Shar-pei
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum posvećen šar-pej rasi!

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
*** DOBRODOŠLI NA SHARPEI-BALKAN.COM ***
Zadnje teme
» Doli - Bubrezi visok kreatinin & urea
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptySre Maj 01, 2019 10:58 pm od Rasa981

» Pozdrav svim dvonoznim ljubimcima ,zgizvanih pasa.
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyČet Jan 18, 2018 8:36 pm od nesa151

» Sar Pei stene
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyNed Dec 10, 2017 2:33 pm od Viktorija Milic

» SHAR PEI & ZIMA
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptySub Dec 09, 2017 9:09 pm od Cezarr

» Dresura udomljenog šar peja koji nije od malena sa vama
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyČet Dec 07, 2017 9:37 pm od Cezarr

» Parenje, graviditet i ostale teme...
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyUto Avg 22, 2017 9:20 pm od Kal El

» Problem sa okicama.
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptySre Jul 19, 2017 11:38 am od teodushera

» Ishrana sirovim mesom i kostima (RAW Meat&Bones)
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyPon Jul 17, 2017 11:15 am od Taki

» Stene ima zapusen nos!Problem
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyČet Jul 06, 2017 8:49 am od teodushera

» Mali Bebci
Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyNed Jul 02, 2017 5:47 pm od teodushera

Marfi i groznica (FSF/SHS/A)

Ići dole 
+12
sloti
Hana
slavkan73
kud
Kesten_Pire
Bora
Andrea_Lily
EMA
Skarfi
ivana&bane
sharpi
Murphypei
16 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći
AutorPoruka
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

Muški Broj poruka : 8637
Datum upisa : 13.11.2007

Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptySre Okt 21, 2009 5:36 pm

Da to upravo znači to. Marfiju je groznica znak da može da dođe do amiloidoze i da treba sprečiti sve zapaljenske procese koji se dešavaju u organizmu. Na BK forumu se javio jedan čovek čiji shar-pei je uginuo sa mislim nekih 5 godina i svi simptomi su ukazivali na otkazivanje bubrega (amiloidoza). Te stvari su strašne ukoliko se ne pazi,a ta ženka je imala štence. Mislim da je kod nas ova bolest prisutna i da Marfi nije jedini kao što deluje,samo što ni ljudi ni veterinari nisu dovoljno informisani.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyČet Okt 22, 2009 12:55 pm

Danas urađena analiza urina i rezultati mi se ne dopadaju tako da ćemo za NS na vađenje krvi samo nisam siguran da ćemo danas,verovatno sutra. Bubrezi ne koncentrišu urin kako treba relativna gustina je 1020 što je pokazatelj da sa njima nešto nije u redu pošto je to zabrinjavajuće,takođe ima i proteina u urinu isto loša stvar. Inače sam primetio da ujutru kad ustane ostaju fleke od urina na njegovom krevetu tako da je i to znak za crveno svetlo. Sve u svemu analiza urina očaj blagi,tako da će krv da pokaže daleko više i da mi neki bolji uvid. Nadam se da ne upada u prvu fazu otkazivanja bubrega jer jede jako dobro i ne mršavi i dlaka mu izgleda odlično.
pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
kud

kud

Broj poruka : 1143
Godina : 56
Datum upisa : 11.08.2009

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyČet Okt 22, 2009 2:43 pm

Nadam se da nije to tj. može biti upala usled npr. prehlade.Mislim na upalu mokraćnih puteva koja daje povećane proteine.Došlo je naglo hladno i ta svakodnevna kiša do pre par dana.Nadajmo se da je to.
Baš sam juče starijem sinu pričala o FSF pa je tražio da mu pokažem Marfija.Otvorili smo prvu stranu.Već sam i zaboravila kakav je prelep štenac bio.Kao bombonjera čokoladna.Pozdrav!
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

Ženski Broj poruka : 4415
Godina : 42
Datum upisa : 04.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyČet Okt 22, 2009 4:45 pm

Uf....
drzim fige da bude dobro i znam da ce biti dobro
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyPet Okt 23, 2009 11:52 am

Danas sam došao do saznanja da je bez obzira na moju zabranu da mu se da voda najmanje 12 sati pre uzimanja uzorka ipak dobio vode jer nisu mogle da ga gledaju kako stoji nad praznom posudom tako da to objašnjava zašto bubrezi nisu koncentrisali urin kako treba tj. urin je bio razređen pa je specifična gustina 1020. Eto kako one meni naprave problem i prave se blesave.
Urin se uzima ujutru i pas NE SME da jede i pije najmanje 12 sati,ovde to nije bio slučaj i moram da ponovim analizu.
Nazad na vrh Ići dole
slavkan73

slavkan73

Muški Broj poruka : 384
Godina : 51
Datum upisa : 25.08.2009

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyPet Okt 23, 2009 3:46 pm

nema vode pre bilo kakvog ispitivanje i krvi a i urina
Nazad na vrh Ići dole
kud

kud

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyPet Okt 23, 2009 3:48 pm

Uh,dobro je.Ženama je mnogo teže da izdrže i ostanu dosledne, tako da ih razumem.Nije da opravdavam,ali ....
Valjda će sve bito dobro na ponovljenoj analizi.A proteini zaista mogu zbog prehlade da budu povećani.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyPet Okt 23, 2009 4:53 pm

Da povećani proteini mogu da ukazuju na neku vrstu upale,takođe i pristustvo leukocita u urinu,poslednji put je imao daleko više proteina u mokraći nego sada,sada ima samo dva plusa i leukociti su na normali. Tačno kad malo razmislim sve pokazuje da nema promena i da je stanje ok sem te granične specifične gustine. Samo mi nije jasno kako su izvele da mu daju vode,a da ja nisam video?! Smile
Nazad na vrh Ići dole
slavkan73

slavkan73

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyPet Okt 23, 2009 6:07 pm

Bas kad nisi gledao . . . to tako obicno i bude . . kad se najmanje nadas
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyUto Okt 27, 2009 12:19 pm

Mi danas u 6 idemo u NS na pregled,pored onog lošeg rezultata urina imamo i gadnu upalu desnog uha koju ne mogu da smirim ni Epi-Oticom ni standardnim kapima evo sad već drugi dan. Ako neko šeta u to vreme u toj okolini možemo se pozdraviti,ali mislim da se nećemo dugo zadržavati,nažalost.
Nazad na vrh Ići dole
Hana

Hana

Muški Broj poruka : 472
Godina : 112
Datum upisa : 16.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyUto Okt 27, 2009 3:25 pm

Koje kapi jos koristis pored Epi-Oticoma ?
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyUto Okt 27, 2009 4:29 pm

To što mi koristimo nisu ni kapi u pravom smislu te reči nego neka oralna suspenzija Nystatin razblažen u fiziološkom rastvoru. To je protiv gljivica,pošto Marfi ima ''gljivu'' u ušima. Uglavnom nije štetno pošto može i da se pije i koriste ga za bebe,ali izgleda da ne pomaže više.
Već sam spremio spisak za veterinare,mislim da će ovo biti zabavna poseta,posle nas će im trebati pauza. Smile
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyUto Okt 27, 2009 8:43 pm

Poseta završena pacijent preživeo... Smile Marfi je inače odlepio kod veterinara toliko se prepao da se stalno migoljio morao sam da dreknem na njega. Zadržali smo se jače od pola sata. Sve su nas pozdravili (Siniša,Ivana Smile ) i rekli da su svi isti Smile . Što se tiče bubrega i groznice sve je isto nisu zabrinuti dok god izgleda ovako dobro,ako bubrezi krenu po zlu odmah ćemo saznati i tu su u pravu. Složili smo se da krv ne vadimo ovaj put pošto realno sve izgleda ok pa smo to odložili za sledeću posetu.
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyUto Okt 27, 2009 11:14 pm

Odlicno, lepa vest:)SmileSmileSmileSmileSmile
bice on dobar i zdrav:)SmileSmileSmileSmile ti brines o njemu:)SmileSmileSmileSmileSmileSmile

Mogu misliti sta su ti sve ispricali, O Skarfijevom skakanju sa stola, pokusaju bega.......SmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmile uvek je veselo sa nama tamo:)SmileSmileSmileSmileSmile
Nazad na vrh Ići dole
slavkan73

slavkan73

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptySre Okt 28, 2009 12:24 am

Jesi li im odrzao lekciju Pedja . . . Posto verujem da znas dosta vise cak i od nekih veterinara . . .
hehehehhe
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptySre Okt 28, 2009 10:51 am

Smile Nisam držao lekciju,dobri su ovi veterinari i super se slažemo,obično ja postavljam pitanja,a oni odgovaraju to je ono što mi se sviđa kod njih nema onih odgovora "Ma to je tako" "Takva je rasa" i sličnih. Stvarno ih svima preporučujem,kod njih obično skopčam koliko nemam pojma. Smile
Nazad na vrh Ići dole
kud

kud

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptySre Okt 28, 2009 3:07 pm

Super što je stanje dobro.Nadam se i da su uši bolje posle tretmana.
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyUto Dec 22, 2009 7:13 pm

Marfi trenutno ima napad,ovaj put totalno drugačiji od ovih ranije. Temperatura normalna,ali zglob na zadnjoj desnoj nozi veličine teniske loptice. U gadnim je bolovima jer je sav savijen i hoda na 3 noge, čini mi se da ima i bolove u stomaku, ne može da stoji,a ne može ni da legne,užas. Dao sam mu 250mg aspirina da mu ublažim bol i za svaki slučaj ako temperatura reši da skoči. Ostaje mi samo da ga pratim i merim temperaturu na svaki sat. Izgleda da je i ovaj put promena vremena okidač.
Naravno ponovo proklinjem seme,poreklo i imovinu debilima koji su dozvolili da nastane ovo kuče i nadam se da će u životu patiti bar upola koliko on sada pati.
Nazad na vrh Ići dole
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptyUto Dec 22, 2009 10:15 pm

uh.....
nadam se da mu je malo bolje i da ga bol popusta.
Mislimo na Vas:)
Nazad na vrh Ići dole
sloti

sloti

Muški Broj poruka : 257
Godina : 46
Datum upisa : 06.04.2009

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptySre Dec 23, 2009 9:18 am

Pedja, kako je?
Nazad na vrh Ići dole
http://www.sharpei.iz.rs
Skarfi
Urednik
Urednik
Skarfi

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptySre Dec 23, 2009 9:28 am

Kako je Marf
Nazad na vrh Ići dole
Nesha
Urednik
Urednik
Nesha

Muški Broj poruka : 4417
Godina : 31
Datum upisa : 23.07.2009

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptySre Dec 23, 2009 10:32 am

Da li je bolje....? Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 Icon_rolleyes
Nazad na vrh Ići dole
Murphypei
Admin
Admin
Murphypei

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptySre Dec 23, 2009 12:30 pm

Danas je dobro,hvala na pitanju. Sinoć je ipak razvio temperaturu kasnije, "samo" 41,6 C ,ali je aspirin delovao pa je negde oko 23h bio skoro ok pa sam ga izneo napolje. Najgore je što on tad izgleda jadno. Jutros se malo tresao napolju pa sam mu dao još 250mg aspirina kad smo stigli kući. Mislim da će danas biti ok.
Nazad na vrh Ići dole
kud

kud

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptySre Dec 23, 2009 3:15 pm

Jadničak.Mora da je jako teško gledati sve to a ne možeš ništa sem da čekaš da lekovi počnu da deluju.Sada je skoro 6 meseci bio bez napada.Da li je bar učestalost manja od kada je na stalnoj terapiji?Nadam se da je najgore prošlo i da je bez bolova.Pozdrav.
Nazad na vrh Ići dole
Kesten_Pire

Kesten_Pire

Ženski Broj poruka : 589
Godina : 47
Datum upisa : 21.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 EmptySre Dec 23, 2009 5:15 pm

Sve me ovo jako rastuzuje. Sto kud kaze "gledas a ne mozes nista da ucinis, nista gore! Da li su nestali bolovi?
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Marfi i groznica (FSF/SHS/A)   Marfi i groznica (FSF/SHS/A) - Page 4 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Marfi i groznica (FSF/SHS/A)
Nazad na vrh 
Strana 4 od 6Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći
 Similar topics
-
» Groznica

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Shar-pei :: Shar-pei :: Zdravlje-
Skoči na: