Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
BOLESTI KOZE - Page 13 EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
BOLESTI KOZE - Page 13 EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
BOLESTI KOZE - Page 13 EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

BOLESTI KOZE

Ići dole 
+50
evian33
JohnnyBlack
iva85
Dante Diablo
pati
Mea
snowwhite
topaz
Bojan_Radojkovic
Shar pei MKD
MitaBG
NikolaKM
tattoo 035
sandra1000
Sheere Khan
Bruno Djela
djordje9
Beauty Hana
nesa151
Vladica
katarina_igor
Dzoica
Beti
Dacha
nina 023
Nesha
rugievithus
neron
Lea<3
Cupika
Blaze
hektor
sharpei hr
ivan
dacadixi
Kaja i Boki
Siniša
Big Mazi
sabla
Bosko&Ljubo
Kesten_Pire
Nikita
unaltraina
sloti
zabrinuta
Murphypei
Skarfi
sharpi
kud
slavkan73
54 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 19  Sledeći
AutorPoruka
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
neron

Broj poruka : 5740
Godina : 46
Datum upisa : 24.10.2010

BOLESTI KOZE - Page 13 Empty
PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyPon Feb 18, 2013 9:07 pm

Ajde prvo uzmi i ocisti taj deo,da vidis odakle takrv tu...
Nazad na vrh Ići dole
tattoo 035

tattoo 035

Muški Broj poruka : 49
Datum upisa : 16.02.2013

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyPon Feb 18, 2013 11:26 pm

Nema ranice ili ih bar ja ne vidim,dali je moguce da joj okovratnik napravi tu ranicu mada nije uopste bilo stegnuto....sad kada sam pogledao ranica ili kako da je nazovem je bele boje...Rolling Eyes
Nazad na vrh Ići dole
neron
neron

Broj poruka : 5740
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Feb 19, 2013 1:01 am

Ovako napamet ne moze niko nista da ti kaze. Ajd slikaj pa ...Mozda je od okovratnika.
Nazad na vrh Ići dole
tattoo 035

tattoo 035

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Feb 19, 2013 5:09 pm

BOLESTI KOZE - Page 13 P2190025

Poslednji put izmenio rugievithus dana Uto Feb 19, 2013 7:06 pm, izmenio ukupno 2 puta (Razlog : Slike. Dodaj.rs ima opciju za smanjivanje slika prilikom uploada.)
Nazad na vrh Ići dole
tattoo 035

tattoo 035

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Feb 19, 2013 5:18 pm

BOLESTI KOZE - Page 13 P2190026

Poslednji put izmenio rugievithus dana Uto Feb 19, 2013 7:03 pm, izmenio ukupno 2 puta (Razlog : Slike. Dodaj.rs ima opciju za smanjivanje slika prilikom uploada.)
Nazad na vrh Ići dole
tattoo 035

tattoo 035

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Feb 19, 2013 5:22 pm

BOLESTI KOZE - Page 13 P2190027

Poslednji put izmenio rugievithus dana Uto Feb 19, 2013 7:00 pm, izmenio ukupno 3 puta (Razlog : Slike. Dodaj.rs ima opciju za smanjivanje slika prilikom uploada.)
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Feb 19, 2013 6:02 pm

Ta žuta lepljiva, sada već sasušena, supstanca se naziva mucin, hijaluron. Hijaluron je sastavni deo organizma svakog bića ali svaki šar-pej ima nenormalne količine hijalurona jer ima mutaciju. Prilikom bilo kakve povrede ili iritacije hijaluron se pojavljuje da zaleči mesto. Ovo je rasa koja najbrže zarasta od svih zahvaljujući hijaluronu, ali isto tako i najbrže se upali. Mislim da je iziritirala ogrlica i stvorila ranice, a organizam poslao veće doze hijalurona da zaleči mesto.

