Zadnje teme | » Doli - Bubrezi visok kreatinin & ureaSre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981 » Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.Čet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151 » Sar Pei stene Ned Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic » SHAR PEI & ZIMASub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr » Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama Čet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr » Parenje, graviditet i ostale teme...Uto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El » Problem sa okicama.Sre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera » Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)Pon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki » Stene ima zapusen nos!ProblemČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera » Mali BebciNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera |
|
| Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza | |
|
+41Cvikerasica thealimovic aca81 hachiko Han rugievithus sandra1000 JOVANKA BROZ Mona Von Bercek Sara Pej Heavenwho Blaze Vladica AhKin neron sabla Beauty Hana vesnacikos hanibadi hektor Buba_mara Dacha Enkimana vule dacadixi Nikola&Lea Nesha unaltraina Big Mazi kud Qele Kaja i Boki Bosko&Ljubo Kesten_Pire sloti EMA sharpi Skarfi ivana&bane Bora Murphypei 45 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Murphypei Admin
Broj poruka : 8637 Lokacija : Ruma Datum upisa : 13.11.2007
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Uto Feb 08, 2011 10:19 pm | |
| Samo da obavestim da sam danas našao krpelja na Kalli očigledno da su ova 2 dana toplija probudila krvopije i da svi oni dani minusa ovim novim mutantima ne mogu ništa. Zaštitite svoje ljubimce obavezno očigledno da kod krpelja nisu čista posla preživljavaju sve uslove! | |
| | | Skarfi Urednik
Broj poruka : 4415 Godina : 42 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 04.02.2009
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Uto Feb 08, 2011 10:23 pm | |
| 365 dana u godini krpelji su aktivni i prisutni, tako da zastitu pas treba da ima tokom cele godine !!!!!! | |
| | | hanibadi
Broj poruka : 134 Godina : 57 Datum upisa : 12.01.2011
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Sre Feb 09, 2011 10:18 am | |
| Nisam sigurna dali je dovoljna Bayerova ogrlica protiv krpelja a jako se plasim. Dali da koristim i ampule? | |
| | | Skarfi Urednik
Broj poruka : 4415 Godina : 42 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 04.02.2009
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Sre Feb 09, 2011 11:15 am | |
| Ne smete kombinovati proizvoljno ogrlice i ampule....samo odredjeni preparati smeju da se kombinuju...pitajte veterinara za savet...ili mozda ovde neko zna da vam kaze | |
| | | hanibadi
Broj poruka : 134 Godina : 57 Datum upisa : 12.01.2011
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Sre Feb 09, 2011 11:43 am | |
| E vidis o tome nisam razmisljala mislim na kombinacije Nekad sam koristila samo ampule, tad sam imala samo kokera i tri puta je imao krpelja pa sam izludela od brige jer je bio na masnoj dasci. Srecom sve je dobro proslo. Saznam za Bayerovu ogrlicu i od tada nikakvih problema. Hani ima tri godine,nosi ogrlicu i nikada nista nije zakacila od tih gamadi, a preko puta je komsijin vocnjak koji redovno obilazi, pun je trave koju bas neredovno kose. Komsija ima neke avlijanere s kojima voli da se druzi pa sta cu pustim je da se izjurca. | |
| | | vesnacikos
Broj poruka : 675 Godina : 59 Lokacija : Zrenjanin Datum upisa : 12.02.2011
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Čet Mar 03, 2011 5:30 pm | |
| Nisam znala da su krpelji aktivni cele godine !!! Eto mog psa stitim sa -EKTANON- tecnoscu i mogu reci veoma uspesno, samo "kupanje" se mora ponavljati na svakih17-20 dana i zastita je sigurna ! Inace i mi smo muku mucili s krpeljima i nije bilo dana a da nisam skinula po 3-4 pa i 6 krpelja , i od kad sam ga okupala s ovom tecnoscu(ima ga svaka vet apoteka) mi smo se resili ovih napasnika , a da i buve su nestale Dal jos neko ima iskustva sa ovim preparatom??? | |
| | | unaltraina Urednik
Broj poruka : 8643 Godina : 59 Lokacija : Pancevo Datum upisa : 24.02.2010
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Čet Mar 03, 2011 8:24 pm | |
| Da, ja, ali ne za zastitu pasa vec dvoriste redovno prskam njime zbog napasnika. Pse stitim spot-on zastitom, jednostavnije mi je i duze traje. Svaka zastita je dobra, bitno da se psi stite od zlotvora zbog koga sam i pored svega ostala bez moje Buki Imate srece sto krpelji nisu bili zarazeni. Dovoljno je da se i proba zakaciti i padne mrtav nakon toga ali da uspe da zarazi psa | |
| | | vesnacikos
Broj poruka : 675 Godina : 59 Lokacija : Zrenjanin Datum upisa : 12.02.2011
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Pet Mar 04, 2011 2:11 pm | |
| Da,da i dvoriste sam poprskala ali na bocici pise da se sve domace zivotinje s tim tretiraju a to mi je i veterinar preporucio! Pa sam ga poslusala i donelo je rezultata | |
| | | unaltraina Urednik
Broj poruka : 8643 Godina : 59 Lokacija : Pancevo Datum upisa : 24.02.2010
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Pet Mar 04, 2011 2:37 pm | |
| Moze naravno ali meni spot on vise odgovara | |
| | | Beauty Hana
Broj poruka : 353 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 05.12.2010
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Uto Mar 08, 2011 12:05 am | |
| Pitanjce...u poduzem, info tekstu je Big Mazi spomenuo da su ljubimci bezbedni ako redovno koriste beli luk....ali kasnije niko nije spomenuo nesto slicno... to je cisto teorija...ili nije pogodno za nase zguzvance ili...? Pitam cisto jer mi to deluje najprirodnije.....mada, trenutno koristimo spot on, Advantix... | |
| | | Murphypei Admin
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Uto Mar 08, 2011 12:21 am | |
| Luk je u većim količinama toksičan za pse. Beli nešto manje od crnog al je i dalje toksičan. Može da se dodaje po malo u hranu ali protiv buva i krpelja ne verujem da ima nekog efekta. Različiti preparati deluju na različitim psima tako da treba naći onaj koji najviše odgovara. 100% zaštita naravno ne postoji. Buve, a posebno krpelji su mutirali u poslednjih nekoliko godina i aktivni su tokom cele godine, npr. sad im kreće sezona. Moj neko mišljanje može malo belog luka al osloniti se na njega kao zaštitu to nikako i dalje treba koristiti neki od preparata i naravno fanatično pregledati psa posle svake šetnje. | |
| | | Murphypei Admin
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Sub Mar 12, 2011 11:01 pm | |
| Zaštitite svoje zgužvance krpelji divljaju trenutno!!!!!!! Ovo je idealno vreme za njih!!! Ampula ili ogrlica ili sprej pronađite ono što vašem psu najbolje odgovara to mu može spasti život!!!! | |
| | | sabla
Broj poruka : 70 Godina : 42 Lokacija : Banja Luka - REPUBLIKA SRPSKA Datum upisa : 14.02.2010
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Sub Apr 02, 2011 12:46 am | |
| Pozdrav drugari,kakav je duovin......zastita od krpelja....kazu da nije los...pozzz | |
| | | Murphypei Admin
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Sub Apr 02, 2011 12:52 am | |
| Pozdrav. Solidan je. Ja ga nisam koristio na svojima ali po onome što sam čitao po forumima nekima radi nekima ne. Kao sa svim ostalim preparatima, 100% zaštite nema. E sad je samo mudrost iskopati ono što funkcioniše za svakog psa ponaosob. | |
| | | Beauty Hana
Broj poruka : 353 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 05.12.2010
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Čet Apr 07, 2011 9:48 am | |
| Da li neko ima iskustvo sa BIO MAX ogrlicom na biljnoj bazi? dobili smo preporuku za nju, a iskreno, meni se najvise dopada sto je na biljnoj bazi...naravno, postavlja se pitanje da li je efikasna? | |
| | | neron Urednica Shar-Pei Magazina
Broj poruka : 5740 Godina : 46 Datum upisa : 24.10.2010
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Čet Apr 07, 2011 11:10 am | |
| Mi jok Za sada najvise verujem front line combo | |
| | | AhKin
Broj poruka : 1364 Godina : 42 Lokacija : Bavaniste Datum upisa : 29.09.2010
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Čet Apr 07, 2011 9:12 pm | |
| Mi imamo najbolje rezultate sa bayerovim kiltix ogrlicama.Super su za krpelje,manje za buve ali nista nikada nisu imali od kad ih nose.Proslo leto ni jedan krpelj nas nije napao,a dejstvo traje 7 meseci i cena jedne je oko 1000 din. | |
| | | Vladica
Broj poruka : 1651 Godina : 27 Lokacija : Lazarevac Datum upisa : 05.03.2011
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Čet Apr 07, 2011 10:10 pm | |
| E,bas sam htela da pitam za iskustva sa frontloine combo-om...Mi smo pre par dana stavili Tii,nadam se da nece biti problema...Samo bezveze je sto deluje samo mesec dana na krpelje a 2 meseca na buve... | |
| | | Blaze
Broj poruka : 742 Godina : 55 Datum upisa : 07.03.2010
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Čet Apr 07, 2011 11:12 pm | |
| - Beauty Hana ::
- Da li neko ima iskustvo sa BIO MAX ogrlicom na biljnoj bazi? dobili smo preporuku za nju, a iskreno, meni se najvise dopada sto je na biljnoj bazi...naravno, postavlja se pitanje da li je efikasna?
Prvo ta ogrlica za razliku od mojih ocekivanja uzasno neprijatno mirise. (Ja sam mislila da mirise na travke i sl. a ona ) Drugo - kod nas nije bila nimalo efikasna. Od kad smo presli na spot on ja sam prezadovoljna. Naizmenicno front line i advantix | |
| | | Heavenwho
Broj poruka : 65 Godina : 39 Lokacija : Kikinda Datum upisa : 02.05.2010
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Čet Apr 07, 2011 11:26 pm | |
| Mi koristimo neku Francusku ogrlicu"Preventef", jako smo zadovoljni! Koristili smo je prosle godine i bilo je proslo bez problema, i sa buvama i sa krpeljima! Sad sam joj uzeo ponovo! Cena je oko 850 din, a traje oko 5 meseci! Malo cudno mirise u početku, ali kasnije je OK! | |
| | | Vladica
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Uto Apr 26, 2011 3:43 pm | |
| E,ljdi,sad sam bas procitalana jednom forumu u vezi krpelja da se lako odstrane tako sto se poprskaju onim sprejom koji koriste sportisti za hladjenje prilikom povreda ili tako nesto...Kazu da se krpelj zaledi i sam otpadne...Hm...Sta mislite o tome...? | |
| | | Heavenwho
Broj poruka : 65 Godina : 39 Lokacija : Kikinda Datum upisa : 02.05.2010
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Uto Apr 26, 2011 4:32 pm | |
| Sto se nas tiče, bolje i da se ne zakači, tj ujede! Ko zna šta nosi u sebi!?! | |
| | | Sara Pej
Broj poruka : 30 Godina : 42 Lokacija : Vracevgaj Datum upisa : 13.09.2010
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Uto Apr 26, 2011 7:00 pm | |
| Zanima me u u kojoj se razmeri razblazuje Ektanon prilikom prskanja dvorista, na bocici pise 1:400 na psima pa da li moze ista razmera i za dvoriste a posto vidim da je vec neko imamo iskustva sa Ektanonom na forumu dobro bi mi dosao savet pre nego sto ga koristim | |
| | | Vladica
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Uto Apr 26, 2011 8:13 pm | |
| Havenwho,naravo da je bolje da se ne zakaci,ali ako nekim slucajem dodje do toga,bar da znam sta mi je ciniti.. | |
| | | Murphypei Admin
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza Uto Apr 26, 2011 10:06 pm | |
| Vladice moj savet je da kad vidiš krpelja zakačenog na psu istog momenta ga izvadiš, ja baš nešto ne verujem u metode prskanjem sprejevima i alkoholom jer gamad može da preživi gotovo sve uslove. Dovoljno je da kažem da sam ih nalazio i u januaru. Nije svaki krpelj zaražen, ali svakako kada primetimo krpelja na psu i izvadimo ga psa treba pratiti i reagovati na svaku promenu ponašanja i zdravstvenog stanja. Kada se pas zarazi babezijama prvo počinje da kunja, onda dolazi do povišene temperature, potpuna apatičnost i kao krajnji rezultat ćelije u bubrezima počinju da odumiru i pas mokri izuzetno tamno, braon (krv u urinu). Razmaz preko kojeg se može proveriti da li ima babezija u krvi se lako odradi kod veterinara, a za lajmsku i još neke varijacije babezija mora da se radi poseban test isto preko krvi. Kao što rekoh 100% zaštita od krpelja ne postoji, posebno za pse koji dosta šetaju i kreću se bukvalno svuda. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza | |
| |
| | | | Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |