Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza

Ići dole 
+41
Cvikerasica
thealimovic
aca81
hachiko
Han
rugievithus
sandra1000
JOVANKA BROZ
Mona Von Bercek
Sara Pej
Heavenwho
Blaze
Vladica
AhKin
neron
sabla
Beauty Hana
vesnacikos
hanibadi
hektor
Buba_mara
Dacha
Enkimana
vule
dacadixi
Nikola&Lea
Nesha
unaltraina
Big Mazi
kud
Qele
Kaja i Boki
Bosko&Ljubo
Kesten_Pire
sloti
EMA
sharpi
Skarfi
ivana&bane
Bora
Murphypei
45 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći
AutorPoruka
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
neron

Broj poruka : 5740
Godina : 46
Datum upisa : 24.10.2010

Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 Empty
PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyNed Feb 26, 2012 12:33 pm

M nama se to desavalo, znas i sam, da nadjem da seta a nije se zapio.. Ja sam to povezivala sa frontom koji je imao. Stavi joj ti front za svaki slucaj..
Nazad na vrh Ići dole
rugievithus
technical support
technical support
rugievithus

Muški Broj poruka : 1561
Godina : 41
Datum upisa : 25.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyNed Feb 26, 2012 12:42 pm

OK... Pokušaću da nađem prirodno ulje. Nadam se da ću uspjeti i da će to biti jedna od prepreka skotovima.

Redovnu zaštitu ću svakako da stavim. Sutra ću otići ka kupim jer kod nas nedeljom ne rade.
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 59
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyNed Feb 26, 2012 12:51 pm

I ono se prodaje u apotekama uglavnom...trazis prirodno etericno ulje Lavande medicinskog razreda...za aromaterapiju Smile

Poslednji izmenio unaltraina dana Ned Feb 26, 2012 1:10 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
hektor

hektor

Ženski Broj poruka : 1907
Godina : 56
Datum upisa : 04.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyNed Feb 26, 2012 12:57 pm

I ja danas posle setnje nasla jednog krpelja i to poveceg Twisted Evil
Setkao se po Hekiju ko pravi ljuta
Kolko vec sutra stavljam front line combo. A potrazicu i to lavandino ulje za aromaterapiju.I pored svih zastita otaje fanatican pregled posle svake setnje Smile
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 59
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyNed Feb 26, 2012 1:11 pm

Uf....uzasni su !!
Nazad na vrh Ići dole
neron
neron

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyNed Feb 26, 2012 2:17 pm

Znaci - proradili su! Ljudi,gledajte pazljivo posle svake setnje...
Nazad na vrh Ići dole
Han

Han

Broj poruka : 1196
Godina : 58
Datum upisa : 02.06.2011

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyNed Feb 26, 2012 5:26 pm

Mi još Hanu nismo nikada stavljali zaštitu. Vidjeti ćemo kako će proći sa tim parazitima pa ćemo odlučiti koje sredstvo ćemo upotrijebiti. dogwalk
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyNed Feb 26, 2012 10:56 pm

Oprezno sa krpeljima obavezno zaštita, ovo je sada vreme kada počinju da izlaze. Ako se pročita tema videćete da sam imao slučaj piroplazmoze sa Marfijem u sred januara. Par dana malo više temperature i krvopije su svuda.
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

Muški Broj poruka : 70
Godina : 42
Datum upisa : 14.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyNed Mar 11, 2012 4:56 pm

Drugari pozdrav,

ima li ko iskustva sto se tice zastite protiv krpelja i buva sa biocid-sprejem ili ampulama....

Hvala i pozz...
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

sandra1000

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 36
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyPon Mar 12, 2012 1:36 am

sabla ::
Drugari pozdrav,

ima li ko iskustva sto se tice zastite protiv krpelja i buva sa biocid-sprejem ili ampulama....

Hvala i pozz...

Ej, ja sam to cula negde da je dobro, ali da je Frontline Combo najbolji. Mi smo ampulama Neostemosan ( valjda sam lepo rekla ) prskali park i travnate delove gde nam se kuce igraju i da kucnem u drvo mi nismo imali nijednog, a Beti je imala na sebi oglicu neku biljnu protiv krpelja, buva i komaraca, a tata u Pet centru kupuje najbolje srestvo koje smo ikad koristili u tu svrhu, neki sprej, sad ce da ide ponovo pa cu da slikam ambalazu. Ja sam prezadovoljna. S tim sprejem sam prskala i macke, nismo imali nijednu buvu Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

Muški Broj poruka : 70
Godina : 42
Datum upisa : 14.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyPon Mar 12, 2012 4:50 pm

Hvala, ajd uslikaj molim te..
Sto se tice frontlajna-moj je alergican na njega, i dosta rodbine imam vani ( mnogi kazu da to nestavljam ) oni koriste vecinom sve na biljnoj bazi.....
Nazad na vrh Ići dole
sandra1000

sandra1000

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 36
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyUto Mar 13, 2012 2:33 pm

sabla ::
Hvala, ajd uslikaj molim te..
Sto se tice frontlajna-moj je alergican na njega, i dosta rodbine imam vani ( mnogi kazu da to nestavljam ) oni koriste vecinom sve na biljnoj bazi.....

Hocu naravno. Neznam da li je ovaj sprej na biljnoj bazi, mozda ali ima neki miris koji kamuflira da se ne osete biljke... Znas da obicno one biljne ogrlice imaju jak i mnogima neprijatan miris. Ja sam kupila Max Biocide i teralo me na povracanje, pa sam morala da je skidam Beti kad legnemo da dspavamo. Najbitnije je da nema krpelja i buva...
Nazad na vrh Ići dole
hachiko

hachiko

Broj poruka : 150
Godina : 40
Datum upisa : 20.11.2011

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyČet Mar 22, 2012 9:58 pm

mi smo zvali veterinara kaze ima ampulu front line to je za jednu upotrebu i 1380 din je..meni to deluje da je skupo..ako opet za 3 meseca moram toliko da dam...vec sam rekla da naruci i sutra idem da namazemo,originalna ampula kaze...ali zasledeci put jel postoji neki front line (posto vidim ima vise vrsta) da se duze koristi..ampula je skupa u tom slucaju..pas ima oko 30 kg
Nazad na vrh Ići dole
Nesha
Urednik
Urednik
Nesha

Muški Broj poruka : 4417
Godina : 31
Datum upisa : 23.07.2009

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyČet Mar 22, 2012 10:01 pm

Ampula se stavlja na 1 mesec a ne 3 Wink
Nazad na vrh Ići dole
hachiko

hachiko

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyČet Mar 22, 2012 10:37 pm

a jel postoji neka vrsta front line da je veca od ampule? da mogu da stavim bar 2 do 3 puta ..ampula je skupa i ima za jednom..i to mesec dana kako kazes. celo leto treba kupovati to svaki mesec Sad((((
procitala sam neki sprej, nesto sto se prska.sta je to i kako deluje...sta vi stavljate?
Nazad na vrh Ići dole
neron
neron

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyČet Mar 22, 2012 10:42 pm

Mi smo na front line combo,koji nam se pokazao kao efikasan,mada ja smatram da nista nije 100% efikasno,vec posle svake setnje zagledati da li se neka krvopija seta...
Nazad na vrh Ići dole
Nesha
Urednik
Urednik
Nesha

Muški Broj poruka : 4417
Godina : 31
Datum upisa : 23.07.2009

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyČet Mar 22, 2012 10:58 pm

Ja mojima stavljam advantix. Pokazao se bolji od front line-a. On je nešto jeftiniji a često bude i na popustu u pet centru..
Ogrlica vam dođe dosta jeftinije i traje valjda 5-6 meseci... Napisaće oni koji ih koriste Smile
Nazad na vrh Ići dole
aca81

aca81

Broj poruka : 53
Godina : 43
Datum upisa : 21.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyČet Mar 22, 2012 11:05 pm

Kod mene ima ta ampula za 8oo din. bas su mi je danas preporucili....poz.
Nazad na vrh Ići dole
hachiko

hachiko

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyČet Mar 22, 2012 11:35 pm

ovaj put cu da stavim tu ampulu i da vidim kako ce da bude,ali cu u pet shopu da se raspitam st aima jos,ozda nadje jeftinije....sad se malo brinem posto ce veterinar da mu namaze to,da li ce biti miran? posto ne da da mu lepo ocistim usi a nikad do sad nije isao kod veta..bice muke Smile))
Nazad na vrh Ići dole
neron
neron

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyPet Mar 23, 2012 12:09 am

Stavljanje ampule je vrlo lako, ne razumem cemu bacanje para i stresiranje psa odlaskom kod veta za stvar koju mozes i sama za minut...
Nazad na vrh Ići dole
rugievithus
technical support
technical support
rugievithus

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyPet Mar 23, 2012 12:55 am

Ampulu možeš i sama staviti jednostavno. Rasporediš na 2-3 mjesta na koja on ne može da dohvati jezikom Smile

Al' nije loše da prvo odvedeš kod veta i vidiš kako on stavlja pa kasnije sama to odradiš. Lakše i tebi i njemu.
Nazad na vrh Ići dole
neron
neron

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptyPet Mar 23, 2012 10:30 am

Ma nista lakse.. Postavis psa u sedeci ili lezeci polozaj, razmaknes mu dlaku,jer sadrzaj mora da bude na kozi,a ne na dlaci , za pocetak na grebenu, i tako redom, duz kicme sve do mesta na ledjima gde ne moze da dohvati..Zavisi od psa (koliko je savitljiv) Smile
Na uputstvu za fron line( ako se odlucis za njega) pise da se stavlja u regiji grebena ,ali sam kasnije saznala da je to naznaceno,jer je on i za mace koje bez problema mogu da lickaju svoja ledja ..
Ako se odlucis za bilo sta drugo,samo prati uputstvo i bice ok.. Vidim da ti je bitna cena, tako da je bolje da mu kupis kvalitetniju zastitu,nego da ustedjenu svotu das vetu,a sama mozes da odradis to.
Wink
Nazad na vrh Ići dole
thealimovic

thealimovic

Muški Broj poruka : 457
Godina : 37
Datum upisa : 28.11.2011

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptySre Apr 04, 2012 10:55 pm

:gun: :gun: :gun: ubicu se!!! Juce sam izvadio 2.a danas sam u kuci,posle setnje naisao na 4,5 kom.i to jedan na mojoj majici anger a vec 10ak dana imamo ogrlicu protiv krpelja anger Preporucili nam prodavci u pet centru.Sutra mora da se uzme jos i ampula.Scalibor ogrlica ili ne valja,ili su paraziti postali imuni Sad
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptySre Apr 04, 2012 11:00 pm

Verovatno su imuni, gamad je imuna na sve, a i na svakom psu različito deluju proizvodi. Nema 100% zaštite. Moguće da imaš i negde neko leglo pa izbegavaj puteve kojim si je vodio. Nemoj da kombinuješ ogrlicu i ampulu, nego skini ogrlicu pa tek onda stavi ampulu. Samo je prati posle ove gomile koju si izvadio.
Nazad na vrh Ići dole
rugievithus
technical support
technical support
rugievithus

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 EmptySre Apr 04, 2012 11:01 pm

Svaki pas drugačije reaguje. Ne mora da znači da na nekom psu nebi radila posao. Ti sad moraš otkriti šta funkcioniše na tvom psu. Čak i kod ampula, neka će da funkcioniše a neka ne.

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 7 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza
Nazad na vrh 
Strana 7 od 9Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći
 Similar topics
-
» Piroplazmoza
» BOLESTI KOZE
» Alzheimerova bolest kod pasa
» Leishmanioza (Kala-Azar, Crna bolest)

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Shar-pei :: Shar-pei :: Zdravlje-