Broj poruka : 8643 Godina : 59 Lokacija : Pancevo Datum upisa : 24.02.2010
Naslov: Re: Video klipovi Shar pei rase Ned Avg 18, 2013 12:36 pm
Vanja kad god vidim BC odzvanjaju mi reci i samog Matgo Lawa.....da ni on ne zna kako je doslo do toga da se standard pogresno tumaci i umesto da kratka ostra uzdignuta dlaka(kao cetka od cekinja) bude BC i pozeljni standard , a HC bude kratka meksa i malko polegnuta kao u konja mi ovde imamo duzu meku za BC a BC za HC gde smo smestili i kratku ostru i sve one mekse i gledamo samo u rep......Nas BC, to nije Shar Pei ali jeste zapadni BC i sta je tu je...prelepi su i oni i imam ih i ja. Radi se samo o tome sto je modifikovano nesto tako staro ne postujuci tradiciju tih pasa...ali i sami Kinezi su ih unistili pa zasto bi ljudi na zapadu vise cenili ono sto nisu ni oni sami.
Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
Naslov: Re: Video klipovi Shar pei rase Ned Avg 18, 2013 2:12 pm
Kad smo kod moje fascinacije Elite's psima evo dva snimka sa youtube stranice kako je Sandra vežbala sa njima, ovo je leglo Elite's Give A Little Whistle x R-Lee Mr. Cool, za ljubitelje bc i ljubitelje hc (Whistle je hc ženka jelenje boje, a Mr. Cool je crveni bc)
bc ženka iz tog legla
hc ženka
Murphypei Admin
Naslov: Re: Video klipovi Shar pei rase Ned Avg 18, 2013 2:18 pm
Čisto malo da podignemo ovu interesantnu temu, internet nam to sada dozvoljava, ima dosta dobrih klipova sa kojih možemo imati bolji dojam kako zaista izgleda šar-pej u samom vrhu, lakše je videti mnoge stvari nego samo sa slika. I da, komentarisanje je super stvar, dosta se može naučiti, a to ne možemo ako samo nas nekoliko vodi razgovor.
hektor
Broj poruka : 1907 Godina : 56 Lokacija : Beograd Datum upisa : 04.06.2010
Naslov: Re: Video klipovi Shar pei rase Ned Avg 18, 2013 2:30 pm
Evo jednog HC muzjaka koji se meni svidja,u pitanju je Tagri Edher TADJ MACHAL NilWorld
unaltraina Urednik
Naslov: Re: Video klipovi Shar pei rase Ned Avg 18, 2013 2:34 pm
Daaaa i on je jedan od HC lepotana
Murphypei Admin
Naslov: Re: Video klipovi Shar pei rase Ned Avg 18, 2013 3:09 pm
A sad nazad kod njega u rodovnik da se vidi gde mu je Pino (pradeda).
hektor
Naslov: Re: Video klipovi Shar pei rase Ned Avg 18, 2013 3:53 pm
Elite's Whiskey Bid'niz deda,Pino pradeda...lepote li
hektor
Da i meni je on fin baš, ima još vremena da sazri mislim da će baš lepo izgledati kad skroz završi sa razvojem.
hektor
Naslov: Re: Video klipovi Shar pei rase Sub Sep 14, 2013 9:02 pm
Evo i informacije ukoliko je neko zainteresovan za psa sa slike iznad Deakie Lawful Rebellion " Rebel" vlasnistvo Nurie Alvarez. Na Euro Dog Show koji je odrzan 31.avgusta u Zenevi ovaj pas je opravdao moje velike simpatije Osvojio je CAC,CACIB ,BOS i postao novi evropski pobednik 2013
Murphypei Admin
Naslov: Re: Video klipovi Shar pei rase Ned Sep 15, 2013 7:08 pm
Vanja pošto ti i ja ovde povezujemo pse i rodovnike evo da povežem sa Rebellom, njegov brat po tati aktuelni pobednik Crufts-a Tianshan Shine Rocco's Baby, pa pošto se radi o klipovima u temi evo sa Crufts-a
A evo i slika u kretanju:
Interesantna stvar je da ako neko malo bolje pogleda psa videće da malo odstupa u nekim stavkama od standarda, Englezi trenutno vode rat sa preteranošću kod pasa i na ovoj izložbi svaki pobednik u rasi mora da prođe pregled da bi ušao u grupu. Ako neko vidi gde odstupa od standarda neka kaže.
unaltraina Urednik
Naslov: Re: Video klipovi Shar pei rase Ned Sep 15, 2013 8:55 pm
ima li koga sto se odstupanja od standarda tice?
hektor
Vanja pošto ti i ja ovde povezujemo pse i rodovnike ..
Pedja,meni je nekako logicno da povezem psa i njegov rodovnik narocito kada mi se pas svidja i zapadne mi za oko U razgovoru sa Dacom bezbroj puta smo se nasalili da bolje znamo rodovnike pasa nego dalju rodbinu
a evo jos jedne slike psa iz prethodnog posta,aktuelnog prvaka Cruft 2013 pa bih volela da se jos neko ubaci sa svojim zapazanjem i da svoje misljenje
Tianshan Shine Rocco's Baby
Murphypei Admin
Naslov: Re: Video klipovi Shar pei rase Uto Sep 17, 2013 10:13 am
hektor ::
Murphypei ::
Vanja pošto ti i ja ovde povezujemo pse i rodovnike ..
Pedja,meni je nekako logicno da povezem psa i njegov rodovnik narocito kada mi se pas svidja i zapadne mi za oko U razgovoru sa Dacom bezbroj puta smo se nasalili da bolje znamo rodovnike pasa nego dalju rodbinu
Šta to beše dalja rodbina?
Evo nagoveštaja za ostale, leđa... glava...
hektor
Steta je sto se jos ljudi ne ubacuje da prokomentarise i da svoje zapazanje, ova slika iznad to omogucava :)jel to nema zainteresovanih za diskusiju ili je neki drugi razlog u pitanju ??? Nije lose pricati na sve teme pa i na ovu jer znanje se produbljuje ako se razmenjuju misljenja,naravno ko zeli da nesto uci i nauci Niko od nas se nije naucen rodio i nije sramota ne znati al je potpuno bez veze biti u ovoj rasi i u ovoj prici a praviti greske namerno ili ne a o posledicama je izlisano i govoriti
MitaBG
Broj poruka : 707 Godina : 49 Lokacija : Beograd Datum upisa : 04.10.2012
Ja cu pucati onoliko koliko znam i koliko sam upucen. Sto se tice ledja mislim da je ovo oblik spustenih ledja, jer se spusta ka korenu repa. Za glavu ostavljam penal nekom drugom, ali ajd da probam onoliko koliko mislim da znam, stop je pa ok, ali duzina od njuske do stopa i od stopa do potiljka nije slicnih dimenzija. Mozda me oko vara ali ja sam rekao ono sto valjda vidim. Aj sad me ispravljajte pa da naucim tehniku zapazanja, ipak sam ja jos uvek laik u ovom Svetu... PS Ne budite surovi
Murphypei Admin
Ima još detalja definitivno. Dokaz da nema savršenstva. I ostali koji žele da daju komentar nek takođe bace pogled na snimak sa Crufts-a, od 33:50 je Malcolm, pas kojeg komentarišemo.
Murphypei Admin
Zbog velikog interesaovanja Mito za leđa si dobro video zadnji deo leđa kod slabina se spušta, standard kaže da leđa treba da idu blagom uzlaznom putanjom. Rep je malo niže usađen pa i to ostavlja još lošiji utisak na ta leđa. Glava. Njuška i nije toliko kratka koliko pas ima izražen stop, kod šar-peja stop treba da bude blag. Ima li neko da vidi još nešto?