Zadnje teme | » Doli - Bubrezi visok kreatinin & ureaSre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981 » Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.Čet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151 » Sar Pei stene Ned Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic » SHAR PEI & ZIMASub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr » Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama Čet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr » Parenje, graviditet i ostale teme...Uto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El » Problem sa okicama.Sre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera » Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)Pon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki » Stene ima zapusen nos!ProblemČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera » Mali BebciNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera |
|
| Pomagajte ! | |
| | Autor | Poruka |
---|
Astra
Broj poruka : 20 Godina : 30 Lokacija : Zrenjanin Datum upisa : 07.01.2013
| Naslov: Pomagajte ! Sub Feb 08, 2014 11:48 am | |
| Kao sto vec znate imam crnu zenku sad vec godinu dana staru. Postaje sve bezobraznija i divlja. Evo nekih primera : - Pocela je da bezi po stanu kad treba da joj se stavi povodac pred setnju, nije zato sto nece da ide nego ne znamo sto, jer cim izadjemo odmah sve obavi. - Pre smo mogli sirom vrata da drzimo otvorena i ona ne bi izasla iz stana al u poslednje vreme je pokusala cak danas i uspela da pobegne i nije cekala nego strcala dole i kad smo probali da joj stavimo povodac pocela je da rezi i da skace i pokusava da ujede za ruku. Mislio sam da je to zbog mog pristupa pa je sisla sestra koja s njom provodi dosta vise vremena i na nju je nasrnula cak malo i ugrizla za ruku. Dobila je po dupetu i tu je isto rezala i pokusala da ujede pa smo je vezali za radijator kao kaznu i evo sad vec cvili pola sata. STA DA RADIMO ???? Da li je ovo normalno da te tvoj pas tako napada i pokusava da povredi da li je to agresivnost,besnilo ? Svi je volimo i pazimo o njoj da bi ona sad ovakva ispala ne znam gde je problem nastao da ona bude ovakva ! Hvala unapred... | |
| | | sandra1000
Broj poruka : 1437 Godina : 36 Lokacija : Beograd Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: Pomagajte ! Ned Feb 09, 2014 11:29 am | |
| GRESKA!!! NIKAD NE TUCITE PSA! Oni su cudni psi, imaju svoju licnost i neke stvari treba ispostovati. Ona pokusava da istera po svome. Treba biti uporan i istrajati u svojoj nameri. Ignorisanje je lek za sve. Nemojte dozvoliti da VI postanete NJEN ljubimac, ona nije volja vec je vlasnik i on mora da se POSTUJE! Batinama samo pravite kontra efekat, razdrazujete je i ona ce nasrtati na vas jer vas se boji. Ja imam kuckicu koja se ne boji nicega, izuzetno opasan pas. Takva joj je narav, ali, na komandu "NE" se ukopa u mm. Svako bi pomislio da se nadobijla batina i batina, ali ne. Samo treba raditi i treba zadobiti njihovo poverenje. Da vas pas zna da ste vi uvek tu i da on zavisi od vas. Kada setate psa, setajte sami, bez prisustva drugih pasa. U coporu se svaki pas promeni, manje je poslusan, znatizeljan i gleda od drugih sta rade. Uvek kod sebe imajte poslasticu. Za sve sto uradi dobro nagradite je, kad pogresi trznite povodac (ako je napolju) i vratite je kuci. NE VIDITE JE, IGNORISANJE, ako treba ceo dan, ceo dan, ali nemojte da dozvolite da istera po svom. Okretanje na ledja za psa je ponizavajuce. Tako ako napravi nesto oborite je na ledja i zadrzite minut dok se ne "unormali". Nikako je nemojte tuci, napravicete kretena koji ce vas unakaziti, a zubalo im nimalo nije naivno. Da li je u teranju? Kad se teraju hoce da beze od kuce jer ih nagon tera. Potrudite se i ispravite to dok nije kasno, jer sto su stariji to je teze da im se ponasanje koriguje. | |
| | | Astra
| Naslov: Re: Pomagajte ! Ned Feb 09, 2014 11:40 am | |
| Nije u teranju a i sto se tice tucenja, samo smo par puta kad je bas zeznula stvar. Probacemo to sa okretanjem na ledja. Hvala. | |
| | | sandra1000
Broj poruka : 1437 Godina : 36 Lokacija : Beograd Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: Pomagajte ! Ned Feb 09, 2014 11:48 am | |
| Oni su zlopamtila samo takva. Samo vi budite tvrdoglaviji od nje i terajte po svom, pa ce da popusti. I nagradite je uvek, onda ce da bi je pohvalili i da bi dobila poslasticu biti dobra. Samo setajte sami da bi se vezala za vas | |
| | | Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: Pomagajte ! Ned Feb 09, 2014 11:55 am | |
| Lep post Sandra. Jedino gde se ne slažem je obrtanje na leđa u ovom slučaju. Pošto već ume da se pobuni protiv lošeg tretmana bojim se da bi u tom slučaju mogla ozbiljno da ih povredi. - Astra ::
- Pocela je da bezi po stanu kad treba da joj se stavi povodac pred setnju, nije zato sto nece da ide nego ne znamo sto, jer cim izadjemo odmah sve obavi.
Znači da povezuje nešto loše sa izlaskom iz stana. Negde ste napravili grešku. Probajte da je nagradite kada joj se stavi povodac. Da je niste slučajno kačili na povodac kad ste joj radili nešto? (čistili uši, češljali...) - Astra ::
- - Pre smo mogli sirom vrata da drzimo otvorena i ona ne bi izasla iz stana al u poslednje vreme je pokusala cak danas i uspela da pobegne i nije cekala nego strcala dole i kad smo probali da joj stavimo povodac pocela je da rezi i da skace i pokusava da ujede za ruku. Mislio sam da je to zbog mog pristupa pa je sisla sestra koja s njom provodi dosta vise vremena i na nju je nasrnula cak malo i ugrizla za ruku.
Dobila je po dupetu i tu je isto rezala i pokusala da ujede pa smo je vezali za radijator kao kaznu i evo sad vec cvili pola sata. A ovde sam dobio odgovor na pitanje od gore. Znači kačenje na povodac je za nju kazna. Kad ste je zakačili dobila je po dupetu, batina=kazna i to na povocu znači kad vidi povodac povezuje sa batinom. Druga stvar, dosta pasa će da izađe iz stana, evo moja mala je pre neki dan izašla i sišla skroz sa petog, vlasnik se iznervira i već kuva u sebi, juri za psom i onda ga satera u ćošak i pokušava da ga zakači, pas se buni, vlasnik još više kuva u sebi, pas to oseti i kad se pričepi previše jedina opcija je da napadne jer vlasnik u takvom stanju asocira psa na ponašanje koje je primenio ranije, a kod vas je to batina. Ja sam po moju sišao dole rekao joj da krene gore i pokazao rukom ona malo skakutala ja joj se nasmejao i čučnuo dole ona prišla, ja je izmazio i krenuo da trčim uz stepenice, ona krenula za mnom. Kad smo ušli u stan dobila je keksić. - Astra ::
- STA DA RADIMO ???? Da li je ovo normalno da te tvoj pas tako napada i pokusava da povredi da li je to agresivnost,besnilo ? Svi je volimo i pazimo o njoj da bi ona sad ovakva ispala ne znam gde je problem nastao da ona bude ovakva ! Hvala unapred...
E sad, mislim da imate ozbiljan problem. Prvo kao štene nije naučena šta se sme i kako. Nije naučena da radi preko nagrađivanja, nego je učena da se plaši kazne. Sva ponašanja koja se opisuju direktno su posledica kazne iz prošlosti tj. lošeg iskustva. Pas nije agresivan klasično (ja nisam dreser i ne znam pravu terminologiju), nego je pas uplašen i u momentima kada je sateran u ćošak ispoljava agresiju kao jedino rešenje. Bitno je da ste svi svesni da postoji problem. Rešenje problema je u radu sa psom jer ovde treba i vlasnici da reše svoj problem, a sad sam siguran i strah od psa. Ne znam kako da vam pomognem, mislim na sve u kući, jer imam utisak da ne znate da se snađete sa ovom rasom. Moj najbolji savet bi bio da nađete dobrog dresera i da pokušate da radite, jer vam treba neko ko će da vas uputi šta i kako. U suprotnom ne vidim kako ćete rešiti sve ovo i bojim se kako će pas da završi, jer sam ovakve primere već viđao. Kako izgledaju vaše šetnje? Koliko ih ima i koliko traju? | |
| | | Astra
| Naslov: Re: Pomagajte ! Pon Feb 10, 2014 6:24 pm | |
| Jesmo je vezivali kad smo je kupali da ne bi iskocila, tu je problem zasto se plasi. A sto se tice nagradjivanja sa poslasticom to radimo svakodnevno kad god uradi nesto dobro dobije keksic. Probao bi i ja to sa rukom i trcanjem al u zgradi ima male dece dosta a ona bezi ili rezi kad joj neko pridje pa da ne nasrne na neko dete zato smo joj tako prisli. Sto se tice plasenja s nama nema problema i sa malim krugom ljudi ali joj treba dosta da stekne poverenje, a vecina ljudi prilazi na pogresan nacin i onda se ona uplasi pa se i mi bojimo da ne dodje do ujeda ili slicnog. | |
| | | Petar91
Broj poruka : 247 Godina : 33 Lokacija : Srbija-Beograd-Vozdovac Datum upisa : 29.03.2013
| Naslov: Re: Pomagajte ! Uto Feb 11, 2014 10:01 am | |
| Batina je iz raja izasla , ali ne rukom nego novinom treba to da se radi i treba kad se uhvati na delu jer samo tad ima dejstvo, ako ga istucete kasnije nema svrhe jer nece znati zasto je kaznjen... | |
| | | Murphypei Admin
| Naslov: Re: Pomagajte ! Uto Feb 11, 2014 10:46 am | |
| - Astra ::
- Jesmo je vezivali kad smo je kupali da ne bi iskocila, tu je problem zasto se plasi. A sto se tice nagradjivanja sa poslasticom to radimo svakodnevno kad god uradi nesto dobro dobije keksic. Probao bi i ja to sa rukom i trcanjem al u zgradi ima male dece dosta a ona bezi ili rezi kad joj neko pridje pa da ne nasrne na neko dete zato smo joj tako prisli. Sto se tice plasenja s nama nema problema i sa malim krugom ljudi ali joj treba dosta da stekne poverenje, a vecina ljudi prilazi na pogresan nacin i onda se ona uplasi pa se i mi bojimo da ne dodje do ujeda ili slicnog.
Kod plašenja sam mislio na vas. Da se vi nje plašite kada se nešto dešava, plašite se kakva će biti njena reakcija i da li će da se pobuni, a ona to oseti. Ovde si već odgovorio samom sebi zašto ne voli povodac. Pokušaj da joj zakačiš povodac ranije i ostaviš ga na njoj. Onda se vratiš sa keksićima i sedneš. Čekaš malo, a njoj ostaviš da vuče povodac po kući. Pa je zoveš da dođe i daš joj keksić. Posle nekog vremena (ne prebrzo neka vuče povodac i pola sata) rešiš da je izvedeš napolje i kad izađete iz stana daš joj keksić. Ovo su sve procedure koje traju i koje se uče danima, nedeljama, mesecima. Poenta je da pas stekne poverenje u vlasnike i da se oslobodi ranije negetavnih radnji. Ne savetujem uopšte primenu sile na ovakvom psu posebno ne od strane neiskusnih vlasnika jer se bojim da pas može da uzvrati i ozbiljno povredi nekoga. Šar-pej je pas koji se buni protiv lošeg tretmana i može ozbiljno da povredi. | |
| | | Petar91
Broj poruka : 247 Godina : 33 Lokacija : Srbija-Beograd-Vozdovac Datum upisa : 29.03.2013
| Naslov: Re: Pomagajte ! Uto Feb 11, 2014 10:59 am | |
| Nikakva sila marphy nije tu u pitanju to je par puta po guzici sa novinom i to je to, naravno ne sad da ga odvalis od batina pogotovo rukom onda ce itekako to da zapamti ovako novinom par laganih i pas ce da bude poslusan, barem sam ja tako grofa naravno samo ako skrivi nesto da se razumemo. Sad mogu i da ga pustam bez povodca, slusa me hvala mu puno , druzi se sa ostalim psima. Jedinu sorku sto je imao to je sa nepuna cetiri meseca kada ga je drugi shar pei napao, a on mucenik nije znao sta ga je snaslo ovaj ga uhvatio za vrat jedva sam ga odvojio... Od tad kad god ga vidi hoce da ga pokida, ali ja mu to ne dozvoljavam, ni da rezi kamoli da napadne nekog... Ne zelim da napravim idiota od kera, ipak mi je u kuci, dodju mi sestre sa klincima igra se sa njima ne zelim da razmisljam da ih napadne ili sl. ne znam sta bih radio... | |
| | | Murphypei Admin
| Naslov: Re: Pomagajte ! Uto Feb 11, 2014 11:23 am | |
| Moraš da pročitaš opet njihov problem. Kada je pas sateran u ćošak kreće da ujede. Zamisli situaciju da još krenu da je udare novinom mislim da bi ih ozbiljno povredila. Postoje situacije u kojima je kazna fizička, npr. kod mene kada smo napolju i ova krene da pokupi nešto sa ulice prva reakcija mi je ili da cimnem povodac ako je zakačena, pa je sad skopčala i ne radi to dok je na povocu, ili ako sam blizu nje kad je puštena i mogu da je klepim rukom. Koja je to stvar zbog koje pas mora da dobije novinama i kako to izvesti ukoliko novine nisu tu odmah pri ruci, da kazna ima efekta? Jedini primeri koji mi padaju na pamet je da pas nešto uništava i ti mu se prišunjaš i klepiš ga, što ja mogu da uradim sa glasnim NE. Kada je pas uradio nešto (prošlo je neko vreme) nema svrhe uopšte kazniti psa. Npr. moj drugar je imao situaciju da je pokušavao psu da izvadi krpelja i pas se okrenuo i zarežao na njega, on ga je mahinalno zveknuo preko njuške. To bi bila kazna u momentu, ali ne znam kako da izvedeš da kazniš novinom psa jer moraš da odeš po te novine, presaviješ ih, dođeš do psa i sve to mora da traje bar minut, a to više nije kazna u datom momentu. Ukoliko ga udariš pas se samo boji novina i tebe u tom emotivnom stanju, ali ne shvata tačno zašto se desilo to. Tako da nemaš rešenje problema nego imaš isključivo strah od novina i strah od tvog gneva. To često ljudi imaju napolju, a i ja sam imao, kada puste svog psa i onda treba da krenu kući, a pas neće. Onda oni pošize i jure psa pa kad ga uhvate i nakače na povodac zveknu ga i dobili su kontraefekat, psa koji je kažnjen zato što je zakačen na povodac. Ili kad otrči za nečim npr. mačkom pa ga uhvatiš i nalupaš i dobio si psa kažnjenog zato što si ga uhvatio, a ne zato što je jurio. | |
| | | Petar91
| Naslov: Re: Pomagajte ! Uto Feb 11, 2014 11:29 am | |
| Slazem se sa tobom. Ja sam i rekao da ga treba kazniti u momentu kad ga uhvatis da radi nesto sto ne treba, a ne kasnije. Ja sam samo ispricao kako sam grofa ukrotio da ne kidise na stvari po kuci, a sto se tice napolja naravno povisiti glas nisam ni ja nosio novinu sa sobom kad sam ga setao napolju nego sam isto povisio ton ako skrivi nesto. | |
| | | Murphypei Admin
| Naslov: Re: Pomagajte ! Uto Feb 11, 2014 11:35 am | |
| Ma razumem ja tebe, ali nisam siguran da oni razumeju. Koliko vidim ne snalaze se baš najbolje sa ženkicom i imaju ozbiljan problem čim je pokušala već nekoliko puta da ih ujede. Ne znam šta može da se desi njima, može da ih povredi, a opet znam dosta pasa koji su tako počeli da se ponašaju i uspavani su. Ima primeraka koji su baš nezgodni i koji bez obzira na sve ne mogu da se kontrolišu posebno ako vlasnik nema iskustva, ali ima primeraka gde vlasnici neznanjem i neiskustvom naprave problem i ne znaju kako da ga reše. Žao mi je samo što vidim da su iz Zrenjanina pa ne mogu da ih uputim na neku od škola da im ljudi sa iskustvom sa šar-pejevima pomognu. | |
| | | Petar91
| Naslov: Re: Pomagajte ! Uto Feb 11, 2014 12:54 pm | |
| | |
| | | Astra
| Naslov: Re: Pomagajte ! Pet Feb 14, 2014 1:07 am | |
| Sad je sve u redu, dajem joj poslasticu za sve dobro sto uradi al bas sve i poboljsala se cak i na glasnije ne odmah prekida radnju, poslusnija je takodje tako da hvala puno ste pomogli ! | |
| | | Murphypei Admin
| Naslov: Re: Pomagajte ! Pet Feb 14, 2014 8:18 am | |
| Samo nastavite tako svi. Ne može da se reši preko noći toga moraš da budeš svestan, uglavnom se ovakva ponašanja koriguju mesecima, ali je bitno da se vidi da ima pomaka. Samo puno strpljenja i stalno ponavljati. Lako se pogreši i oni brzo usvoje nešto što je loše, a kad to treba ispraviti onda je proces daleko duži. | |
| | | Petar91
| Naslov: Re: Pomagajte ! Pet Feb 14, 2014 2:18 pm | |
| Odlicno samo tako nastavite . | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Pomagajte ! | |
| |
| | | | Pomagajte ! | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |