Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza

Ići dole 
+41
Cvikerasica
thealimovic
aca81
hachiko
Han
rugievithus
sandra1000
JOVANKA BROZ
Mona Von Bercek
Sara Pej
Heavenwho
Blaze
Vladica
AhKin
neron
sabla
Beauty Hana
vesnacikos
hanibadi
hektor
Buba_mara
Dacha
Enkimana
vule
dacadixi
Nikola&Lea
Nesha
unaltraina
Big Mazi
kud
Qele
Kaja i Boki
Bosko&Ljubo
Kesten_Pire
sloti
EMA
sharpi
Skarfi
ivana&bane
Bora
Murphypei
45 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći
AutorPoruka
Vladica

Vladica

Ženski Broj poruka : 1651
Godina : 27
Datum upisa : 05.03.2011

Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 Empty
PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyUto Apr 26, 2011 10:09 pm

Ok,znaci samo vadjene bez ikakvih pomocnih sredstava..?
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

Ženski Broj poruka : 8643
Godina : 59
Datum upisa : 24.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyUto Apr 26, 2011 10:20 pm

Sara Pej ::
Zanima me u u kojoj se razmeri razblazuje Ektanon prilikom prskanja dvorista, na bocici pise 1:400 na psima pa da li moze ista razmera i za dvoriste a posto vidim da je vec neko imamo iskustva sa Ektanonom na forumu dobro bi mi dosao savet pre nego sto ga koristim
Isto je i za dvoriste Smile Bar ga ja koristim u toj srazmeri. Prska se predvece kada sunce zadje i po potpuno suvoj povrsini. Nemoj zaboraviti coskove i krosnje drveca koliko mozes, krpelja ima i na drvecu ima jer ih i ptice nose na sebi Sad Sad
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyUto Apr 26, 2011 10:21 pm

Da samo vađenje i praćenje posle. Nažalost imao sam priliku da ih povadim gomilu što sa svojih pasa što sa tuđih, pre nekako sam pred isticanje advantixa skinuo jednog sa Kalle i posle toga ga u slast zapalio u pepeljari. Mrzim tu gamad. Evil or Very Mad
Nazad na vrh Ići dole
Mona Von Bercek

Mona Von Bercek

Ženski Broj poruka : 83
Godina : 40
Datum upisa : 14.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyUto Apr 26, 2011 10:51 pm

unaltraina ::
Naravno da cemo pokusati...mojih pet sigurno . Nadam se da ce ulje geranijuma zaista uciniti da ne moramo vise koristiti hemikalije.
Etericno ulje lavande se odlicno pokazalo u svrhu rasterivanja komaraca ali na krpelje i buve nema efekta Smile
kakva su vasa iskustva sa tim uljem?
Nazad na vrh Ići dole
Vladica

Vladica

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptySre Apr 27, 2011 1:16 am

Nisam znala da lavanda pomaze kod komaraca... Mi koristimo caj od lavande za svakodnevno briskanje...Ali nismo koristili ulje...
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptySre Apr 27, 2011 2:38 am

Ulje lavande, ono medicinskog razreda iz apoteke za aromatrapiju. Par kapi na dlanove, rastrlja se i nanese po celom krznu psa ali izbegavajuci direktan kontakt sa kozom. Znaci samo namirisete psa po povrsini dlake.Drzi komarce podalje neko vreme, ne mnogo dugo ali za jednu kracu setnju dovoljno dugo Smile
Na ulje geranijuma sam potpuno zaboravila nakon neuspelog pokusaja da ga pronadjem u apoteci u to vreme, tako da nisam probala Smile
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

Muški Broj poruka : 70
Godina : 42
Datum upisa : 14.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyNed Maj 22, 2011 3:39 pm

Zdravo drugari, kupio sam zastitu svom malom ludaku protiv krpelja i buva, bioveta top spot on stronger..Da li je iko ima iskustva sa ovim preparatom,......Hvala Vam i pozdrav....
Nazad na vrh Ići dole
JOVANKA BROZ

JOVANKA BROZ

Broj poruka : 31
Godina : 34
Datum upisa : 08.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyPon Maj 23, 2011 12:43 am

Cao!! Da li neko zna sta je najbolje za krpelje,jer mog zguzvanog bas,bas napadaju....
Nazad na vrh Ići dole
Vladica

Vladica

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyPon Maj 23, 2011 9:26 am

Nama se kao najbolji pokazao Frontline combo...
Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
neron

Broj poruka : 5740
Godina : 46
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyPon Maj 23, 2011 10:46 am

I mi koristimo FrontLine Combo Smile
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyPon Maj 23, 2011 10:07 pm

Front Line Combo takodje
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyČet Jun 09, 2011 10:00 pm

Drugari pozdrav, danas je mog ludaka ujeo krpelj ispod oka malo, i ja ga kreten htjeo izvaditi i otkinem ga i ostane mu glava, nisam ga htjeo voditi kod veterinara i prije mi se tako desavalo i izbaci ga organizam tj. umre pa spadne sa krastom...
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyČet Jun 09, 2011 10:03 pm

I drugari zakljucio sam nikakava zastita ne pomaze,na sve oni postanu imauni i napadaju...iz licnog iskustva sam to vidio i zakljucio...
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyČet Jun 09, 2011 10:09 pm

Ja sam stvarno prezadovojna sa Front Line Combo, steta sto je alergican. Pokusaj nabaviti Advantix(isto spot on kapi)....i on se pokazao kao jako dobar ali se mora stavljati jednom mesecno....stiti i od komaraca i muva Smile Jeste otrov i to ali manje zlo nego da se razboli od neke bolestine koju prenose krpelji Sad
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyČet Jun 09, 2011 10:20 pm

Nema 100% zaštite šta god da se stavi, e sad sa nekim preparatima određeni pas bolje odbija krpelje sa nekim lošije zaista zavisi kome šta odgovara. Primer iz iskustva Kalla ima Advantix na sebi (za koji piše da traje mesec dana, al joj uglavnom pronađem krpelje kako šetaju već negde 20og dana), iz tog razloga joj zaštitu stavljam malo ranije nego što piše uglavnom nekog 25og dana. Mi nismo imali period kada je bila nezaštićena i uglavnom joj nalazim krpelje kako šetaju po njoj kad već ističe zaštita osim u slučaju kada je upala u leglo pa sam povadio 7-8 komada kod donje vilice. Mani (drugarov rot) je bio bez zaštite, posle i u toku šetnje mu je vadio gomile krpelja (a zajedno šetamo) sada ima Killtix ogrlicu i retko kad naleti na krpelja uglavnom kako šeta po njemu. Moj zaključak je da zaštita ima svrhe, al definitivno neće sprečiti da se krpelji nekad i uhvate na psa bez obzira šta stavili. Gamad je definitivno mutirala i imuna je na sve živo.
Nazad na vrh Ići dole
neron
neron

Broj poruka : 5740
Godina : 46
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyČet Jun 09, 2011 10:40 pm

Moje ups Neronovo (haha) iskustvo sa Combom je za sada super. Ono sto Pedja pominje, desilo se i nama, Kada setamo po travi, nalazila sam mu krpelja da seta po njemu, a nikada da se zapio. Moguce da ni jedno sredstvo nije 100% efikasno, ali svakako redovna kontrola je najbolja,cak i pored zastite. Ja sam postala opsednuta, pa ga svaki cas pregledam Smile
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyPet Jun 10, 2011 6:20 pm

Drugari da mu kupim Scalibor ogrlicu, ima li ko ikakvog iskustva sa njom.....
Od zarazenog krpelja nema nikakve zastite, a od ovog koji nije zarazen ne moze ni psu ni covjeku biti nista, kad se napije krvi on sam odpadne, samo je sreca da nije zarazen..
Nazad na vrh Ići dole
sabla

sabla

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyPet Jun 10, 2011 6:24 pm

Drugari imam zeta u Londonu, i jos prije kad sam mu pricao oko psa svog i krpelja i on se razumije imaju kolija, i rekao mu da se ovdje stavlja frontlajn i tako te stvari covjek mi rekao da to uopste ne stavljam jer to al bas nikako nije zdravo za psa i tamo to vise ne stavljaju, nema to za kupiti vise tamo...tamo je sve na biljnoj nekoj bazi.....
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyPet Jun 10, 2011 6:29 pm

Da, to je tacno, ali tamo nemaju ni krpelja,niti zarazenih medju njima u tolikom broju koliko mi na istoku. Razvijeniji su i mnogo vise racuna vode o njihovom unistavanju u prirodi.Super je to ali mi ne zivimo u Engleskoj niti nasi psi jurcaju po engleskoj travi Smile. Nece ti otrov protiv krpelja ubiti psa odmah kao sto paraziti iz krpelja mogu. Mozda ce ostetiti jetru, i pas mozda imati problem kad ostari, od ovih otrova, ali ce bar starost docekati...Kao sto rekoh, ipak je spot on manje zlo nego izgubiti psa zbog neke od bolesti krpelja kao sto se meni dogodilo Sad. Tvoj izbor Sasa. Biljni preparati za sada ne stite ni koliko ovi a ni ovo nije sasvim sigurno nazalost....ali ipak stite, i bolje je nego da ostane izlozen ubodima mutiranih skotova krvopija Sad Znas kako se kaze Smile, ako si prinudjen da biras izmedju loseg i jos goreg....biraj lose. Sve dok ne bude puzdanog sredstva za zastitu a potpuno sigurnog po pse. U svakom slucaju ti probaj, sve sto mozes a na biljnoj bazi je, pa mozda ce nesto upaliti. Pazi sa Skalibor ogrlicom da ne dobije alergiju po vratu, u svakom slucaju probaj.Ogrlice su dobre ali moji ih ne podnose.

Poslednji put izmenio unaltraina dana Pet Jun 10, 2011 6:55 pm, izmenio ukupno 5 puta
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyPet Jun 10, 2011 6:42 pm

sabla ::
Drugari imam zeta u Londonu, i jos prije kad sam mu pricao oko psa svog i krpelja i on se razumije imaju kolija, i rekao mu da se ovdje stavlja frontlajn i tako te stvari covjek mi rekao da to uopste ne stavljam jer to al bas nikako nije zdravo za psa i tamo to vise ne stavljaju, nema to za kupiti vise tamo...tamo je sve na biljnoj nekoj bazi.....

Koliji su inače jedna od retkih pasmina za koje veterinari ne savetuju da se stavlja ili daje išta na bazi ivermektina, nisam siguran šta još tačno jer sam na taj podatak slučajno naleteo, koliko sam skopčao za kolije je to izuzetno toksično, možda ti je govorio misleći prevashodno na to.
Probaj više stvari, menjaj preparate, ogrlice, ni ja nemam drugih ideja krvopije mutanti zaista prave haos, a na ovim prostorima niko ne vodi računa o tome, kod mene se deca igraju na istoj livadi gde je Kalla pokupila nekoliko krpelja.
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

Ženski Broj poruka : 4415
Datum upisa : 04.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyPet Jun 10, 2011 8:19 pm

Ja imam odlicno iskustvo sa Virbacovom ogrlicom....koristili smo je godinu ipo dana, nikada ni jedan krpelj. Od pre par dana smo stavili Frontline combo, jer smo imali neke alergije pa mu je vrat iziritiran i primorani smo da skinemo ogrlicu....ali cim sve prodje vracamo se na Virbac.
Nazad na vrh Ići dole
Dacha

Dacha

Muški Broj poruka : 825
Godina : 44
Datum upisa : 06.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyPet Jun 10, 2011 8:49 pm

Uh,definitivno su ta mala stvorenja pravi mutanti. Pre 5-6 dana su me zvali vlasnici moje Sirius Pei Barselone(kremica od Atine) i rekli mi da malena ceo dan nije nista jela i da je malo smusena.Odmah sam posumljao na krpelja i pitao jel su stavili neku zastitu,kazu da ne veruju da je krpelj jer su stavili frotline. Medjutim malena ni sutra dan nije htela da jede pa su je odveli kod veta. Ovaj je konstatovao da je ujeo krpelj i dao joj 4 inekcije. Sada je malena super,jede i vesela je ko ranije Smile eto,jos jedan dokaz da danas nema 100% zastite od gamadi. Evil or Very Mad
Nazad na vrh Ići dole
http://www.siriuspei.com
sandra1000

sandra1000

Ženski Broj poruka : 1437
Godina : 36
Datum upisa : 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyČet Feb 23, 2012 3:42 pm

Uh.. procita pozamasan deo ove teme i... think

Ja se uzasno bojim buba scared
Toliko da od straha dobijem temperaturu, sva se stresam i sve me svrbi. Zbog ljubavi sam spremna na sve, sta god bi mom psu zatrebala ja bi to uradila, ali krpelj, ja mislim kako bi ga pipnula rukom da bi pala u nesvest.

Sad mi se vec neko smeje ko ovo cita, ali to je tako. Mi smo celo leto bili napolju, sem kad je bas vrucina onda zbog Bety smo unutra. Tata je kupovao neki sprej ja mislim da je Nemacki. Taj sprej moze na sve zivotinje kao i na ptice, sto ja koja sam se bavila odgojom kanarinaca Malino rase znam da su to ptice jako osetljive i na preparate i na hranu i svasta jos tvrdim da ni psima i mackama nece nista faliti. Nasa macka Cica ima alergiju na buve. Dovoljno je da je ujede jedna buva da joj dlaka otpada na pecate, od kad je prskao s tim sprejom ona nema nikakav problem. Time sam i Bety prskala i nikad nisam videla niti buvu niti krpelja, na moju srecu hail

Sad cemo ici u Pet centar pa cu opet da kupim taj sprej. Postavicu sliku da vidite kako izgleda. Ja sam bas prezadovoljna.

E, a kad smo isli u selo, ima oooooooogromna livada ispod babine kuce. Bety je jurcala satima po travi. Pre pustanja u travu preventivno sam je naprskala i nista nije bilo na njoj, odbija i komarce.
Nazad na vrh Ići dole
rugievithus
technical support
technical support
rugievithus

Muški Broj poruka : 1561
Godina : 41
Datum upisa : 25.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyNed Feb 26, 2012 11:49 am

Juče u šetnji skinuh dva skota s Nike. gunny Nisu se bili zakačili već se šetkali i tražili povoljno mjesto.

Nismo stavljali zaštitu preko zime, ali koliko sutra će biti stavljeno.

Nego, zanima me nešto drugo. Znam da je prije spominjano lavandino ulje kao jedna vrsta zaštite. Našao sam neko koje nije iz domaće radinosti već kupio u apoteci. Neko sa mirisima. Nemam pojma koje je marke. Kontao da to ulje stavim sebi na ruke i lagano po površini krzna pređem preko nje neposredno prije šetnje.

Vrijedi li to ičemu i treba li da bude domaće ulje?

Hvala
Nazad na vrh Ići dole
unaltraina
Urednik
Urednik
unaltraina

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 EmptyNed Feb 26, 2012 12:29 pm

Bitno da je prirodno M. Nemoj joj sinteticka mirisljava ulja ni na krzno, moze dobiti alergiju.Ona i jesu namenjena samo za isparivace. Cak ni prirodno se ne stavlja na kozu vec kako si opisao, rastrljas po dlanovima i naneses po povrsini krzna, posebno na nogama i oko vrata jer se gadovi uglavnom tuda penju...preko nogu i glave.
Ja cak ne znam da li je u domacoj radinosti moguce praviti lavandino etericno ulje, to uglavnom rade mali privrednici koji imaju opremu za to.

Poslednji put izmenio unaltraina dana Ned Feb 26, 2012 12:48 pm, izmenio ukupno 4 puta
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 6 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza
Nazad na vrh 
Strana 6 od 9Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći
 Similar topics
-
» Piroplazmoza
» BOLESTI KOZE
» Alzheimerova bolest kod pasa
» Leishmanioza (Kala-Azar, Crna bolest)

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Shar-pei :: Shar-pei :: Zdravlje-