Savetujem čitanje ove teme obavezna je za sve vlasnike da vide kakvog mutanta imaju uz sebe Smile

ŠAR-PEJ I HIJALURON KLIK OVDE
Nazad na vrh Ići dole
tattoo 035

tattoo 035

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Feb 19, 2013 7:11 pm

Hvala bas sam se uplasio da nije nesto strasno ......Smile
Nazad na vrh Ići dole
tattoo 035

tattoo 035

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptySre Feb 20, 2013 11:36 am

Da li treba da se nesto namaze ili ce samo od sebe da se sredi?
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptySre Feb 20, 2013 12:06 pm

Ne treba ništa sada. U buduće kada primetiš neku ranicu ili drugu povredu očistiš povidon jodom, fiziološkim rastvorom, ili nekim sredstvom za dezinfekciju rana, ništa od masti se ne maže. Doduše ja ranice ne diram uopšte, pustim da se same zaleče.

Opet kažem, doobro obrati pažnju na temu o hijaluronu, svaki šar-pej je mutant i komplet lečenje svega kod njih se razlikuje u odnosu na ostale normalne pse. Kada ona toliko mucina pusti za iritaciju znači da treba održavati taj hijaluron zdravim obaveznim suplementima (omega 3, vitamin C sa produženim dejstvom, kurkuma).
Nazad na vrh Ići dole
tattoo 035

tattoo 035

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptySre Feb 20, 2013 12:28 pm

BOLESTI KOZE - Page 13 559611hvala....
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

sandra1000

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 36
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyPet Feb 22, 2013 10:00 pm

Beti nema nikakve promene na kozi, nema nista ni na dlaci, a dlaka se na glavi proredjuje. Nema ni crvenila.
Danas se desava da kako je pomazim po glavi, na ruci mi ostane gomila dlaka. Sad sam uhvatila par dlaka i blago povukla i sve su otpale. Meni to lici na zapaljenje folikula dlake ili je nesto frugo u putanju. Sta da radim po tom pitanju, da dajem neke vitamine, menjam ishranu, nisam pametna?
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

Muški Broj poruka : 70
Godina : 42
Datum upisa : 14.02.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Mar 05, 2013 12:24 pm

Drugari pitanje,

pas dok se lijeci sa Tactic-om da li se smije tretirati sa sredstvom protiv buva i krpelja ( Duowin-om ) ili nekim drugim sredstvom, npr......i da li mu se smiju davati tabelta za čišćenje od parazita....pozz
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

Muški Broj poruka : 70
Godina : 42
Datum upisa : 14.02.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Mar 05, 2013 1:11 pm

Vitam C koji se daje nasim psima i omega 3 masne kiseline, da li se to kupuje u apoteci ili vet. apoteci, mislim da li su to vitam c i omega 3 masne kiseline koje piju i ljudi ili, da li je vitamin c u obicnim tabletama i omega 3 za oralnu upotrebu, pa u neki komadic mesa pa zguzvancima da ih prevarimo da progutaju.....
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 59
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Mar 05, 2013 1:18 pm

Vitamin C u apoteci za ljude ali ne obican kristalni vec trazi neki sa produzenim (ili odlozenim)delovanjem, Omega 3 isto u apoteci za ljude..a dajes uz obrok, kako ti je zgodno..ja dajem tako, u komadic mesa pa iz ruke da budem sigurna da su progutali
Nazad na vrh Ići dole
NikolaKM

NikolaKM

Muški Broj poruka : 76
Datum upisa : 28.12.2012

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Mar 05, 2013 4:14 pm

Kod mene je tek dva meseca ali evo vec imam razloga da pisem u ovoj temi Sad

Pojavila nam se perut, cini mi se da je ima najvise u bazi repa, sa ledjne strane. Da li je zbog promene vremena i temperature ne znam. Ovde sam procitao da se psi zbog peruti kupaju 3 nedelje svaki drugi dan mykosebom za ljude. Ispravite me ako gresim.

Takodje na repu ima jedan deo gde mu je potamnela koza. Ne znam sta moze da bude. Svasta sam citao ovde pa ne zelim da nagadjam, samo me zaboli glava. Nema promena u ponasanju, ne cese se niti ga boli. Isto tako dlaka je normalne gustine kao i svuda.

Postoji mogucnost da je perut povezana sa tim pecatom tamne koze koji ima na repu posto mi se cini da je bas odatle sve krenulo.

Hranim ga granulama bez zitarica (Nutrivet instinct-atlantic ten fish) i uz dva obroka dnevno dobija vit C i uz jedan Omega 3.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Mar 05, 2013 5:44 pm

Perut ne mora ništa da znači, može da bude da organizam trenutno prolazi kroz neki stres (cenim da menja zube kao i ova moja), a ne mora da znači ništa jednostavno malo se peruta i to je to.
Taj pečat mene zanima, bilo bi super kad bi slikao pa postavio, horsići su malo drugačiji od brush pasa još posebno ako su jako pigmentisani kao što je tvoj mališa neka mesta umeju da izgledaju malo tamnije ukoliko nema mrvicu dlake. Morao bih da vidim kako to izgleda da bih imao predstavu.

Uh, sad kad vidim ovo:

Citat :
Ovde sam procitao da se psi zbog peruti kupaju 3 nedelje svaki drugi dan mykosebom za ljude. Ispravite me ako gresim.

Ne znam gde se tačno nalazi to na forumu i od kada je post... Rolling Eyes Ne kupaju se mikosebom zbog peruti, mikoseb se koristi kada postoje gljivice na psu, mogu preventivno da se kupaju njima, al ja to ne bih radio svom psu tako da nikom i ne savetujem. Perutanje ne mora uvek da znači da je nešto loše u pitanju. Wink
Nazad na vrh Ići dole
NikolaKM

NikolaKM

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Mar 05, 2013 7:36 pm

Pojma nemam od kada je post niti sada mogu da ga trazim. Moj problem je sto sam ovaj sajt iscitao uzdus i popreko u veoma kratkom periodu pa je moguce da sam i pogresio. U pravu si, skrbavac je poceo da menja zube. Otpala su mu dva prednja (incisor 2 i 3 desno).

Samo da ponovim da dlake nisu otpale i iste su gustine kao svuda, samo sam trazio najbolji ugao da moze koza da se vidi.

Evo slika:

https://2img.net/r/ihimg/a/img593/6564/img20130305192225.jpg
https://2img.net/r/ihimg/a/img835/3641/img20130305192212.jpg
https://2img.net/r/ihimg/a/img841/7332/img20130305192155.jpg
https://2img.net/r/ihimg/a/img32/6548/img20130305192149.jpg
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Mar 05, 2013 9:48 pm

To tu je jak pigment na njemu, a mesta za koja misliš da nema dlake su ustvari prevoji kako drži rep savijen. Wink

I tebi kažem isto kao i Sandri, previše brineš! smeh

Što se tiče postova na forumu, neki stariji postovi su pisani sa tadašnjim iskustvom, većina starijih članova se nasmeje kada sad čita svoje postove neki kao ja se zabrinu. Embarassed Npr. celu temu o receptima sam morao da obrišem sa foruma jer ono što sam tada znao i ono što sad znam se neverovatno razlikuje. Donekle je to i normalno kako "starimo" saznajemo neke nove stvari i shvatamo gde smo grešili. Znači mikoseb i kupanje u njemu, ne bez neke preke potrebe.
Bolje je za sve članove da pitaju kad imaju neku nedoumicu uvek će neko odgovoriti. Wink
Nazad na vrh Ići dole
NikolaKM

NikolaKM

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Mar 05, 2013 10:00 pm

Hvala Pedja!

Ja sam sasvim svestan svog problema. Previse citam i onda se nacitam svakavih crnjaka i onda kada vidim tackicu na bilo kom od mojih ljubimaca ja pomislim na najgore. Pas je jos uvek nova stvar za mene pa sam malo vise opterecen. Na primer gledam ovu temu i stiskam f5 vec pola sata, cekam da neko odgovori...

Kupacemo se mi u lavandi i dalje Very Happy

Drago mi je da mu nista ne fali jump
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Mar 05, 2013 10:07 pm

Jednom mi je moj veterinar rekao da prekinem da čitam po internetu i po forumima o boleštinama. hehe Kaže što više budeš čitao to ćeš više bolesti i simptoma na svom psu nalaziti. hehe
Pazi, ima u tome malo istine. hehe
Ljilja i ja smo se šalili na svoj račun jednom na chatu da smo lovci na bolesti kod naših pasa hehe , meni je Kalla pre neko veče rigala jer je izgleda imala problem sa dlakom u grlu, naravno ja sam već napravio scenario torzije želuca i udavio sam Ljilju gomilom pitanja i teorija. hehe

Tako da nije to samo kod tebe tako. Wink
Nazad na vrh Ići dole
NikolaKM

NikolaKM

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptyUto Mar 05, 2013 10:30 pm

Totalno razumem sta pricas! TAJ sam! Smile

Ja sam svog psa u glavi vec poceo da lecim od demodeksa! Kalkulisao cene lekova, goriva, izvadio vizit kartu veterinara na sto, poceo da trazim ko u ovoj zabiti moze da mi uradi skarifikat...Sto ti kazes scenario Very Happy

Da smo mi zivi i zdravi Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

sandra1000

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptySre Mar 06, 2013 1:55 am

Ovo sto kaze Pedja da ne citamo sve i svasta po forumima je ziva istina. Ja se tako otrujem, istraumiram i onda mi se smeju kad pitam... pa onda ide Pedjina recenica "Nisam mogao, a da se ne nasmejem, Sandra previse brines". Neverovatno da vecina nas na bilo koju promenu na kozi kod nasih pasa odmah konstatuje demodex. A kad saznamo da nije nista osecamo se kao da lebdimo od srece. Samo treba postovati potrebe psa, dobra hrana i suplementi i nema glava da boli. Sad u prolece ce neki reagovati, neki mozda ne... samo se treba cuvati ujeda insekata. Na vreme zastitite svoje ljubimce, ali i pored toga treba biti oprezan. Nama je 15-ak dana nakon frontlajna bio krpelj na vratu. Tako da ni ti preparati nisu bas pouzdani. Kad smo kod promena na kozi, narocito nasa rasa ima "cudno" linjanje... neki se normalno linjaju,a neki izgledaju kao ocerupani, a kao takvi nam odmah izgledaju kao bolesni
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 59
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptySre Mar 06, 2013 10:12 am

Rolling Eyes ....svi smo isti ...i ja napravim ne jedan nego dva do pet mogucih scenarija i naravno uvek je onaj prvi najgori hehe naravno kada se dogodi nesto sto nisam prosla sa psima....sreca pa mnogo toga jesam za sve ove godine.Mi se davimo uzajamno Pedja Cool ..zaboravio si kada je Cane Sigi slucajno noktom u mazenju zakacio bradavicu... i ona otekla i upalila joj se a ja vec videla tumor u tome Rolling Eyes
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

sandra1000

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 EmptySre Mar 06, 2013 2:44 pm

Kad se nesto voli onda je i normalno da se sekiramo. Samo ne treba ignorisati ako se nesto desi, tipa "Ma opet sam umislila" a ono bude neki problem i krene na zlo. Bolje i da nam se Pedja smeje nego da bude svasta Razz
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: BOLESTI KOZE   BOLESTI KOZE - Page 13 Empty

Nazad na vrh Ići dole

BOLESTI KOZE
Nazad na vrh 
Strana 13 od 19Idi na stranu : Prethodni  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 19  Sledeći
 Similar topics
-
» ORTOPEDSKE BOLESTI KOD PASA
» Bolesti pasa izazvane stafilokokama

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Shar-pei :: Shar-pei :: Bolesti pasa-
Skoči na: