Zadnje teme | » Doli - Bubrezi visok kreatinin & ureaSre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981 » Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.Čet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151 » Sar Pei stene Ned Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic » SHAR PEI & ZIMASub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr » Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama Čet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr » Parenje, graviditet i ostale teme...Uto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El » Problem sa okicama.Sre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera » Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)Pon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki » Stene ima zapusen nos!ProblemČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera » Mali BebciNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera |
|
| Pomagajte!!! | |
| | Autor | Poruka |
---|
Laki
Broj poruka : 4 Godina : 47 Datum upisa : 15.03.2010
| Naslov: Pomagajte!!! Pon Mar 15, 2010 4:45 pm | |
| Malo prije sam vas nasla na internetu(hvala Bogu).Imamo shar peja koji je star 6 mjeseci.Zadnja dva tjedna je bio bolezljiv,a veterinar je rekao da je to najvjerojatnije zbog zubiju.Povisena temperatura,vidljiva slabost(jadnicak nije mogao stajati na nogama),nije jeo,bjezao od nas..i tako se to vuklo do danas,jedan dan dobro,drugi ne.Danas je bio korak do smrti.Pao je na leđa,i samo su mu se nožice tresle,zadnji trzaji.Srecom,veterinar jr 100m do stana i trkom smo ga odnijeli gdje je dobio 2 injekcije.Veterinar je rekao da je najvjerojatnije trbusna gripa,ali ne vjerujem mu bas nista.Interesantno je to da se nalazimo u Njemackoj vjerujte ni tu nisu nista bolji veterinari nego kod nas.Molim vas,ako je netko imao slicnih iskustava sa svojim ljubimcem,da mi se javi,jer cu izluditi.Puno,puno hvala unaprijed Biljana | |
| | | Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: Pomagajte!!! Pon Mar 15, 2010 6:33 pm | |
| Biljana, dobrodošli na forum. Žao mi je što mališi nije dobro. Hajmo da probamo ovako, jel mu merena temperatura i kolika je ako jeste? Jel ima nekih otoka kad se loše oseća (zglobovi, posebno na zadnjim nogama, njuška)? Jel povraća? Jel ima još nekih simptoma? Koliko pije vode? Kako vama to izgleda, kao da je neka vrsta napada ili kao da je konstantno loše? Odvedite ga kod veterinara i tražite da uradi kompletnu krvnu sliku tako ćete imati uvid šta se dešava. Takođe ne bi bilo loše odraditi i analizu urina. Ukoliko je trbušni virus skoro pod obavezno mora da ga prati proliv i u nekim slučajevima povraćanje. Kad odgovorite na pitanja možda neko od nas ovde na forumu može da vas usmeri šta da tražite sve od veterinara da proveri. pozdrav i nadam se da je zgužvancu bolje | |
| | | Skarfi Urednik
Broj poruka : 4415 Godina : 42 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 04.02.2009
| Naslov: Re: Pomagajte!!! Pon Mar 15, 2010 6:45 pm | |
| Biljana pozdrav i od mene. Jako mi je zao sto citam ovakav post. Idite kod drugog veterinara, ispricajte sve detalje koji prate njegovo stanje, cak i one vama nebitne. Da li ga je nseto ujelo, mozda krpelj, tako izgledaju simptomi posle ijeda krpelja. Znam da vam zvuci glupavo sada krpelj zimi, ali ne mora da znaci, mozda ga je ujeo ranije, pa se simptomi sada ispoljavaju. Obavezno, ali obavezno krvna slika i urin. Slazem se sa Pedjom, da je trbusni virus on bi povracao, imao proliv, kiselina bi ga mucila. Jeste bili kod veta jos posle toga? Kako je on sada ? | |
| | | kud
Broj poruka : 1143 Godina : 56 Datum upisa : 11.08.2009
| Naslov: Re: Pomagajte!!! Pon Mar 15, 2010 6:58 pm | |
| Meni liči na napad epilepsije.Doduše to sam viđala kod kokera koji je sa tim živeo jako dugo ali tako je izgledalo.Leđa i trzaji.Nadam se da nije kod vašeg ali treba sve proveriti. | |
| | | Laki
| Naslov: Re: Pomagajte!!! Pon Mar 15, 2010 10:19 pm | |
| Samo da vam se zahvalim na brzim odgovorima!!!Hvala.Danas je imao temperaturu 40 stepeni i povratio je ,ali samo nekakvu zutu slinu.Nema oteklina na zglobovima,ne jede i ne pije,ali se ipak krece i malo se veseli dok nas vidi,ali to traje par minuta.Sutra ce dobit i trecu injekciju za "trbusni virus" kako je vet.rekao.Stalno je umoran,i samo spava.Ponekad jako tesko dise,ali to mu je otkad je rođen,,a posebno dok se vozi u autu.Da li je to normalno?Proliva nije imao,vec tvrdu stolicu u zadnja dva dana.juce je bio u sumi,a da ga je nesto ujelo ne vidi se,a i cijepljen je protiv tih nametnika. | |
| | | Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: Pomagajte!!! Pon Mar 15, 2010 11:12 pm | |
| Opet ja sa još jednim pitanjem. Koje mu je boje mokraća? Temperatura mu je povišena što definitivno ukazuje da se organizam bori sa nečim. Mene brine to što ne pije, a ima temperaturu vrlo lako može da dehidrira. U suštini može biti svašta: Infekcija koja je napala organizam, ali pretpostavljam da veterinar daje antibiotike tako da bi do sada već moralo da se vidi poboljšanje, videlo bi se posle prve ture injekcija. Napomenite veterinaru za krpelje, Ivana (Skarfi) je pomenula. Ako je uhvatio neku od bolesti koju prenose babezie (piroplazmoza, lajmska) lako može da se proveri preko krvi, a antibiotici ne pomažu mora da se da odgovarajuća doza imizola, to već veterinar zna. Poslednji simptom kod skoro svih bolesti koje prenose krpelji je tamna mokraća. Uglavnom simptomi su povišena temperatura, malaksalost, bol i kao poslednja stavka krv u mokraći. Držim palčeve da sa maleckim sve bude u redu. | |
| | | Skarfi Urednik
| Naslov: Re: Pomagajte!!! Uto Mar 16, 2010 9:22 am | |
| Veterinari kao i kod nas, sve lece, ali prvo ne provere krv i mokracu. To sto povraca kiselinu je verovatno i od toga sto ne jede, pa mu stomak luci vecu kolicinu stomacne kiseline koja ga iritira. Daj te mu pola tablete ranisana i napravite mu rizu, dobro je obarite , onako da se raspada. I malo belog mesa, sve sitno iseckajte i pomesaj te, i prelij te sa vodom u kojom ste barili rizu, ta voda je odlicna za stomak. A sta kae vet, sta je izazvalo taj stomacni virus, da li i sada ima temperaturu? Kako je on od jutros? | |
| | | elenkov82
Broj poruka : 90 Godina : 42 Lokacija : Požarevac Datum upisa : 16.01.2010
| Naslov: Re: Pomagajte!!! Uto Mar 16, 2010 10:51 am | |
| Mi ne mozemo puno da pomognemo savetima, ali navijamo za Lakija i nadamo se ozdravljenju!!! | |
| | | Laki
| Naslov: Re: Pomagajte!!! Uto Mar 16, 2010 1:26 pm | |
| Evo dragi moji.Dosla od veterinara,maleni je dobio piku i sada je sve ok.Gladan ko vuk,veseo i sve je ok.U slucaju da dobije proljev moramo se odmah javiti veterinaru.Hvala vam za podrsku. | |
| | | Hana
Broj poruka : 472 Godina : 112 Lokacija : tu i tamo Datum upisa : 16.05.2009
| Naslov: Re: Pomagajte!!! Uto Mar 16, 2010 2:44 pm | |
| Super, drago mi je sto je dobro. Ako mozes okaci koju sliku. | |
| | | Skarfi Urednik
| Naslov: Re: Pomagajte!!! Uto Mar 16, 2010 2:55 pm | |
| | |
| | | Laki
| Naslov: Re: Pomagajte!!! Uto Mar 16, 2010 3:01 pm | |
| Slike su nazalost dole,ali cu ga fotkati danas ili sutra tako da mozete upoznati nase malo cudo. | |
| | | Skarfi Urednik
| Naslov: Re: Pomagajte!!! Uto Mar 16, 2010 3:03 pm | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Pomagajte!!! | |
| |
| | | | Pomagajte!!! | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu