije nista strasno...Kako dodju tako i prodju... Samo ga ti redovno brisi posle jela.. Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Bruno Djela

Bruno Djela

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyPet Feb 17, 2012 10:50 pm

Usput jedno pitanje, znam da nije vezano za ovu temu, ali ne znam gde da ga postavim...
Bruno ima 5 meseci i interesuje me kada ce mu bradavice doci do izrazaja? Tj da li muzjacima uopste dolaze bradavice do izrazaja na grudima? Kada ga ceskam primetim da ih ima ali su uvucene pa me interesuje....

I jos jedno pitanje znam da nije vezano za temu ali mi je cudno... Brunovi testisi su crni i mali i priljubljeni... Vecina mi je rekla da to ne valja a veterinarka mi je rekla da je jos mali i da ce vremenom da sve bude ok...

Planirala sam da ga vodim na izlozbu ali se plasim reakcije komisije....
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyPet Feb 17, 2012 10:53 pm

Bradavice mu nikad neće biti izražene ipak je to mužijak, a testisi bi trebalo uskoro da se spuste. Ja bih ipak verovao onome što kaže veterinar, a ne onome što kaže većina običnih ljudi. Wink
Nazad na vrh Ići dole
Bruno Djela

Bruno Djela

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyPet Feb 17, 2012 10:55 pm

Nadam se da je tako.... Sad Bas se plasim po tom pitanju.... Trazila sam na netu da vidim slike kako trebaju pravilno da izgledaju medjutim nigde nisam nasla....

Hvala puno u svakom slucaju...
Sto se tice njegovog problema sa kozom, svakodnevno mu mazem oksanil i canesten i mogu vam reci da mu je dlaka pocela da raste.... Nadam se da je to znak uspesnosti Smile
Nazad na vrh Ići dole
Bruno Djela

Bruno Djela

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyPon Feb 20, 2012 11:14 pm

Moze li mi neko pomoci?

Bruno konstantno drma glavom, na svakih 5 sekundi mlati glavom.... Usi su mu ciste, ne znam sta moze da bude, desno uvo mu je malo spusteno i sam omladi glavom...... Sta da radim?????
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

Ženski Broj poruka : 4415
Godina : 42
Datum upisa : 04.02.2009

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyPon Feb 20, 2012 11:18 pm

Da li mu je to uho koje je spusteno crveno unutra ? Kad ste cistili usi ? Mozda mu je u setnji nesto upalo u uho ?
Nazad na vrh Ići dole
Bruno Djela

Bruno Djela

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyPon Feb 20, 2012 11:20 pm

Nije mu crveno, gledala sam.... Usi smo cistili pre 5 dana..... Pa ne znam sta je moglo da mu upadne, posto jos uvek ima snega do guse Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

Ženski Broj poruka : 4415
Godina : 42
Datum upisa : 04.02.2009

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyPon Feb 20, 2012 11:22 pm

Moguce i da mu je sneg pri trcanju i njuskanju upao u uho, a hladno je napolju, pa reauje uho...
Uzmi natopi vaticu sa preparatom kojim cistis usi i blago mu prodji unutar uha sa tim
Nazad na vrh Ići dole
Bruno Djela

Bruno Djela

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyPon Feb 20, 2012 11:28 pm

Ne cistim mu ja vec veterinarka, tako da cu ga sutra odvesti kod nje ga mu pogleda.... Hvala u svakom slucaju....
Nazad na vrh Ići dole
katarina_igor

katarina_igor

Broj poruka : 31
Godina : 36
Datum upisa : 29.04.2011

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptySre Maj 23, 2012 12:06 am

pozdrav svima.Ako bi mogao neko da nam pomogne, ako je imao iskustva sa necim slicnim dok ne odemo kod veterinara, nasem ljubimcu su se pojavila 3 pecata na kozi gde je otpala dlaka,i evo pre dva sata mu se odjednom zacrvenelo to izgleda ovako.BOLESTI KOZE - Page 12 22052012059
Nazad na vrh Ići dole
katarina_igor

katarina_igor

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptySre Maj 23, 2012 12:07 am

Nazad na vrh Ići dole
katarina_igor

katarina_igor

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptySre Maj 23, 2012 12:13 am

evo jos jedne.ako je neko imao slicna iskustva,bili bi zahvalni da ih podeli sa nama
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/822/22052012060.jpg/
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptySre Maj 23, 2012 12:22 am

Vlažni ekcemi. Jel su ti pečati i ranije bili tu pa su se sad upalili? Ako su pečati bili tu i ranije kladim se na demodex zakomplikovan gljivičnom/bakterijskom infekcijom. Nek veterinar uradi skarifikat i to dublji da proveri demodex i bris da izoluje tačno šta je u pitanju, bakterija ili gljivica jer nešto od ta 2 mora biti čim se upalilo. Najbolje je ciljano lečiti ovako nešto, a ovo sve je povezano sa padom imuniteta što nije retka pojava kod shar-peia. Šta jede?
Nazad na vrh Ići dole
katarina_igor

katarina_igor

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptySre Maj 23, 2012 1:17 pm

bili su kad se linjao,posle su se povukli,odvescemo ga kod veterinara pa cemo videti,danas nema crvenila ja sam mu sinoc namazala flogocidom,a sto se tice hrane hranimo ga granulama eko pet na bazi jagnjetina i pirinac jer samo nih hoce da jede od granula,jede ribu,jogurt mu je poslastica.odvescemo ga kod veterinara pa javljamo sta smo uradili.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptySre Maj 23, 2012 1:53 pm

Ok. Mislim da je tu demodex prisutan, a sad pošto ste namazali flogocid ne možete da uradite bris jer će rezultat biti lažan, napomenite mu da ste ga namazali da ne plaćate bezveze. Sudeći po tome da se smirilo crvenilo verovatno imate posla i sa bakterijama. Pročitajte i temu o hijaluronu i održavanju hijalurona i suplementima (omega 3, kurkuma, vitamin C), izuzetno je bitno da nema čestih upala jer bakterije luče enzime koji razaraju hijaluron. Ishrana čini veliki udeo u održavanju imuniteta i kompletnog zdravlja organizma. Bilo bi super kada bi mogao na granule bez žitarica (Brit Care Cereal Free) ili na sirovu/kuvanu ishranu, neverovatna je promena. Wink
Svakako javite šta kaže veterinar.
Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
katarina_igor

katarina_igor

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptySre Maj 23, 2012 7:45 pm

ok, hvala, javicemo Wink
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

sandra1000

Ženski Broj poruka : 1437
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyUto Avg 07, 2012 7:14 pm

Neznam da lisam promasila temu, ali imamo jedan problemcic.

Radi se o tome da se Betty peruta. Zasto i zbog cega nemam pojma. Sve je do sad sto se tice ishrane besprekorno, a sampon za kupanje smo koristili BIOGANCE. Pre njega smo koristili Friskas za stence i nismo imali nikakvih problema.

Nema crvenila, nema ranica, linja se i maltene je polucelava. Necese se, nema buve, zasticena je Advantixom i nevidim od cega je ovo ovoliko.

Da li cu napraviti gresku ako kupim ovaj sampon http://www.svezakucneljubimce.com/proizvod/1414/sampon-protiv-peruti-za-pse-250ml-trixie-2904.html bar da probam dal ce da nestane perut. Ili neko ima efikasnije resenje?
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyUto Avg 07, 2012 11:21 pm

Dok ne prođe period intenzivog linjanja dešava se da se perutaju. To nije toliko alarmirajuće.Dokle god nema promena na koži sve je ok i dok je to perutanje donekle u granicama normale. Stres je jedan od okidača perutanja. Ja nešto nisam za preterano kupanje pasa uopšte osim kad se baš izbrljave napolju, više sam za četkanje i brisanje rastvorima za održavanje higijene. Kalla je do sada kupana samo jednom u kadi šamponom uglavnom je četkam i briskam.
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

sandra1000

Ženski Broj poruka : 1437
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptySre Avg 08, 2012 2:18 am

Nije mnogo ali ima peruti bas svuda. Moguce i da je od stresa jer, neko vece su ovde u ulici psi zadavili macku i svi ti urlici bili su jezivi. Betty je prekukala celo vece, a dva dana nije htela ni da jede zbog toga. Verovatno je to jer mi imamo tri mace za koje je ona jako vezana. Nama je veterinarka rekla da nema potrebe da je kupam, oni u ambulanti imaju psa koji nikad nije okupan a mirise lepo, ali da mogu da je briskam sa jabukovim sircetom. Sacekacu da joj prodje linjanje da nebi uzela praher da je istresem BOLESTI KOZE - Page 12 1338948moefati4iu
Nazad na vrh Ići dole
tattoo 035

tattoo 035

Muški Broj poruka : 49
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2013

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyPon Feb 18, 2013 7:48 pm

Nadam se da nije nista strasno,primetio sam da se Melanie na gusi pojavilo nesto kao da se ulepila u nesto....mada nisam video neku ranicu .....ali kad je mazim pod ruku osetim kao da ima neke grudvice sasusene krvi.....help....
Nazad na vrh Ići dole
Nesha
Urednik
Urednik
Nesha

Muški Broj poruka : 4417
Godina : 31
Datum upisa : 23.07.2009

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 EmptyPon Feb 18, 2013 8:47 pm

Probaj da slikaš pa da onda vidimo.. Wink
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 12 Empty

Nazad na vrh Ići dole

BOLESTI KOZE
Nazad na vrh 
Strana 12 od 19Idi na stranu : Prethodni  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 15 ... 19  Sledeći
 Similar topics
-
» ORTOPEDSKE BOLESTI KOD PASA
» Bolesti pasa izazvane stafilokokama

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Shar-pei :: Shar-pei :: Bolesti pasa-
Skoči na: