Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

Marfi i groznica (FSF/SHS/A)

Ići dole 
+12
sloti
Hana
slavkan73
kud
Kesten_Pire
Bora
Andrea_Lily
EMA
Skarfi
ivana&bane
sharpi
Murphypei
16 posters
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći
AutorPoruka
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

Marfi i groznica (FSF/SHS/A) Empty
PočaljiNaslov: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPet Feb 20, 2009 7:04 pm

Biće sve super sa Marfijem, još nisam siguran da je to baš to,ali 98% sam siguran (uzdam se u ona 2% da grešim). Samo da kažem da pored toga što su genetski menjali rasu, danas odgajivači ne razmišljaju o posledicama nešto drugo im je u glavi stalno ($$$$). Gledam na onom svetskom forumu uradili glasanje koliko pasa ima/lo FSF i SHS i neverovatna cifra je 42%. Zamišljam kakva je situacija kod nas o ovome verujem jako malo ljudi zna.

Poslednji izmenio murphypei dana Sre Okt 28, 2009 10:13 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
sharpi

sharpi

Muški Broj poruka : 1043
Godina : 47
Datum upisa : 08.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptySub Feb 21, 2009 11:49 am

Žao mi je da je Marfi bolestan,i potpuno te razumem,što nećeš da on ima potomke...
Za ovaj bolest sam već čitao,drugi naziv je Amiloidosys (amilodoza),tipičan bolest za šarpej i bigl.
U svakom slučaju se nadam da ti je loša dijagnoza.A iako si u pravu,Marfi je u dobrim rukama,jer baš si jako pažljiv i brižan snjim,i pored bolesti ima potpun i kvalitetan život,što je i najvažnije!
Nazad na vrh Ići dole
sharpi

sharpi

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptySub Feb 21, 2009 11:51 am

Evo šaljem za Marfija "pravog stručnjaka" Smile

Marfi i groznica (FSF/SHS/A) Doctorsharpei.th
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptySub Feb 21, 2009 1:32 pm

Hvala sharpi. Smile Samo da kažem da je Amiloidoza pratilac FSF/SHS, ali ne mora da znači da će svaki pas pogođen FSF/SHS da je dobije, mada verovatnoća je jako velika bez prave terapije.
Ako neko slučajno zna da još neko ima ovakav problem bio bih zahvalan kada bi se pojavio ovde na forumu, imam gomilu pitanja.
Hvala
Nazad na vrh Ići dole
ivana&bane

ivana&bane

Ženski Broj poruka : 491
Godina : 43
Datum upisa : 25.10.2007

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPon Feb 23, 2009 12:48 pm

Kakva je ovo drzava kada ti sam moras da dodeljujes dijagnozu za svog psa,a ne veterinari?!? Pa gde su oni ucili skole i za sta su ucili skole?!' Neka ih bude sramota!! Naravno,ne sve,ali vecinu!!

Ako treba neka pomoc za prase,nemoj se ustrucavati da zatrazis...

Svaka ti cast sto si odlucio da ne paris Murphypei-a zbog toga,jer malo ljudi bi se odlucilo za tako nesto,svi bi uglavnom gledali $$$$$$$$$$$$!! Zato sto su to i gledali,doveli su do toga da ima sve vise bolesnih zguzvanaca!! Sram ih bilo!!
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

Ženski Broj poruka : 4415
Godina : 42
Datum upisa : 04.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPon Feb 23, 2009 12:56 pm

Nema problema, pitacemo mi sve nase drugare i drugarcice koji su ponosni vlasnici m alih zguzvanaca pa cemo ti javiti ako nesto zna o ovoj bolesti i povezacemo te sa njima!!!!! SmileSmileSmile

Slazemo se s ivanom i banetom da si super postupio sto ne paris malog mekanog!!!! Svaka cast!!!!!!
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPon Feb 23, 2009 6:50 pm

Hvala svima,ponovo. Nezgodno jeste da ga ne parim, posebno što sam ubeđen da je eksterijerno i karakterom Marfi veoma dobar predstavnik rase,i znam da to što ja neću pariti psa ne znači ništa jer mnogi drugi to rade koji su bitniji od mene i prenose toliko loših stvari na ovu rasu,ali kad se samo setim koliko Marfi jadno izgleda kad dobije napad ne bih nikada nijednom psu mogao to da uradim.
Nazad na vrh Ići dole
sharpi

sharpi

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyUto Feb 24, 2009 9:50 am

murpypei,potpuno se slažem tvojom odlukom!
Inače ja se već unapred plašim šta će biti kada se Lili prvi put bude parila. Tada još ne sme da ostane u "drugom stanju" jer je još previše mlada i i nije dovoljno razvijena da ima kuce. A Alfi sigurno će navaliti na nju,pojma nemam kako ćemo sprečavati "stvari"... Smile
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyUto Feb 24, 2009 6:53 pm

Sharpi,ima super rešenje za to,video sam u pet shopu kupe se lepo gaćice sa sve postavom i to joj se obuče em ne prlja po kući em sprečava neželjena ''naskakanja'' mužijaka....
Nazad na vrh Ići dole
EMA

EMA

Muški Broj poruka : 76
Godina : 31
Datum upisa : 06.03.2009

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPon Mar 09, 2009 3:02 am

murphypei, jako mi je zao zbog ovoga i nadam se da je tvoja dijagnoza pogresna, javi nam obavezno sta je bilo ....
To za vetenirare stvarno nije normalno ! ja ni sam ne znam kako cu da se izborim sa bolestima ako ih (NEDAJ BOZE) moj mali buduci sar pej bude imao ! ovde kod nas u Backoj Palanci nema veterinara koji je normalan ! svi nesto glume a nista ne znaju, ..... evo ga dokaz (primer kako god...)
ja sam imao glodara (morsko prase) koje je licno veterinar ubio, desilo se sledece... Morsko prase je imalo problema oko zuba, "mimoilazili" su se i poceli da rasu jedni u druge :S ako me razumete, jer je moja mama pocela da daje mekanu hranu nasem morskom prascu (sto je njena greska), veterinar je TURPIJOM! turpijao prascu zube i povredio mu vilicu, prasac nije mogao nikako da jede, odneli smo ga kod istog veterinara koji je rekao da nema spasa, i uspavao ga (tj.ubio) ...
no , nisu tema glodari,morski prasici nego sar pej, ali ovo je samo dokaz (primer) koliko su ustvari nespretni veterinari i gledaju samo pare da uzmu a nista neurade kako valja ....... Ja imam ovde nekog prijatelja koji ima raznorazne knjige o psima pa ce on da mi bude pomoc, ako bude nekih problema moracu u Novi Sad da vodim kuce jer ovim veterinarima nebih dozvolio da mi ga povrede.....
Nazad na vrh Ići dole
sharpi

sharpi

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPet Mar 13, 2009 5:31 pm

murphypei,stvarno je dobro rešenje gaćica za Lili.Moraćemo to kupiti.Jer sve se plašim da Alfi će "maltretirati" Lili kad joj prođe krvarenje.To su mi preporučili da posle toga da ih držim malo odvojeno,a meni je to nemoguće postići!Joj,biće veselo! Smile Gaćice su jedino rešenje! Very Happy Very Happy Very Happy
Još je i Lili mala,a kamoli da ona već ima kuce!
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPet Mar 20, 2009 10:05 am

Mi smo jutros ponovo hitno završili kod veterinara... Opet prokleta groznica. Marfi spava kod mene u sobi i jutros oko 7 čujem kako mama razgovara sa njim i kroz san je čujem kako ga pita jel ga boli noga. Ona ustaje u 6 onda Marfi kad čuje njen telefon da zvoni ode da joj se javi i vrati se kod mene u sobu,jutros je to preskočio pa je njoj bilo čudno pa je imala šta i da vidi. Ja sam naglo skočio iz kreveta pogledam u zglob i on veličine teniske loptice. Sve mi je bilo jasno. Uzmem toplomer kad ono temperatura 40C. Jadničak nije mogao ni da ustane. Jedva sam ga odneo napolje jer silazak sa petog sprata sa 25kg u rukama nimalo nije lak,a on se jadničak vukao kao prebijen spuštenog repa,a to mrzim da vidim,izgleda mi tako jadno tada. Trebalo mu je samo pola sata da bi prvi put piškio tako da nisam hteo da ga mučim više. Kod veterinara standard. Dve injekcije, jednu za smanjenje temperature,a druga neki vitaminski koktel. Ne znam više šta da kažem. Sad ću probati da pošaljem email ovim veterinarima iz NS čisto da vidim da li one žene nekako mogu da pomognu,jer ne bih da ga vučem do Novog Sada,ako nema nikakve svrhe ne verujem da je iko kod nas čuo za ovo,ali voleo bih da se iznenadim.
Pozz
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPet Mar 20, 2009 10:23 am

Pedja, posalji im e mail, ili jos bolje nazovi ih lepo i pitaj ih.
Jaoj, jadnicak mali!!!!!!!!!!
jel mu spala temp??? Kako sada izgleda zglob????
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPet Mar 20, 2009 10:24 am

evo ti tle 021 511 206 Bilana ili Olja, svejedno je koju trazis...a mozda ti se javi i VLada
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPet Mar 20, 2009 10:41 am

Pada mu temperatura sad sam ga naterao da jede malo što je dobar znak,čini mi se da smo ovaj put najbrže reagovali do sada. Evo ga leži pored mene i trudi se da spava,ali se još uvek trese,jadničak. Poslao sam email pa se nadam da će mi odgovoriti,ako mi ne odgovore moraću da nazovem,ne bih da ga vodim do Novog Sada dok je u ovako jadnom stanju,ali svaki put mu od ovih injekcija bude bolje,samo što to nije rešenje,njemu treba nešto što će sprečiti da se ovo pojavi. Sreća moja pa sam sam svoj gazda pa mogu da izostajem sa posla i da budem sa njim,zamišljam šta bi bilo da je razvio groznicu dok sam na poslu...
Sad sam se već jako iznervirao i nema šanse da ću se smiriti dok ne nađem rešenje za ovo.
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPet Mar 20, 2009 10:45 am

Malisa, jako mi je zao zbog svega sto mu se desava....
mora da postoji resenje, za svaku bolest postoji resenje....ako ti ne odgovore, to je zbog posla, jer imaju more pacijenata....ali ti ih obavezno nazovi
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPet Mar 20, 2009 10:52 am

Hvala Ivana,ja se nadam da će odgovoriti,ne očekujem odmah ide vikend pa mislim da će preko vikenda prekontrolisati poruke i odgovoriti. Realno,to sad nije hitno pošto će Marfiju biti bolje i mirni smo neko vreme, jedino što mi nije jasno šta je ovaj put moglo da izazove groznicu,znam da se javljaju bez razloga nekad,ali ranije sam uspevao da pronađem neki uzrok ovaj put jednostavno ništa,samo je valjda preko noći njegov organizam poludeo...
Hvala još jednom... Smile
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPet Mar 20, 2009 3:45 pm

Sad smo bili napolju,naravno još uvek se nosimo Smile i mazimo Smile otok na zglobu je skroz spao,napolju se ponašao skroz normalno čak je hteo i da divlja,ali džaba zabranjeno mu je, temperatura mu je 37.9 C sad kad sam merio tako da je to skroz normalno, injekcijama je trebalo skoro 6 sati da počnu da deluju,ali bitno je da je delovalo i da je opasnost prošla. Mislim da je groznica počela u toku noći i da je tad sigurno imao temperaturu,ali srećom izgleda da ova epizoda nije bila strašna kao ona ranije. Sad ću i dalje manijakalno da ga jurim sa toplomerom,sva sreća pa nema pojma šta mu se dešava....
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPon Mar 23, 2009 9:11 am

dobro je da mu je bolje:)SmileSmileSmileSmile
jel imas nekai odgovor od veterinara????
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPon Mar 23, 2009 5:38 pm

Nema još odgovora,razumem da su u gužvi tako da ni ne očekujem da će brzo odgovoriti. Marfi je sad skroz dobro,kao da ništa nije ni bilo. Ove nedelje treba da mu uzmem uzorak urina i da odnesem da provere da li ima nekih promena na bubrezima,a onda ću nazvati Bilju&Olju taman da mi protumače kakvo je stanje i da vidim da li mogu nekako da pomognu.
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPet Mar 27, 2009 11:50 am

kako je Murphyei,jesu rezultati urina u redu???
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPet Mar 27, 2009 9:22 pm

Treba da me bude sramota što sam neodgovoran i što se igram,ali postoje više sile,ove nedelje je bila neverovatna gužva na poslu i to posebno u jutarnjim satima tako da nisam uspeo da odem do laboratorije niti sam zvao veterinare. Sad Marfi je kao da se ništa nije ni desilo prolećni dani pa je malo podivljao Smile baš je sinoć upoznao devojku staforda pa se udvarao. Smile Od groznice ni traga,na svu sreću. Ali,moram reagovati što pre ne bih da rizikujem njegov život. Nadam se da će sledeća nedelja biti malo opuštenija pa ću obaviti sve.
Hvala na pitanju...

Peđa
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptySre Apr 01, 2009 5:08 pm

Test urina urađen i neke stvari mi nisu jasne,imam drugaricu laboratorijski tehničar pa sam zvao i nju da mi malo protumači. Kaže sve je normalno osim blago povećane koncentracije proteina u mokraći,ali kaže ni to nije strašno jer problem sa bubrezima ima daleko veće jedinice nego ovo kod Marfija,ali se ogradila da ona zna kako je kod ljudi, a ne kod pasa i kaže da ponovo uzmem urin i donesem njoj na analizu,ona će pogledati još neke stvari. Uglavnom, povećanu koncentraciju proteina prate još neke stvari (ja se ne razumem) i onda se na osnovu toga vidi da li postoji neki problem sa bubrezima (amiloidoza). Tako da sam ponovo u fazi čekanja i neznanja. Prošlo je tek nedelju dana od poslednje groznice pa je moguće da su to ostaci proteina oslobođeni tokom visoke temperature,ali to je sad sve nagađanje.
Marfi,jadničak, luduje svaki dan, danas slučajno podigao zadnju nogu kad je ustao (verovatno se nažuljao) i mi svi pomislili groznica,ali sve normalno lepo prošetao svojih sat vremena i bunio se kad je trebalo kući. Smile Postajemo paranoici. Smile Smile Smile
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptySub Apr 04, 2009 11:16 am

Rezultati krvi stigli i prenosim kako mi je tačno rečeno ''nažalost,sve je u savršenom redu''. Tako da im je dijagnoza FSF (shar-pei groznica). Bubrezi i jetra rade super tako da nema opasnosti,a u ponedeljak idemo da pokupimo protokol za održavanje sadašnjeg stanja,pa ćemo tačno videti šta i kako dalje. Mogu samo da kažem da su ljudi u veterinarskoj ambulanti ''Bilja&Olja'' neverovatni stručnjaci i da verujem da će se naći najbolji protokol za Marfija. Javiću dalje šta se dešava...
pozz
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) EmptyPon Apr 06, 2009 9:24 am

Super:)SmileSmileSmileSmile
drzimo figeeeeeeee
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) Empty

Nazad na vrh Ići dole

Marfi i groznica (FSF/SHS/A)
Nazad na vrh 
Strana 1 od 6Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći
 Similar topics
-
» Groznica

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Shar-pei :: Shar-pei :: Zdravlje-
Skoči na: