Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza

Ići dole 
+41
Cvikerasica
thealimovic
aca81
hachiko
Han
rugievithus
sandra1000
JOVANKA BROZ
Mona Von Bercek
Sara Pej
Heavenwho
Blaze
Vladica
AhKin
neron
sabla
Beauty Hana
vesnacikos
hanibadi
hektor
Buba_mara
Dacha
Enkimana
vule
dacadixi
Nikola&Lea
Nesha
unaltraina
Big Mazi
kud
Qele
Kaja i Boki
Bosko&Ljubo
Kesten_Pire
sloti
EMA
sharpi
Skarfi
ivana&bane
Bora
Murphypei
45 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
AutorPoruka
MitaBG

MitaBG

Muški Broj poruka : 707
Godina : 49
Datum upisa : 04.10.2012

Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 Empty
PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 EmptyČet Apr 24, 2014 11:11 pm

Standardna procedura, moras i jedino mozes da pratis naredne dve nedelje, ne mora da znaci da je zarazen, nisu bas svi.
Nazad na vrh Ići dole
neron
Urednica Shar-Pei Magazina
neron

Broj poruka : 5740
Godina : 46
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 EmptySub Apr 26, 2014 12:26 pm

Neron je ovog proleca fasovao 2 krpelja, srecom proslo je bez problema,ali je bio pod prismotrom. Sto se tice kaznjavanja krvopije, tu sam posebno mastovita, Hanibal Lektor mi nije ravan  Twisted Evil
Nazad na vrh Ići dole
Buzz

Buzz

Muški Broj poruka : 16
Godina : 32
Datum upisa : 16.01.2014

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 EmptyČet Maj 01, 2014 10:37 am

Pozdrav svima! Juce sam Buzzu na glavi nasla 2 malecna krpelja. Jednog sam skinula lako, tako sto sam ga premazala gustom kremom pa se otkacio sam, ali ovaj drugi se malo dublje uvukao i jos uvek mu je prikacen. Imate li neki savet kako sama da ga se resim sto pre jer do ponedeljka necu moci da ga odvedem kod veta?
Nazad na vrh Ići dole
PAŠA

PAŠA

Ženski Broj poruka : 332
Godina : 41
Datum upisa : 06.02.2013

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 EmptyČet Maj 01, 2014 11:05 am

Uhvatiš ga prstima ili pincetom i vrtiš u suprotnom smeru od kazaljke na satu i sam se otkači, samo nemoj jako da stiskaš pincetu da ga ne pokidaš. Tako mi to radimo, ali verovatno ima i drugih načina.
Nazad na vrh Ići dole
neron
neron

Broj poruka : 5740
Godina : 46
Datum upisa : 24.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 EmptySub Maj 03, 2014 10:59 am

Ja nekako toceo zivot radim noktima .. Nedavno sam kod prijatelja na psu na desetine krpelja,cela kolekcija, da ucis kakvi sve postoje. Najmanje je bilo najteze izvaditi,jer su kao tackice,a nekako upijeni,da sam jedva uspela. Ne preporucujem nikakvo mazanje , samo podvuci kako znas nokte izmedju koze i krpelja i izvadis. Ne ide da cekas ponedeljak.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 EmptySub Maj 03, 2014 7:19 pm

Bolje bez mazanja što kaže Zoka, tj. što manje čačkati krpelja. Uhvatiti prstima ili pincetom i samo iščupati, nema potrebe uvrtati ništa da se što manje manipuliše sa njim.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza   Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza - Page 9 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Prolece, krpelji, Lajmska bolest, Piroplazmoza
Nazad na vrh 
Strana 9 od 9Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
 Similar topics
-
» Piroplazmoza
» BOLESTI KOZE
» Alzheimerova bolest kod pasa
» Leishmanioza (Kala-Azar, Crna bolest)

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Shar-pei :: Shar-pei :: Zdravlje-