| PROBLEM POMAGAJTE | |
|
+5Dacha unaltraina sharpi Kaja i Boki Magic 9 posters |
Autor | Poruka |
---|
Magic
Broj poruka : 36 Godina : 52 Datum upisa : 30.07.2010
| |
| |
Kaja i Boki
Broj poruka : 317 Godina : 44 Lokacija : Kragujevac Datum upisa : 25.02.2010
| Naslov: Re: PROBLEM POMAGAJTE Uto Avg 10, 2010 7:59 pm | |
| moj savet je da ne uzmes od tog "coveka" | |
|
| |
sharpi
Broj poruka : 1043 Godina : 47 Lokacija : Temerin Datum upisa : 08.02.2009
| Naslov: Re: PROBLEM POMAGAJTE Uto Avg 10, 2010 8:54 pm | |
| To je normalno kod "žutih" (boja cigle) da kad su bebe da duž leđa im je baš jako tamna dlaka,i to kako rastu sve postaje svetliji. A shar-pei bez korekcija oka i nećeš baš lako naći (ako je to dobro odrađeno,kasnije stim nećeš imati problema)... Moj savet je da uzmeš koji ti se najviše dopada... sretno! | |
|
| |
Magic
| Naslov: Re: PROBLEM POMAGAJTE Uto Avg 10, 2010 9:03 pm | |
| Sharpi hvala lepo na savetu jako puno si mi pomogao,i da kažem istinu laknulo mi je posle "Kaja i Boki" saveta pošto sam već dao kaparu.Ako mogu još da pitam kada počinje pigmentacija jezika mislim na to da bude tamne boje?odmah kada se rode ili malo kasnije? | |
|
| |
unaltraina Urednik
Broj poruka : 8643 Godina : 59 Lokacija : Pancevo Datum upisa : 24.02.2010
| Naslov: Re: PROBLEM POMAGAJTE Uto Avg 10, 2010 9:12 pm | |
| Najidealnije bi bilo da pogledas rodovnik i preneses nam podatke. Sto se dlake tice desavaju se vrlo cudne stvari sa bojom dlake i njenim menjanjem, zavisi kakve gene stenci nose, mada crna pruga po ledjima je veoma velika razlika u boji i malo je cudno da stene tako izgleda ako je staro vec 8-9 nedelja, kada je normalno da se odvajaju od majke, ali desava se . Ovaj svetliji nos moze biti zato sto je stene dilute i to nije nedostatak. Ako je dobro uradjeno zatezanje ili podizanje kapaka to ne bi trebalo biti neki problem kasnije ali svakako da je moj savet da uzmes stene koje ima lepo oblikovane i sirom otvorene okice. To je u vezi tvoje dileme oko izgleda, postoje i mnogo bitnije stvari pri kupovini stenaca kao sto je uvid i informacije o zdravstvenom stanju roditelja i predaka. Stene potencijalni nosilac naslednih oboljenja je nocna mora i za sebe i za vlasnika ako oboli . Ako "Gazda" nije spreman da ti odgovori o necemu na tu temu i ako nema podatke koga je razmnozio i sa kim upario(sem da njegov pas nikad nije bio bolestan!!!, sto je obicno odgovor), moj savet je takodje da od tog coveka ne kupujes stene. Veruj da lecenje i problemi oko nege genetski loseg psa predstavljaju mucenje za dusu a o troskovima da i ne govorimo. | |
|
| |
Magic
| Naslov: Re: PROBLEM POMAGAJTE Uto Avg 10, 2010 9:21 pm | |
| | |
|
| |
Dacha
Broj poruka : 825 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 06.02.2010
| Naslov: Re: PROBLEM POMAGAJTE Uto Avg 10, 2010 9:26 pm | |
| U srbiji nema puno odgaivaca sar pei rase. Tako da se u sustini zna ko i kave linije ima i kakvi su im psi donekle. Tako da se potpuno slazem za Ljiljom da bi trebao ovde reci o kome se radi i ako mozes da nabavis rodovnik pa do nekle i moze ti ovde neko reci o kakvim psima je rec. A veruj mi da je i bolje da odustanes od kapare ako se pokaze da su psi od losih odgaivaca,jer ces posle toga na lecenja puci jos 100x tu kaparu . sretno.. | |
|
| |
unaltraina Urednik
| Naslov: Re: PROBLEM POMAGAJTE Uto Avg 10, 2010 9:27 pm | |
| Pigmentacija jezika je vec dobro uocljiva sa cetiri nedelje starosti. Vec tada stenci dobre pigmentacije moraju imati modar jezik a dilute stenci jezik boje lavande ili pink sa flekama plavicaste boje | |
|
| |
Magic
| Naslov: Re: PROBLEM POMAGAJTE Uto Avg 10, 2010 9:41 pm | |
| Puno vam hvala na savetima i na oljašnjenjima.Jako puno ste nam pomogli,mada naše ( cela porodica čita poruke)raspoloženje se menja posle svake poruke čas smo sretni čas tužni (najviše sinovi od 7 i 2 god) pošto smo se već potpuno pripremili za dolazak "maleckog" a možda od toga neće biti ništa.Deca to jako teško doživljavaju. | |
|
| |
unaltraina Urednik
| Naslov: Re: PROBLEM POMAGAJTE Uto Avg 10, 2010 9:53 pm | |
| Shar Pei u kuci je pravi uzitak ukoliko povedete malo racuna sta i od koga kupujete. Morate biti obazrivi pri odabiru da ne biste kasnije patili mnogo vise . Zao mi je ali zaista tako realno stoji stvar sa ovom rasom u Srbiji...razmnozavaju ih ko kako stigne ne vodeci ni malo racuna o zdravju zivotinja. Bitno da u oglasu pise"lepo naborano i mesnata njuska" i vecina je naravno "sampionskog" porekla sa lokalnih izlozbi | |
|
| |
Siniša Admin
Broj poruka : 1948 Godina : 36 Lokacija : Indjija Datum upisa : 24.06.2007
| Naslov: Re: PROBLEM POMAGAJTE Sre Avg 11, 2010 12:39 am | |
| Ja bih te zamolio da nam napises, ako naravno to zelis da podelis sa nama, od koga uzimas tog psa? Napisi ime odgaivacnice, ne treba da imenujes osobu od koje ces licno kupiti jer zelim samo da znam dal je jedan covek u pitanju!!! Kad odgovoris, dobices objasnjenje i zasto sam pitao Hvala unapred! | |
|
| |
sharpi
Broj poruka : 1043 Godina : 47 Lokacija : Temerin Datum upisa : 08.02.2009
| Naslov: Re: PROBLEM POMAGAJTE Sre Avg 11, 2010 8:30 am | |
| Kupovina shar-pei-a je prava lutrija. Ima genetskih oboljenja koji se mogu "kriti" generacijama,jer zna se kako je ova rasa spašena-incestom... Sigurno da puno znači ako preci nisu imali nikakav bolest,ali čak ni to ne može da bude garancija! A ne samo u Srbiju već i u drugim zemljama isti je slučaj sa razmnožavanjem ove a i druge rase,jer postoji dosta puno "fabrika psa"... A što se izgleda tiče,svaki pas ima svoju manu,a i vrlinu. Zgužvanac ne mora da ima nikakvu titulu da bi bio ljubimac i punoravan član porodice.Mi (forumaši) ih ne volimo samo zbog izgleda već zbog karaktera,ličnosti... | |
|
| |
Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: PROBLEM POMAGAJTE Sre Avg 11, 2010 9:19 am | |
| Pozdrav Magic. Ovo je za svaku pohvalu, uglavnom svi mi koji smo prvi put uzimali ovu rasu samo smo čitali po internetu i nismo se uključivali previše u razgovore, posebno nismo vodili računa od koga uzimamo psa (govorim pre svega u svoje ime). Moj savet bi bio isti kao i od ostalih, rodovnik roditelja pa lagano u pretragu. Smernice koje mogu da dam, a lako se vidi sve na forumu i internetu: 1. Baza rodovnika na našem forumu, imate pse koji su bili i još uvek su gadno bolesni http://shar-pei.bestofforum.net/ostalo-f7/rodovnici-nasih-ljubimaca-t122.htmMarfi - groznica, treba izbegavati sve pse iz njegovog rodovnika ako se pojavi samo jedan zajednički predak ja bih odustao od šteneta. Skarfi - displazija lakta, takođe bih izbegavao sve srodnike bez obzira što displazija ima totalno drugačiji princip nasleđivanja jednostavno srodnici nisu sigurni bez snimaka. Lea (Flora von Berček) - isti slučaj kao sa Skarfijem displazija lakta Lea (Tamara von Berček) - groznica, moj savet izbegavati sve pse iz tog rodovnika. 2. Ono što sam radio kad sam uzimao Kallu (posle studiranja rodovnika) je traganje za srodnicima tj. vlasnicima koji kod sebe imaju pse iz tih linija. Kada sam pronašao najmanje 5 vlasnika i čuo njihova iskustva bilo mi je daleko lakše. 3. unaltraina je objasnila što se tiče boje i pigmenta kao i deo o šampionima, kod nas u Srbiji su svi šampioni i to je relativna stvar, u celoj Srbiji postoje 2 odgajivačnice koje mogu da kažu da imaju zaista šampione u linijama to je odgajivačnica "Od kuće R" i odgajivačnica "Gold-Panonia" sve ostalo su naše domaće titule sakupljene na našim vašar izložbama, eventualno na izložbama u BiH i Hrvatskoj (isti slučaj kao kod nas), mada iskreno za druženje i ljubav koju ova rasa pruži titule su najmanje bitne, samo je važno da vas neko ne zavlači "štencima bogatih nabora, šampionskog porekla." Sharpi reče da je sve lutrija i u pravu je, ali čoveku bude lakše kada zna da je dao sve od sebe. Sve "čiste" rase su nastale incestom samo što se kod nekih više vodilo računa kod nekih manje. Još jedna stvar koja je bitna je kako odgajivač drži svoje pse? Posebno kako drži štence i sa koliko planira da ih preda novim vlasnicima? Imali smo slučajeve na forumu gde štenci odlaze kod novih vlasnika sa mesec dana starosti, kao i slučajeve gde štenci dolaze kod novih vlasnika puni buva i smrdljivi, takve bih lično mlatio dok ne pozelene. Imam samo pitanje: Zašto je u prvom postu ovo "čovek" i "gazda" pod navodnicima? Kad pogledam post i vidim navodnike imam utisak da je nešto skriveno iza toga, verovatno su i ostali to pomislili pa otuda ovakvi naši odgovori. | |
|
| |
Siniša Admin
Broj poruka : 1948 Godina : 36 Lokacija : Indjija Datum upisa : 24.06.2007
| Naslov: Re: PROBLEM POMAGAJTE Sre Avg 11, 2010 12:44 pm | |
| Dobio sam odgovor na moje pitanje putem privatne poruke Hvala Bio sam uplasen da kupujes psa od coveka koji je nama svima dobro poznat jer ima farmu Shar Pei rase i vrlo lako mozes da dobijes bolesnog psa. Doticnom je na forumu ulaz zabranjen. Ukratko objasnjenje... Srecno | |
|
| |
Magic
| Naslov: Re: PROBLEM POMAGAJTE Sre Avg 11, 2010 2:06 pm | |
| Još jednom hvala svima."čovek i gazda "zbog moje greške pošto jednostavno nisam se na brzinu setio druge reči a ime ne bi da pišem zbog privatnosti.Apsolutno si u pravu murphypei stvarno zvuči nekako čudno da nekažem i glupo sa moje strane izvinjavam se.Za 10 dana javiću šta smo odličili, za sad uradiću kako ste mi savetovali oko rodovnika pa videćemo. | |
|
| |
Buba_mara
Broj poruka : 246 Godina : 41 Datum upisa : 13.01.2009
| |
| |
kud
Broj poruka : 1143 Godina : 56 Datum upisa : 11.08.2009
| Naslov: Re: PROBLEM POMAGAJTE Čet Avg 12, 2010 4:56 pm | |
| - Citat :
- Marfi - groznica, treba izbegavati sve pse iz njegovog rodovnika ako se
pojavi samo jedan zajednički predak ja bih odustao od šteneta. Skarfi - displazija lakta, takođe bih izbegavao sve srodnike bez obzira što displazija ima totalno drugačiji princip nasleđivanja jednostavno srodnici nisu sigurni bez snimaka. Lea (Flora von Berček) - isti slučaj kao sa Skarfijem displazija lakta Lea (Tamara von Berček) - groznica, moj savet izbegavati sve pse iz tog rodovnika. Slažem se sa svim prethodno rečenim. Ja bih tu dodala i Saru zbog kože i Mrkija (možda smo pogrešili oko odgoja ,tu bi svako mogao da doda i da oduzme, ali svakako postupak nije bio normalan.Tako da bih izbegla tu vrstu agresivnosti.) Mislim da sve treba javno reći i pokušati pomoći bar onima koji pomoć zatraže. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: PROBLEM POMAGAJTE | |
| |
|
| |
| PROBLEM POMAGAJTE | |
|