| BOLESTI KOZE | |
|
+50evian33 JohnnyBlack iva85 Dante Diablo pati Mea snowwhite topaz Bojan_Radojkovic Shar pei MKD MitaBG NikolaKM tattoo 035 sandra1000 Sheere Khan Bruno Djela djordje9 Beauty Hana nesa151 Vladica katarina_igor Dzoica Beti Dacha nina 023 Nesha rugievithus neron Lea<3 Cupika Blaze hektor sharpei hr ivan dacadixi Kaja i Boki Siniša Big Mazi sabla Bosko&Ljubo Kesten_Pire Nikita unaltraina sloti zabrinuta Murphypei Skarfi sharpi kud slavkan73 54 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
neron Urednica Shar-Pei Magazina
Broj poruka : 5740 Godina : 46 Datum upisa : 24.10.2010
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Pon Feb 18, 2013 9:07 pm | |
| Ajde prvo uzmi i ocisti taj deo,da vidis odakle takrv tu... | |
|
| |
tattoo 035
Broj poruka : 49 Godina : 46 Lokacija : Jagodina Datum upisa : 16.02.2013
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Pon Feb 18, 2013 11:26 pm | |
| Nema ranice ili ih bar ja ne vidim,dali je moguce da joj okovratnik napravi tu ranicu mada nije uopste bilo stegnuto....sad kada sam pogledao ranica ili kako da je nazovem je bele boje... | |
|
| |
neron Urednica Shar-Pei Magazina
Broj poruka : 5740 Godina : 46 Datum upisa : 24.10.2010
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Feb 19, 2013 1:01 am | |
| Ovako napamet ne moze niko nista da ti kaze. Ajd slikaj pa ...Mozda je od okovratnika. | |
|
| |
tattoo 035
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Feb 19, 2013 5:09 pm | |
|
Poslednji put izmenio rugievithus dana Uto Feb 19, 2013 7:06 pm, izmenio ukupno 2 puta (Razlog : Slike. Dodaj.rs ima opciju za smanjivanje slika prilikom uploada.) | |
|
| |
tattoo 035
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Feb 19, 2013 5:18 pm | |
|
Poslednji put izmenio rugievithus dana Uto Feb 19, 2013 7:03 pm, izmenio ukupno 2 puta (Razlog : Slike. Dodaj.rs ima opciju za smanjivanje slika prilikom uploada.) | |
|
| |
tattoo 035
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Feb 19, 2013 5:22 pm | |
|
Poslednji put izmenio rugievithus dana Uto Feb 19, 2013 7:00 pm, izmenio ukupno 3 puta (Razlog : Slike. Dodaj.rs ima opciju za smanjivanje slika prilikom uploada.) | |
|
| |
Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Feb 19, 2013 6:02 pm | |
| Ta žuta lepljiva, sada već sasušena, supstanca se naziva mucin, hijaluron. Hijaluron je sastavni deo organizma svakog bića ali svaki šar-pej ima nenormalne količine hijalurona jer ima mutaciju. Prilikom bilo kakve povrede ili iritacije hijaluron se pojavljuje da zaleči mesto. Ovo je rasa koja najbrže zarasta od svih zahvaljujući hijaluronu, ali isto tako i najbrže se upali. Mislim da je iziritirala ogrlica i stvorila ranice, a organizam poslao veće doze hijalurona da zaleči mesto. Savetujem čitanje ove teme obavezna je za sve vlasnike da vide kakvog mutanta imaju uz sebe ŠAR-PEJ I HIJALURON KLIK OVDE | |
|
| |
tattoo 035
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Feb 19, 2013 7:11 pm | |
| Hvala bas sam se uplasio da nije nesto strasno ...... | |
|
| |
tattoo 035
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Sre Feb 20, 2013 11:36 am | |
| Da li treba da se nesto namaze ili ce samo od sebe da se sredi? | |
|
| |
Murphypei Admin
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Sre Feb 20, 2013 12:06 pm | |
| Ne treba ništa sada. U buduće kada primetiš neku ranicu ili drugu povredu očistiš povidon jodom, fiziološkim rastvorom, ili nekim sredstvom za dezinfekciju rana, ništa od masti se ne maže. Doduše ja ranice ne diram uopšte, pustim da se same zaleče.
Opet kažem, doobro obrati pažnju na temu o hijaluronu, svaki šar-pej je mutant i komplet lečenje svega kod njih se razlikuje u odnosu na ostale normalne pse. Kada ona toliko mucina pusti za iritaciju znači da treba održavati taj hijaluron zdravim obaveznim suplementima (omega 3, vitamin C sa produženim dejstvom, kurkuma). | |
|
| |
tattoo 035
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Sre Feb 20, 2013 12:28 pm | |
| hvala.... | |
|
| |
sandra1000
Broj poruka : 1437 Godina : 36 Lokacija : Beograd Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Pet Feb 22, 2013 10:00 pm | |
| Beti nema nikakve promene na kozi, nema nista ni na dlaci, a dlaka se na glavi proredjuje. Nema ni crvenila. Danas se desava da kako je pomazim po glavi, na ruci mi ostane gomila dlaka. Sad sam uhvatila par dlaka i blago povukla i sve su otpale. Meni to lici na zapaljenje folikula dlake ili je nesto frugo u putanju. Sta da radim po tom pitanju, da dajem neke vitamine, menjam ishranu, nisam pametna? | |
|
| |
sabla
Broj poruka : 70 Godina : 42 Lokacija : Banja Luka - REPUBLIKA SRPSKA Datum upisa : 14.02.2010
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Mar 05, 2013 12:24 pm | |
| Drugari pitanje,
pas dok se lijeci sa Tactic-om da li se smije tretirati sa sredstvom protiv buva i krpelja ( Duowin-om ) ili nekim drugim sredstvom, npr......i da li mu se smiju davati tabelta za čišćenje od parazita....pozz | |
|
| |
sabla
Broj poruka : 70 Godina : 42 Lokacija : Banja Luka - REPUBLIKA SRPSKA Datum upisa : 14.02.2010
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Mar 05, 2013 1:11 pm | |
| Vitam C koji se daje nasim psima i omega 3 masne kiseline, da li se to kupuje u apoteci ili vet. apoteci, mislim da li su to vitam c i omega 3 masne kiseline koje piju i ljudi ili, da li je vitamin c u obicnim tabletama i omega 3 za oralnu upotrebu, pa u neki komadic mesa pa zguzvancima da ih prevarimo da progutaju..... | |
|
| |
unaltraina Urednik
Broj poruka : 8643 Godina : 59 Lokacija : Pancevo Datum upisa : 24.02.2010
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Mar 05, 2013 1:18 pm | |
| Vitamin C u apoteci za ljude ali ne obican kristalni vec trazi neki sa produzenim (ili odlozenim)delovanjem, Omega 3 isto u apoteci za ljude..a dajes uz obrok, kako ti je zgodno..ja dajem tako, u komadic mesa pa iz ruke da budem sigurna da su progutali | |
|
| |
NikolaKM
Broj poruka : 76 Godina : 36 Lokacija : Kosovska Mitrovica Datum upisa : 28.12.2012
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Mar 05, 2013 4:14 pm | |
| Kod mene je tek dva meseca ali evo vec imam razloga da pisem u ovoj temi Pojavila nam se perut, cini mi se da je ima najvise u bazi repa, sa ledjne strane. Da li je zbog promene vremena i temperature ne znam. Ovde sam procitao da se psi zbog peruti kupaju 3 nedelje svaki drugi dan mykosebom za ljude. Ispravite me ako gresim. Takodje na repu ima jedan deo gde mu je potamnela koza. Ne znam sta moze da bude. Svasta sam citao ovde pa ne zelim da nagadjam, samo me zaboli glava. Nema promena u ponasanju, ne cese se niti ga boli. Isto tako dlaka je normalne gustine kao i svuda. Postoji mogucnost da je perut povezana sa tim pecatom tamne koze koji ima na repu posto mi se cini da je bas odatle sve krenulo. Hranim ga granulama bez zitarica (Nutrivet instinct-atlantic ten fish) i uz dva obroka dnevno dobija vit C i uz jedan Omega 3. | |
|
| |
Murphypei Admin
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Mar 05, 2013 5:44 pm | |
| Perut ne mora ništa da znači, može da bude da organizam trenutno prolazi kroz neki stres (cenim da menja zube kao i ova moja), a ne mora da znači ništa jednostavno malo se peruta i to je to. Taj pečat mene zanima, bilo bi super kad bi slikao pa postavio, horsići su malo drugačiji od brush pasa još posebno ako su jako pigmentisani kao što je tvoj mališa neka mesta umeju da izgledaju malo tamnije ukoliko nema mrvicu dlake. Morao bih da vidim kako to izgleda da bih imao predstavu. Uh, sad kad vidim ovo: - Citat :
- Ovde sam procitao da se psi zbog peruti kupaju 3 nedelje svaki drugi dan mykosebom za ljude. Ispravite me ako gresim.
Ne znam gde se tačno nalazi to na forumu i od kada je post... Ne kupaju se mikosebom zbog peruti, mikoseb se koristi kada postoje gljivice na psu, mogu preventivno da se kupaju njima, al ja to ne bih radio svom psu tako da nikom i ne savetujem. Perutanje ne mora uvek da znači da je nešto loše u pitanju. | |
|
| |
NikolaKM
Broj poruka : 76 Godina : 36 Lokacija : Kosovska Mitrovica Datum upisa : 28.12.2012
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Mar 05, 2013 7:36 pm | |
| | |
|
| |
Murphypei Admin
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Mar 05, 2013 9:48 pm | |
| To tu je jak pigment na njemu, a mesta za koja misliš da nema dlake su ustvari prevoji kako drži rep savijen. I tebi kažem isto kao i Sandri, previše brineš! Što se tiče postova na forumu, neki stariji postovi su pisani sa tadašnjim iskustvom, većina starijih članova se nasmeje kada sad čita svoje postove neki kao ja se zabrinu. Npr. celu temu o receptima sam morao da obrišem sa foruma jer ono što sam tada znao i ono što sad znam se neverovatno razlikuje. Donekle je to i normalno kako "starimo" saznajemo neke nove stvari i shvatamo gde smo grešili. Znači mikoseb i kupanje u njemu, ne bez neke preke potrebe. Bolje je za sve članove da pitaju kad imaju neku nedoumicu uvek će neko odgovoriti. | |
|
| |
NikolaKM
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Mar 05, 2013 10:00 pm | |
| Hvala Pedja! Ja sam sasvim svestan svog problema. Previse citam i onda se nacitam svakavih crnjaka i onda kada vidim tackicu na bilo kom od mojih ljubimaca ja pomislim na najgore. Pas je jos uvek nova stvar za mene pa sam malo vise opterecen. Na primer gledam ovu temu i stiskam f5 vec pola sata, cekam da neko odgovori... Kupacemo se mi u lavandi i dalje Drago mi je da mu nista ne fali | |
|
| |
Murphypei Admin
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Mar 05, 2013 10:07 pm | |
| Jednom mi je moj veterinar rekao da prekinem da čitam po internetu i po forumima o boleštinama. Kaže što više budeš čitao to ćeš više bolesti i simptoma na svom psu nalaziti. Pazi, ima u tome malo istine. Ljilja i ja smo se šalili na svoj račun jednom na chatu da smo lovci na bolesti kod naših pasa , meni je Kalla pre neko veče rigala jer je izgleda imala problem sa dlakom u grlu, naravno ja sam već napravio scenario torzije želuca i udavio sam Ljilju gomilom pitanja i teorija. Tako da nije to samo kod tebe tako. | |
|
| |
NikolaKM
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Uto Mar 05, 2013 10:30 pm | |
| Totalno razumem sta pricas! TAJ sam! Ja sam svog psa u glavi vec poceo da lecim od demodeksa! Kalkulisao cene lekova, goriva, izvadio vizit kartu veterinara na sto, poceo da trazim ko u ovoj zabiti moze da mi uradi skarifikat...Sto ti kazes scenario Da smo mi zivi i zdravi | |
|
| |
sandra1000
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Sre Mar 06, 2013 1:55 am | |
| Ovo sto kaze Pedja da ne citamo sve i svasta po forumima je ziva istina. Ja se tako otrujem, istraumiram i onda mi se smeju kad pitam... pa onda ide Pedjina recenica "Nisam mogao, a da se ne nasmejem, Sandra previse brines". Neverovatno da vecina nas na bilo koju promenu na kozi kod nasih pasa odmah konstatuje demodex. A kad saznamo da nije nista osecamo se kao da lebdimo od srece. Samo treba postovati potrebe psa, dobra hrana i suplementi i nema glava da boli. Sad u prolece ce neki reagovati, neki mozda ne... samo se treba cuvati ujeda insekata. Na vreme zastitite svoje ljubimce, ali i pored toga treba biti oprezan. Nama je 15-ak dana nakon frontlajna bio krpelj na vratu. Tako da ni ti preparati nisu bas pouzdani. Kad smo kod promena na kozi, narocito nasa rasa ima "cudno" linjanje... neki se normalno linjaju,a neki izgledaju kao ocerupani, a kao takvi nam odmah izgledaju kao bolesni | |
|
| |
unaltraina Urednik
Broj poruka : 8643 Godina : 59 Lokacija : Pancevo Datum upisa : 24.02.2010
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Sre Mar 06, 2013 10:12 am | |
| ....svi smo isti ...i ja napravim ne jedan nego dva do pet mogucih scenarija i naravno uvek je onaj prvi najgori naravno kada se dogodi nesto sto nisam prosla sa psima....sreca pa mnogo toga jesam za sve ove godine.Mi se davimo uzajamno Pedja ..zaboravio si kada je Cane Sigi slucajno noktom u mazenju zakacio bradavicu... i ona otekla i upalila joj se a ja vec videla tumor u tome | |
|
| |
sandra1000
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE Sre Mar 06, 2013 2:44 pm | |
| Kad se nesto voli onda je i normalno da se sekiramo. Samo ne treba ignorisati ako se nesto desi, tipa "Ma opet sam umislila" a ono bude neki problem i krene na zlo. Bolje i da nam se Pedja smeje nego da bude svasta | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: BOLESTI KOZE | |
| |
|
| |
| BOLESTI KOZE | |
|